Franz & Susi

Igar efter jag kom hem i jobbet var jag JATTEDUKTIG! Jag var tillochmed imponerad av mig sjalv. Haha, for oftast nar jag ska stada sa blir jag lat och hittar pa andra grejjer att gora istallet. Men det behovdes verkligen stadas i huset sa jag tok stadade i badrummet, gastrummet, mitt rum, koket, vardagsrummet och hallen. Nu ar det bara kvar att snabbdamsuga i baren och kanske i andra badrummet. Och dekorera med spindelwebb i hela huset. Men det ser sa himla snyggt och frascht ut nu. Onskar att jag alltid var sahar duktig. Men jag stadade fran typ halv 6 till 8. Och sen var jag superhungrig men hade saaaaaaa mycket kvar att gora att jag nastan fick lite panik. Jag var tvungen att gora Jellyshots (som jag aldrig gjort forut-Ryan brukar gora dom at mig) och sen popcornhander. Sa jag raknade inte med att ata forrans kanske efter 9 nan gang.

Sa ringde telefonen helt plotsligt och det var Susi. "Oh you're home" Hon och Franz trodde jag var ute med kompisar men icke, det gar ju inte nar jag har sa mycket att forbereda. Sa forst fragade hon om jag ville ha en "steak sandwich", Franz holl pa att grilla och dom undrade om han skulle gora mig en. Mmmm taack sa jag! Sa gulliga att dom tanker pa mig. Sen berattade dom att dom hade spenderat hela kvallen med att laga mat infor mitt party, jag hade ingen aning om detta. Susi hade gjort "snacks" - och hon lagar ALDRIG mat - och tillsammans hade dom gjort "deviled eggs" till partyt. Jag ville ocksa gora deviled eggs men Ryan tyckte vi hade nog med mat och limited time.. och money forstass!

Dom ar sa sjukt gulliga och omtanksamma! Jag ar sa himla glad att dom bor har bredvid for annars skulle det vara lite ensamt maste jag saga. Dom verkligen skammer bort mig! Haha.. Lauren har ju gjort slut med Josh (som hon var tillsammans med vid mitt brollop) TACK GUD! Och ar singel och hon sager hela tiden: I want to marry into the Klagmann family so I can have Susi och Franz as my in-laws. Haha och hon skojjar inte ens.. ikvall kommer hon solo enbart for hon vet att Jamison och Collin kommer.. haha hon ar sa rolig! :) Men hon har traffat en turk som verkar jattebra for henne.. verkligen behandlar henne som en liten prinsessa.. och det fortjanar hon verkligen for hon ar verkligen en otroligt fin van!

Jag vaknade 8 idag och kunde verkligen inte sova mer. Saknar Ryan jattemycket. Man tar for givet att han alltid ar dar nar man ska sova och nu nar han inte ar det sa gor det lite ont i lilla hjartat! Men han kommer snart hem!

Can't wat for my party. Det har kommer bli det basta Halloween partyt of all times!!!!

Hoppas alla far en lika harlig helg som mig!


SUCK!

Jag sager da bara det! Ar sa himla lyckligt och glad har i USA, framforallt med mina vanner och min alskade Ryan och mitt nya jobb. Sa kommer det helt plotsligt en "saknar dig" chockvag fran Sverige och sa blir jag deppig for da borjar jag sakna er istallet! FY PA ER! Det ar mycket enklare nar ni inte saknar mig! :)

Pumpkins!

Idag kom Lauren och Deanna over for lite Halloween forberedelser! Hade en superharlig kvall med brudarna. Varldens basta tjejjer! Jag lagade lax med citronsas och potatis och Lauren karvade tva pumpor till mitt party!  Dom ar superlackra! Nar kvallen borjade lida mot sitt slut for Deanna hem strax efter 10 och Lauren var precis fardig med sin andra pumpa nar vi kom pa en jattebra ide. Vi ville fixa oss fler pumpor. Klockan var runt 11 tiden da vi kladde oss i svarta klader, tog min bil och drog ivag till ett "pumpkin place" har i narheten. Vi fick med oss 4 STORA pumpor! Hahaha, det var ett riktigt roligt aventyr!!!!

Har kommer lite halloween bilder:





Av alla jobb jag haft ar det har mitt absoluta......

Det slog mig precis att jag pratar engelska exakt varje sekund av varje dag. Det var nagon som fragade mig en gang om jag tankte pa engelska eller svenska. Och jag tanker faktiskt pa engelska for det mesta. Det ar himla konstigt, mest konstigt ar det nar jag ska blogga. For da helt plotsligt sa later det konstigt nar jag oversatter min engelska till svenska - jag har fatt hora ibland att jag vander och vrider pa meningar! Hehe! Men det ar ganska frant maste jag saga, att man kan skifta sprak pa 2 sekunder utan att ens tanka!

Det ar det sista man kan saga om mitt jobb, som for det mesta far mig alldeles snurrig i bollen - MEN! Hor och hapna: jag ar helt kar i mitt jobb! I love it! Det ar riktigt utmanande men jag far verkligen anvanda min lilla hjarna och jag ar aldrig uttrakad for tiden gar verkligen hyperfort och mitt i allt ger Tammy mig olika projekt under veckans gang sa att jag far lite variation! Och jag trivs med alla sa himlans mycket, dom ar toppen! Det kanns verkligen som man ar ett riktigt "team" for vi hjalper varandra hela tiden och jobbar mot samma mal.

Jag alskade Boulder Junction men det var alldeles for mycekt drama dar och jobbet i sjalv var for o-utmanande for mig jag alskade att vara servitris men det blev trakigt efter ett tag att hela tiden gora samma sak. Pa Kvantum alskade jag alla mina vanner och vi hade alltid sa himla skoj men jobbet i sig var val inte riktigt en hojdare. Jag fasade alltid for att vara i charken aven om tiden gick fort och nar jag satt i kassan blev jag ju alldeles hjarndod! Black Jack dealer gillade jag ocksa att vara for jag alskar att "gambla" men jag kom aldrig riktigt in i det ganget. 

Det absolut basta med mitt jobb ar nog dock det faktum att jag far kla mig "Business Casual"! Jag alskar att kla upp mig i mina allra finaste klader! Hehehehehe!

Alla jobb har varit bra pa olika satt och jag har definitivt fatt mig varierad arbetserfarnhet.. det har verkligen hjalpt i mina arbetsintervjuer! Men hittills ar nog det har mitt favorit jobb.. och det hjalper ju forstas att dom alskar mig! Hahahaha! Jag har fatt hora av flera olika att dom tycker jag gor ett jattebra jobb! Det ar sa himla roligt att fa uppskattning for vad man gor och for vem man ar - pa Boulder Junction sa fick vi hora: everybody is replaceble, we have thousands of people looking for a job.. you should be happy we even provde you a parkinspot cause honestly, we didn't have to!  If you do this wrong you're out!  Det dar blev manga scenarior som jag summerade ihop! Hehehe!

Jag var lite osaker pa det har i jobbet i borjan - but it has really started to grow on me!


Da var det ju det har med haret........

Pa lordag innan Halloween party ska jag och klippa haret. Sahar i hostmorkret sa ar jag valdigt sugen pa nat nyt men jag vet inte.. vad tycker ni?! Jag funderade pa att klippa lugg och farga haret nan snygg svart intensiv farg.. men inte svart/bla nyans... tycker inte om den fargen men kanske nan jattemork brun eller nat sant dar! At det svarta hallet... Aaah jag vet verkligen inte men jag vill gora nat roligt... fast samtidigt vill jag inte gora nat och sen angra det i efterhand for att jag var for "impulsiv". Det har hant manga ganger att jag var uttrakad och gjort nat och sen angrat mig... you know the story!

Idag ar jag forvanansvart pigg. Jag sov 5,5 timme. Ryan holl pa att packa langt in mot midnatt sa jag satt och tittade pa So you think you can dance, 2,2 timme. Helt otroligt underbara manniskor som kan rora kroppen pa det mest mirakulosa satt! Valdigt imponerad maste jag saga! Och det var dar jag fick lusten till att gora nat roligt med mitt har. Det var en tjej som hade sa himla fint har, men sa far man inte glomma bort att dom far det stylat och fixat av proffs!

Fast jag vet inte.. jag kanske ska lata det vara ett ar till, och bara toppa det och se hur det ser ut om ett ar. Jag ar sa himla velig!

Jag tar det val som det kommer!


Matvrak!

Fy vilka daliga matvanor jag har nu! Jobbet ar sa fullspeedad att jag oftast inte brukar ata frukost forrans mellan 11-2.  Och ibland sa ater jag bara nagra tuggor for jag ar ju inte speciellt hungrig nar jag bara sitter ner vid min dator. Men sen nar jag kommer hem da ar jag minsann hungrigare an en varg sa da blir det godis och allt annat gott som jag kan hitta. Fy fy fy!

Det hjalper ju inte heller att Ryan inte kommer hem forrans efter 7 sa da har jag 2 timmar att sitta hemma framfor datorn och ha langtrakigt och da ar det gott med lite smaskens!

Det ar sa synd att vi inte kan fira Halloween ihop, jag vet att ni skulle ha haft jatteroligt pa min halloween fest. Det ar ju som synd att man inte bara kunde hoppa in i en tidsmaskin och sa var ni har 5 minuter senare. Och jag saknar er allihopa!

Pa torsdag ska jag ska bjuda pa laxmiddag, det ska bli sa mysigt med lite tjejsurr.. har inte umgatts med bara Lauren och D pa valdigt lange och jag vet att det ar en hel del saker att prata ut om!

Veckorna gar sa himla fort och for att inte tala om dagarna... helt crazy! Men jag trivs utomordentligt bra pa jobbet och det blir en massa flams! haha! Men jag har verkligen hamnat pa en bra arbetsplats.. pa torsdag har vi nagot som kallas for HRA... dom hyr in nagra som ska komma och ta blodprover pa oss och analysera varan halsa! Helt gratis och dom bjuder pa frukost eftersom vi maste fasta pa formiddan innan dom tar blodprov. Efter torsdag sa har dom sen en "Nurse Nancy" som kommer in en gang i manaden som man far ga till och konsultera om man har nagra halsoproblem eller annat!

Om en manad ar det Thanksgiving sa da har vi ledigt :) Jippi.. jag har raknat ut att med alla amerikanska hogtider sa far jag en extra vecka ledigt pa aret.. inte nu for att jag ska skryta som bara far 13 dagar semester haha.. men det ar inte illa for ett amerikanskt jobb och bara har jobbat dar i 2 manader!

Later alligator

Mitt amerikanska liv!

Idag slog det mig hur valdigt amerikansk mitt liv ar. (Jo jag vet hur det later...) men jag menar inte det faktum att jag bor i USA nu utan att jag kanner mig som om jag lever i en film. Mycket har nog att gora med mitt nya jobb. Min cubicle ar sadar typisk "amerikansk"... jag har ett eget skrivbord, en egen dator, en egen telefon men det ar inte i mitt eget rum, utan det ar avskarmat pa ett sant dar typiskt amerikanskt satt, sadar som man alltid ser i amerikanska filmerna.

Nar klockan slog halv 5 skyndade jag mig till bilen och mitt i allt fick jag varsta deja vu:n. Hur manga filmer har jag inte sett (framfor allt skrackisar) dar man ser huvudrollsinnehavaren ga fran sitt kontor ner till parkeringsgaraget for att hamta sin bil. Och sa slog det mig plotsligt.. haha nu ar jag en av dom!!!! Det kandes verkligen underligt maste jag saga! Att ta trapporna ner till garaget och hamta min bil.

Annars haller jag pa att forbereda like crazy infor Halloween festen. Inser sahar i efterhand att det kostade mycket mer och tog upp mycket mer av min tid an vad jag anticipated. Men kul ska det bli. Jag tror det kanske blir runt 30 personer.  Ska forsoka ta massa kort, maste atminstone ta kort pa alla halloweendrakter.  Ryan aker ju till Kanada pa onsdag (mest troligt) sa Lauren och Deanna kommer over pa torsdag kvall for att hjalpa till och forbereda/umgas. I gar kom Deanna over ocksa och hjalpte mig dekorera!!!

Ska bli sa himla kul med lite party!

See ya!


Fotobok!

Efter mycket velande hit och dit har jag nu antligen bestamt mig!  Det hela borjade med Maries blogg och min nya upptackt om fotobocker! Wiiiii tankte jag, en super bra julklapp att ge Ryan. Sen fick jag ju erbjudande om att skapa en helt gratis en genom att vara med i Fujis blogg-erbjudande! Gratis tackar man aldrig nej till, atminstone inte jag. Jag borjade pyssla lite med Fujis fotobok men sa insag jag att det tog mycket langre tid an jag trott. Forst maste man hitta ratta bilderna och sen lagga in dom i programmet och hitta pa nagot att skriva. Genom att anvanda mig av Fuji sa skulle jag fa boken gjord i Sverige och sen masta jag fa pappa att skicka over den och da var det kanske inte sakert att jag skulle fa klar den i tid.

Sa da borjade jag soka lite runt har i USA istallet och pa natet. Jag googlade runt och hittade hur manga olika stallen som helst. Da blir man ju nojjig att man vill ha den basta. Man vill ju inte gora en bok som ser haltaskig ut. Nar jag borjade med det har hade jag en perfekt plan om hur jag ville att boken skulle se ut, jag dopte den till: From the day we met........ Until forever! Men ju mer jag undersokte detta sa insag jag att om jag verkligen ville ha en perfekt snygg bok sa maste jag nog anvanda mig av perfekta kvalitetsbilder. Och det har jag ju med var fotograf fran brollopet. Sa nu har jag andrat ide.. hahaha! Nu far det bli en bok fran brollopet. For vi har ju sa manga fina bilder darifran. Och jag kikade pa andras bocker och dom var saaaa fina!

Det har ar stallet jag valde att gora min fotobok:

www.smilebooks.com

Det ar tur att Ryan jobbar sa mycket sa jag har tid att gora det har, men nu har jag ju inte riktigt lika mycket tidspress eftersom jag inte behover fa den gjord i Sverige och sen skickad till mig!!!!!

Har nagon annan borjat tanka pa julklappar an?!

Dumforklarad?

Jag vet inte om jag precis blev dumforklarad?

Jag blev bjuden till Ryans' kusin Jessicas "surprise bachelorette party" SUNDAY 27 December. Inbjudan inneholl forst en baskebollmatch, sen middag och sen ut och pa barer/klubbar. Det verkade aven som om dom skulle hyra en suite!

Jag skrev tillbaka: Will this event be in Madison
Jag fick tillbaka: Yes. (Madison ligger ca 1,5 timme harifran)
Sa jag skrev tillbaka: Tyvarr kan jag inte ta ledigt fran jobbet pa mandag sa jag kommer nog inte kunna komma. Hoppas ni far roligt.
Jag far tillbaka: It's on Sunday!

?????? Sjalvklart fattar jag val att det ar sondag kvall. Men att fara dit pa sondag eftermiddag, ga ut och ata och sen ut och dricka. Inte ett alternativ att kora hem sen pa natten. Och stannar jag over till mandag morgon hinner jag ju inte tillbaka pa jobbet, om jag inte kor hem klockan 6 pa morgonen-- mest troligt fortfarande paverkad av alkohol! Vilket sjalvklart inte ar ett alternativ!

Varfor har man ett Bachelorette Party pa en sondag? Det ar min fraga! Personligen tycker jag fredagar och lordagar ar perfekta dagar for ett sadant event!


All work and no play!

Har hander det inte mycket mer an JOBB! Ryan jobbar hur mycket som helst. Alla dagar i veckan samt kvallar och helger och allt annat som gar att jobba. Dom vill skicka honom till Kanada helgen da vi har planerat vart Halloween party! PFH! Yeah right sager jag. Sa nu blir det sa att han maste aka till Kanada torsdag kvall, kommer tillbaka lordag formiddag for att kunna vara med pa "vart" halloween party och sen aka tillbaka till Kanada pa mandag. Det kommer sakert kosta dom en extra tusenlapp eller sa. Smart tankt av Inventix- NOT! Kan dom inte bara vanta nagra dagar och skicka honom mandag efter Halloween. Det ar sa typsikt av dom att tro att han faktiskt inte har ett liv utanfor jobbet- fast egentligen har han val inte det just nu!

Jag jobbar pa i perfekt lagomt takt. 40 timmar i veckan i en jatteharlig arbetsmiljo. Pa Fi-Med far man inte jobba over 40 timmar i veckan om man inte har en bra anledning. Jag gillar verkligen mitt jobb.. aven om det fortfarande ar som en berg och dalbana, igar hade jag en riktigt dalig dag men idag hade jag en bra! Jag ar valdigt glad och tacksam att dom valde att anstalla mig utan nagon som helst erfarenhet!

Pa tal om Halloween party! Det ar valdigt svart att veta vem man ska bjuda fran jobbet. Jag far alltid daligt samvete eftersom jag inte vill att nagon ska kanna sig utanfor. Nar jag jobbade pa Boulder Junction sa alltid Colleen -the hostess- : thanks for inviting me. Men grejjen var den att hon ar typ 40+ och har barn och man och alla som jag bjod var under 25. Jag och Collen var bra arbetskamrater men inte riktigt vanner pa det sattet. Men det var alltid likadant varje gang jag haft fest och jag kande mig alltid illa till mods nar hon fragade samma fraga. Undrar varfor hon ens ville komma till mina partyn.

Hursomhelst nu ar jag lite nervos infor vem jag ska/inte ska bjuda fran nya jobbet... jag kanner ju dom inte sa bra fast samtidigt vill jag ju lara kanna dom battre. Men jag vill inte bjuda alla 60, jag kanner knappt en fjardel av dom men om jag bjuder nagra och inte alla sa vill jag inte att folk ska prata bakom ryggen pa mig. Eller sa bjuder jag inga! Men nu har jag redan bjudit nagra.. haha forstar ni min tankegang! Sahar ar jag alltid- Ryan blir galen pa mig!

Whatever! Jag bjuder helt enkelt dom jag vill bjuda! PUNKT SLUT!

Det ar roligt hur man far nya uttryck nar man ar pa olika jobb. Pa Boulder Junction larde jag mig: "dude". Jag sa alltid "dude". Pa Fi-Med sager jag nu alltid "cool". That's cool!

HAHA!

Ryan och jag ska titta pa Pirates of the Caribbean ikvall - om han nagonsin kommer hem. Han vill lara sig Jack Sparrows karaktar.. han provade sin outfit igarkvall. Haha, han sa: tjaaa... det ar val Jack Sparrow antar jag.. i en lite tjockare version! Det gar inte sa bra for oss att ga ner i vikt.. men jag misstanker att det sakerligen har att gora med hans 60 timmars+ jobb! 

Annars ar allt prima ballerina! Superstressad over allt som maste ske innan nasta sommar. Men da hamnar det oftast av nagon underlig anledning pa hatthyllan och gloms bort. Nasta gang jag kommer ihag vad som ligger pa hatthyllan blir jag annu mer stressad och sa laggs det automatiskt tillbaks pa hatthyllan eftersom jag blir sa stressad av att tanka pa det! Det ar verkligen inte sa bra!

Ciao!

HJALP!

Jag behover hjalp med Ryans julklapp! Tack vare Marie (puss pa nosen sotis) sa har jag kommit pa den perfekta julklappen och den ar gratis. En fotobok. Jag funderade lange pa vilket tema jag skulle gora, antingen en bok med bara bilder fran brollopet eller en bok med bilder fran alla vara 7 ar. Tillslut tyckte jag att bilder fran alla vara 7 ar skulle bli en battre present.

Min tanke ar att gora en saga/berattelse av fotboken. Om en flicka som blir foralskad i en kille och sen slutar det lyckligt med brollop naturligtvis! Sa jag ska verkligen forsoka fa in bilder fran hela vart forhallande - au pair aret etc etc.

Men jag behover en bra titel pa min fotobok!
Och jag behover hjalp.

Och jag tankte be alla er lasare om hjalp -- visst ar det bra ibland att Ryan inte kan svenska/

Jag behover atminstone EN -- garna fler forslag pa en titel pa denna fotobok!
Sa alla som laser det har inlagget MASTE BIDRA MED ETT FORSLAG! Flera forslag uppskattas!

Tack tack sa mycket pa forhand! Jag vet att jag inte kommer bli besviken! HEHE!

Kram


Tandlakarbesok!

Har ar vi sa pass duktiga att vi har hittat oss en privat tandlakare som vi gar till 1gg om halvaret. Ryan ar framforallt man om att vi tar hand om vara ogon, tander och resten av kroppen, med halsokontroller och besok med jamna mellanrum, vilket jag ar himla glad over. For sjalv ar jag latare an latast nar det kommer till att ta hand om mig sjalv. Och snal!

I Sverige gick jag till tandlakaren kanske var 2-3 ar. Haha! Jag hade tandlakartid i tisdags och for att vara arlig sa gor det himlans ont nar dom rengor mina tander. Men jag far alltid en varm filt nar jag kommer dit vilket jag alskar.

Sen jag flyttade till USA har jag varit till dentist Stumpf 3 ggr. Forsta gangen hade jag 6 hal. Men det ar forstaeligt, jag anvande och visste knappt hur man anvande tandtrad pa den tiden. Naturligt fick jag mig en tankestallare och var riktigt duktig pa att anvada tandtrad nasta 6 manaderna. Naturligt hade jag INGA hal vid mitt nasta tandlakarbesok. Efter det besoket blev jag lat. Jag tandtradade nagra tander och ides inte tandtrada andra Ibland var jag sa trott om kvallarna att jag inte orkade borsta tanderna innan jag gick och la mig. Naturligt sa hade jag den har gangen 3 hal. 9 hal pa 1 ar. Nu far jag skammas!

Jag vet att jag tidigare jamfort Sverige med USA:s privata tandlakare och manga ifragasatter hur arliga tandlakare i USA egentligen ar. Eftersom dom ar privatagda och lever pa patienter med "hal" i sina tander sa kanske dom "hittar" hal lite har och dar. Men arligen: jag visste inte om att jag hade 3 hal och nar jag verkligen tanker efter sa ar det precis i det omradet dar jag alltid "blir lat" med tandtradandet och nu efterat gor det sjukt ont nar jag forsoker tandtrada mellan dom tanderna. Forut har jag inte markt det eftersom jag aldrig ides tandtrada i det omradet. Sa hal i tanderna har jag.. och ont gor det! Och jag har hellre en tandlakare som ar noggrann och bryr sig istallet for tandlakarna i Sverige som skyfflar in och ut oss i masskvantitet och sager: (har varit med om det manga ggr) ja du har borjan till hal pa nagra stallen men det ar ingen fara! Du behover inte laga det!

Nej jag tar hellre kvalitet over kvantitet!



HALLOWEEN!

Wiiii!

Jag budade precis pa Ebay och vann! Det har ar vad jag ska vara pa Halloween:


Hihi och det blir skitlackert med min nya stovlar fran Prague. Hmm jag ska lagga ut dom snart pa bloggen! Har bara inte idas ta itu med att ta foto pa dom an!

WIIIIIIIIIIIIIIIIII! Den kostade bara 140 kr inkl frakt! FY VA BRA MED E-BAY!



Typiskt. Nu i efterhand sag jag att jag rakat buda pa en M och det gar ju inte an. Sa jag kopte en till i S och far forsoka salja min M. Nan som vet hur man saljer saker pa E-bay eller tradera eller liknande. Ar det svart? Ar det vart det?

Sen hittade vi den har till Ryan som vi kopte ocksa.





En vecka!

Det kanns som det har hant SA mycket sen vi kom hem fran Tyskland. Helt galet!! Jag vet inte riktigt vart jag ska borja nagonstans. Jag och Ryan (mest jag) haller pa och forbereder Halloween party om 2 veckor. Det ar SA SJUKT roligt har i USA med Halloween for alla gar verkligen in i det helhjartat 100 procent. En av mina goda vanner Carly ska vara Roger Rabbit Jessica:



Haha superfrant. Deanna och Kyle ska vara vampyrer. Maria ska vara en slags Moulan Rouge tjej. Jag och Ryan har dock inte listat ut vad vi ska vara annu. Funderade kanske pa att vara skunkar i ar! Den ar ju ganska sot den kostymen. Men jag vet inte. Kul ska det bli i alla fall. Jag har bjudit en massa manniskor sa jag hoppas det blir manga som kommer. Vi tankte ha bonfire hos Franz och Susi och gora bal och popcornfingrar. Jag far visa bilder senare nar jag borjar pyssla med det! Maste gora en pumpkin ocksa... kanske gor en nasta vecka nar Ryan aker till Kanada. Lauren kommer mest troligt komma och bo hos mig nar han aker bort i 5 dagar. Tycker inte om att vara ensam hemma, speciellt inte nu nar det ar sa morkt om kvallarna.

Jobbet gar jattebra-- det ar nog det mest utmanade jobb jag nagonsin haft. Mina sma hjarnceller far riktigt arbeta nar jag ar pa jobbet. Den har veckan har jag lart mig supermycket nytt. Tammy har borjat lara mig att ringa till fosakringbsolag och jag anvander telefonen en massa. Det ar svart men roligt att verkligen fa tanka pa jobbet. Jag fragade en tjej Amy hur lange hon jobbat pa Fi-Med och hon sa drygt ett ar. Oj sa jag, hon verkar vara jatteduktigt och kunna mycket. Men sa sa hon: fast jag har jobbat i den har branschen i 10 ar. Det tar ungefar 1 ar att verkligen forsta vad man gor om man aldrig gjort det forut. Ja, det kan jag halla med om!

Igar kvall for jag pa "Book club" till Maria. Hennes kille Hugo hade gjort massor med forratter och vi drack vin och White Russians. Det var jag, Carly, Deanna, Lauren, Maria och Robin. Vi har verkligen blivit supertajta genom den har bok klubben. Aven om vi alla gillade varandra forut sa har var bok klubb blivit en slags "terapisession". Vi kan prata om allt och ingenting, no judgments fran nagon och igar blev det valdigt kanslosamt. 3 av mina kompisar gar just nu igenom svara forhallanden. Sa det blev en massa tarar och kramar igar. Jag hoppas verkligen dom tar sig ur sina svara forhallanden/kampar igenom nar det ar tufft. Men oj va kul jag hade. Oj vilken bra ide den har bokklubben ar. Och vi traffas en gang i manaden och bara surrar och myser. Super super bra ide!

What else? Na det kanske inte var mer an sa. Men det kanns som det har hant super mycket. Haha!

Happy ar jag i alla fall!

Puss pa nosen!


ARETS JULKLAPP!!!

Jag har inte haft en blekaste aning om vad jag ska ge Ryan i julklapp i ar. Sa rakade jag snubbla in pa min goda van Maries blogg och fick helt plotsligt varldens basta ide. En fotobok! Helt perfekt skulle det vara om jag vann det och kunde ge det till Ryan i fodelsedagspresent. Nu ar det ju sa att Fujis sista anmalningsdag ar Oktober 15 2009. Men eftersom jag ar i USA och det fortfarande ar den 15 Oktober har -- fast i Sverige ar det den 16 Oktober runt 24:10 pa morgonen) sa tankte jag att jag fortfarande kanske har en chans! Kan inte tanka mig en battre eller coolare present till Ryan till julklapp. Det svara nar man varit tillsammans i 7 ar ar att man "run out of things" att ge varandra. Sa nu nar jag rakade fa syn pa denna julklapp sa skulle jag valdigt garna vilja ha den!  

I normala fall kan man ga in pa Fujis hemsida:
www.fujidirekt.se och da kostar fotoboken 344:-. Jaja, hursomheslt det var ju vart att ge det en chans!

JO du behöver endast skriva 100 ord på din blogg om detta erbjudande så har du chansen! Gå in ni också, erbjudandet gäller endast till 15 oktober, så skynda er!
Foton är ju bland det roligaste som finns, det är en väldigt stor hobby för mig så jag hoppas verkligen ni också vill ta vara på era kort och sätta dem i en fin fotobok :)

http://www.fujidirekt.se/blogga/

Ha det bra alla.

TV-serier jag rekommenderar!

Ghost Whisperer ***** 5/5
Handlar om Melinda Gordon (min absoluta favvo-serie). Denna serie behover man ha en lite oppensinnad tanke (open mind) for att se. Den handlar om Melinda och hennes make Jim. Dom ar det ideala perfekta mysiga paret och Melinda ager sin egen second hand butik och Jim jobbar som ambulansforare. De skulle ha varit ett helt vanligt normal par... men Melinda har en speciell gava som hon haft sedan hon var liten. Hon kan namligen se spoken. Serien handlar om hur hon forsoker hjalpa olika spoken att "cross over" till ljuset. Man far folja med hennes vardag i hur hon hanterar sin gava med sin man och sina vanner. Att rekommendera ar dock att se serien fran borjan.

Melrose Place **** 4/5
Helt besatt i denna uppdaterade version! Frack, harliga karaktarer och spannande! Och snygga pojkar! Det gillar vi. Ryan borjade spela in vad jag da trodde var 90201 (i USA sager dom inte Beverly Hills utan 90201) och jag var sa glad att han lyckats hitta pilot avsnittet och spela in serien fran borjan men sen nar jag borjar titta narmare inser jag att det inte alls ar Bevvan utan Melrose Place. Men det gor inget, for det har ar faktiskt mycket battre! Me like!

Medium **** 4/5
Den har serien ar jag ocksa tok-kar i. Handlar om Allison Dubois och hennes man Joe Dubois och deras tre barn Ariel, Bridget och April. Allison jobbar for "the district atterney" och har en sarskild gava. Hon ar ett som ni misstanker av titeln ett medium. Man far folja hennes jobbvardag och hur hon hanterar sin gava tillsammans med sin familj och sina barn som aven dom verkat arva sin moders talang.

Heroes
*** 3/5
Heroes var en av mina favorit serier nar den startade. Men den ar nu inne pa sin fjarde sasong (eller kanske femte) och den har tappat lite av den spannande gnista jag gillade i borjan. Men man vill fortfarande folja med for att se vad som hander. Handlar om ett antal olika manniskor med olika gavor; en kan hela sig sjalv, en kan flyga etc.

Vad ar era favorit-serier?



VANNER!!!

Igar for jag forbi Boulder Junction en svang. Jag har inte traffat tjejjerna sedan jag for till Europa, over 2 veckor sedan. OJ vad jag har saknat dom! Direkt nar jag kom in kom Lauren fram och kramade om mig, sen kom Deanna och Robin och Maria. Mina gostjejjer! Jag ar himla glad att jag rakade "snubbla" in och fa jobb pa Boulder Junction, jag har verkligen hittat vanner for livet dar!





Idag ringde min sota Miiiiiiiii och det var supermysigt och hora hennes rost. Vi pratade over facebook igar innan jag drog ivag till Mayfair och Boulder och jag fragade henne da vad hon skulle hitta pa for nat pa kvallen. Hon sa att Adam dragit ivag till Palo och hon vantade pa att Frida skulle komma over med lite vin och myskvall. Da blev jag avundsjuk... jag saknar verkligen alla ni tjejjer fran Boden- mitt tjejhang och alla vara mysiga tjejkvallar, partyn, luncher etc! Alla vara galna upptag! Usch vad jag saknar er allihopa. Men det ar tur att internet finns!!!! Och om 1,5 ar kommer jag hem! Hahaha!







Jag saknar alla er fran Ostersund! Alla galna upptag, fester, husfester, nollningar, plaza, te-kvaller, spela kort med Anna, idol-kvallar med blodiga kottbitar(!!!!), shoppa fast man egentligen borde plugga till tentor, fornborgsvagen 11 och alla fran korridoren, sodra grongatan,  o'learys, te-huset..... Hogskolan var absolut ett av mina basta beslut! Ovardeliga minnen som skapades dar! Fast det ar en grej jag funderar pa... vad gjorde man innan facebook? For jag minns klart och tydligt att jag inte borjade med "facebook" forran Aykay, Anna och jag for till Asien. Det var Tove som fick mig joina facebook. Jag har ett svagt minne av lunarstorm! Wow, det var gamla goda tider det. Hahahaha!!! Vart laddade man upp alla sina bilder pa den tiden? Usch jag borjar verkligen bli gammal. 

Mitt au pair ar var en riktig "life changing moment" for mig. Det var da jag insag att livet har sa mycket mer att ge an bara lilla Boden. Det var da jag insag att jag nog inte ar en liten "smastadstjej" utan en "true american gal". (Och boy do I like it here!!!!) Mycket tack till Tove, Linn och Jacqui, som var mina forsta vanner utanfor Boden. Vi hade ett otroligt galet, tokigt men underbart ar i Milwaukee tillsammans. Utan er hade jag inte varit den jag ar idag.



(kanner ni igen Collin?????)

Backpacking-resan till Asien ar ocksa en stor grej! En resa som jag kanner att jag skulle ha angrat om jag inte hade gjort. Jag har tidigare gjort resor enbart for mig sjalv: Au pair resan, sen jag har aven gjort resor tillsammans med min familj och det kommer sakerligen bli manga resor i framtiden tillsammans med Ryan, men en sadan stor och aventyrlig resa tillsammans med enbart vanner - det ar nagot som jag aldrig kommer att glomma bort. (....det blev en jakla massa UNO)...(jaklar Anna- vi ar fortfarande skyldig AK hennes fodelsedagspressent.... AYKAY: Nar ska du gora din tatuering?)






I slutandan ar jag dock sa himla lyckligt lottad. For jag har funnit livslanga och ovarderliga vanner och jag har funnit mig en underbar karl och jag har tva underbara familjer - en hemma i Boden och en i USA!

Resa, vanner och familjen - man behover inte mycket mer an sa!

Puss pa er allihopa - ni som gor livet vart att leva!





7 YEARS!

25 Augusti 2002 var en sondag. Jag kommer ihag den dagen som om den var igar. Framforallt kommer jag ihag den av tva sarskilda anledningar; anledning ett var att jag och Martin (mitt ex) firade 1 ar och 10 manader. Eller var det kanske 11 manader? Hur det an var sa hade "vi" blivit tillsammans pa den "25". Anledning tva skulle dock bli en mycket mer praglande anledning och aven anledningen till att jag fortfarande kommer ihag den dagen som om den var igar.

Lat mig borja fran borjan: Den 19 augusti for jag till USA som au pair. Det var en mandag. Min forsta anhalt var New York, jag kallar det for destination "au pair skola". Dar tillbringade jag fem dagar innan min avresa till min slutdestination Milwaukee, Wisconsin. Fredag den 23 augusti landar jag pa Milwaukees flygplats Mitchell och dar far jag ett varmt valkomnande av hela familjen Rothman. Aven Jay hade tagit ledigt en timme fran jobbet for att komma och mota mig. Senare far jag reda pa fran Tracy att han viskat forvirrat i hennes ora vid asynen av mig: "she doesn't look Swedish, didn't you say she was from Sweden?". Mina tva au pair barn var da av aldrarna 4 och 6. Idag ar dom 11 och 13 och fyller 12 och 14 i januari. Jag spenderade hela min helg tillsammans med familjen. Pa sondag efter att ha pratat med Martin over telefonen ringer det tva tjejer till mig: Andrea och Ulrika. Det har ar tva tjejer som skulle forandra mitt liv for alltid. Andrea och Ulrika ar pensionerade au pairer fran familjen Tangen, familjen som Tove senare skulle vara au pair at. Tydligen var jag den forsta svenska au pairen (utav tva) att anlanda till stan och Andrea och Ulrika som var pa besok i Milwaukee ville visa mig runt pa en guidad tur. Tracy uppmuntrade mig till att komma ut och inte bara sitta hemma hos dom hela dagarna sa jag blev upphamtad av Ulrika pa eftermiddagen. Formiddagen hade jag spenderat med familjen pa Bay Shore och hade dar kopt min forsta cd skiva i USA: Avril Lavigne. Den cd:n framkallar fortfarande minnen nar jag lyssnar pa den, minnen som ibland ar orovackande verkliga och far mig fortfarande att rysa. 

Vi hamnar slutligen pa ett cafe pa Brady Street. Pa grund av bristen pa lediga platser satter vi oss ner bredvid en trevlig man runt 35-45 ar. Det visar sig snart att han har en speciell och valdigt spannade talang. Han kan spa i hander. Sjalvklart vill vi bli spadda. Medans detta pagar ringer Andrea runt till nagra "bekanta" som hon kanner i Milwaukee och som hon tycker borde komma och mota upp oss. Jag kommer fortfarande ihag hennes exakta och detaljerade beskrivning av dessa tva bekantskaper: en av killarna hade dejtat en tjej som liknade mig och den andra killen hade det bra med pengar, var halvtysk och hade en jatte frack bil. Vid det har laget var jag valdigt nyfiken pa vilken av killarna som dejtat en tjej som sett ut som mig. Nar det var min tur att spa mig sa maste jag saga att jag blev valdigt imponerad. Jag fick veta att jag gillade att anvanda mina hander, skriva eller annat som gjorde att jag var tvungen att anvanda mig av mina hander (idag ar scrapbooking min framsta passion) och han sag aven att jag hade det lite tufft just nu och han sag sorg. Kan stamma av tva anldeningar, jag var ifran min pojkvan och jag hade precis forlorat min mamma. Andrea och Ulrika var lika imponerade som jag. Han spadde att Andrea precis hade haft en nara doden upplevelse och det stamde enligt henne. Vidare till Andreas bekantskaper. Den forsta som dok upp var "Sam". En jatte sot och trevlig kille men inget som jag tankte mera pa. Vid det har laget tankte jag pa Martin och pa hur mycket jag saknade honom. Sa plotsligt dyker kille nummer tva upp. Nar jag tanker tillbaka pa den har specifika handelsen kanns det som om jag spolar tillbaka en specifik filmsnutt: han kommer gaendes langs trottararen och i mitt huvud spelas det i slowmotion. Jag bokstavligen tappar andan vid forsta asynen av honom. Han ar SOT! Och vilket leende och poff har jag glomt bort Martin. Undrar om det ar han som dejtat en tjej som sett ut som mig... tusen fragor, tankar och kanslor borjade ploppa upp i min hjarna, en av kanslorna var till och med svartsjuka. For plotsligt slogs mitt intresse av denna underbara kille i tusen spillror. Han var valdigt "nargangen" till Andrea, gav henne en kram direkt nar han sag henne och nar han stod nara henne strok han henne over ryggen. Tusan tankte jag, dom hade sakert nagot pa G. Och Andrea var valdigt vacker, typiskt svensk med bla ogon och blont har. Lang och smal. Sjalv var jag kort och hade morkt har och morka ogon. Inget exotiskt overhuvudtaget. Sa har i efterhand ar det intressant hur fort Martin lamnade mina tanker och hur tagen jag blev av den har killen som jag nu traffade for forsta gangen i mitt liv. Kan det kanske finnas nagon sanning bakom: Karlek vid forsta ogonkastet. For jag var sa tagen av denna charmiga kille. En annan rolig grej var att varan "spaman" kastade en snabb blick pa kille nummer tva och mig och instammer nickandes for sig sjalv: "you two would work great together"

Jag for hem den kvallen med drommar om honom. Bade dag och natt drommar. Det basta av allt, jag skulle fa se honom igen dagen efter. Han hade bjudit med oss allihopa till Salsa mandagkvall. Tydligen sa anordnade hans mamma och hans morbror salsakurser varje kvall. Sa har i efterhand fick jag reda pa att han hade farit hem och det forsta han sagt till Susi var: "mom I have met this most beautiful girl tonight. She is gorgeous and have dark skin and dark eyes... and she is Swedish." Detta fick jag reda pa av Susi naturligtvis.

Sjalvklart foljde jag med pa Salsa nasta kvall och min forsta dans var tillsammans med honom. Efterat verkade mina mina blickar dras till honom likt en magnet. Jag kunde helt enkelt inte slappa honom ur min assyn. Jag var helt tagen av honom. Varje gang vara blickar mottes fladdrade det orovackande i min mage. I slutet av kvallen fragade han efter mitt telefonnummer. Resten kan ni sakert komma pa.

7 ar senare ar jag fortfarande lika galet sjukt kar i honom!


Germany!

Har kommer antligen lite bilder:


Opa med sin nya merceders!

Plockar applen!


Vi plockade over 670 kg applen!

Dom har god dessert i Tyskland!

Var forsta Geo-Cache!


Fixar till Omas grav med nya blommor!



The Klagmann Family

Mer Geo-Caching



Vin-provning


En dagstripp till Tubingen








Frukost

Nu ar det tva dagar i raken som jag lyckats ta mig upp tillsammans med Ryan halv 6 pa morgonen och hunnit laga frukost innan jobbet. Nu ar det minsann nya rutiner som galler! Jag markte namligen att jag hade gatt upp nagra kilo efter Tyskland (men sa ar det kanske alltid efter semester????) sa nu jaklar ar det nya matrutiner som galler. Bye bye chips och lask! Jag och Ryan testar en ny livsstil som jag hoppas ska passa oss! Jag ska ge det en manad och se vad for slags resultat det ger!

Igar var forsta dagen pa jobbet. Himla skont att ha ett "normalt" jobb maste jag saga. Nar jag skulle ga till mitt lilla kontorsbas upptackte jag dock att Amy, en annan tjej pa jobbet hade beslagtagit mitt omrade. Dom hade tydligen gjort en liten flytt i min avdelning medans jag var borta och massa manniskor hade fatt flytta runt. Jag trivs dock alldeles utmarkt i mitt nya bas. Jag trivdes aldrig riktigt 100 i mitt gamla, det var placeringen av skrivbordet tror jag. Mitt nya bas kanns storre och mer bekvamt sa jag tackar och tar emot. Det var massor av jobbkompisar som kom in till mig och fragade hur min honeymoon varit. Det var gulligt av dom, jag kanner ju inte sa manga dar men dom far en verkligen och kanna sig valkommen och hemmastadd. Igar hade jag en bra dag, jag gick igenom en massa gamla "follow ups" sa jag stotte aldrig pa nagra problem vilket var skont. Det blev en lang dag men jag kan ju inte klaga eftersom jag bara har en 2 dagars arbetsvecka!!!

Har ar det morkt och kallt pa mornarna, det tycker jag mindre om. Jag blir alltid sa nedstamd och deprimerad under hosten och vintern. Men men, a andra sidan ar det mysigt och sitta inne under en film och titta pa film. Och sa far man inte daligt samvete nar man hellre ar inomhus an ute i solen.

Pappa mailade och skrev att dom bokat Thailand resan nu till Phuket infor hans 60-ars dag! Det innebar att om ca 7 manader bar det av till Asien i 2 veckor! SKONT! Hoppas det inte blir nagra problem med att ta ledigt. Men det borde det inte vara. Undrar nar man ska borja namna den resan.. jag tankte att jag skulle vanta lite med det eftersom jag nyss var ivag i 2 veckor.. kanske efter nyaret??!


Hemma!

Nu ar vi hemma igen. Klockan ar strax efter 11 pa kvallen och jag kanner mig bade trott och hungrig. Det blir donken ikvall till nattamat. Haha! Skont och vara hemma igen fast absolut inge roligt med jobb igen. Forsta sms:et jag fick nu nar jag kom hem var: Welcome home, please see me tomorrow in prior to punching in. Fran min supervisor. Whooopsidopsi. Jag hade namligen inte tankt fara tillbaka till jobbet forrans pa torsdag, glomde visst bort att saga att Ryan tillslut fick all sin ledighet sa jag kommer inte tillbaka tidigare till jobbet. Hoppas dom inte blir sura over det. Stretigt och behova ga upp om 7 timmar och jobba efter en hel dags resande. Ryan borjar inte jobba forrans torsdag sa jag messade tillbaka och latsades att vi fortfarande var i Tyskland och att vi inte kommer hem forrans imorgon. Hoppas dom inte tanker pa tidsskillnaden for da marker dom att jag messade dom 5 pa morgonen i Tyskland. Whatever! Det blir sakert bra!

Var nervos att komma in i landet. Var osaker pa om mitt visum gallde re-entry i landet... men det funkade tydligen valdigt bra. Daremot tyckte dom att det var konstigt att jag inte har mitt Green Card annu, efter mer an ett ar sen jag fick mitt K3-visum. Kan ha att gora med att vi "rakat" lagga det pa hyllan och det "rakat" komma i skymyndan av allt brollopsplanerande och husrenovering.

Naj nu blir det donken!

Kram



GEO-CACHING!

Geo-Caching är min och Ryans nya hobby. Det är verkligen jätteroligt. En bra aktivitet om man inte känner för att sitta hemma och dega. Min och Ryans deal är att vi inte far använda bilen till att geocacha sa hittills har vi cyklat till alla ställen. Jag tror att vi har hittat 6 stycken här i Ötigheim-omradet. De flesta geo-caches vi har hittat har varit gamla sma filmburkar - det är bara en gang vi hittade en lite större lada med grejor i dem. 

Imorgon är var sista dag i Tyskland och da har vi planerat en dagstripp till Tübingen. Ett jättefint omrade där Susi gick skola för jättelänge sedan. Vi har varit där en gang forut och det var verkligen jättefnt. Ska se om jag hittar na bra shopping. Behöver ett par nya jeans bland annat. Sen blir det att packa och göra oss iordning för tisdag. Även om jag inte vill fara hem än sa ska det anda bli skönt att fa komma "hem".

Annars sa händer det väl inte sa mycket. När jag kommer tillbaka till USA sa ska jag börja planera vart Halloween party som vi ska ha hemma hos oss i ar. Jag är inte säker pa vad jag och Ryan ska klä ut oss till i ar men det listar vi säkert ut snart. Vi har spanat pa nagra ideer: pirater, tyskar, Matrix....

Jag köpte ett par sjukt snygga stövlar i Prag för typ 200 kronor. Jag ska lägga upp dom pa bloggen sa fort jag kommer hem.

Fattar inte att det bara ar typ 3 manader kvar till 2010!

Kram

 

Tyskland!

Var 6:e dag i Tyskland och vi aker hem igen redan pa tisdag. 3 dagar till och sen är det slut pa semestern. Har inte alls nagon lust att fara tillbaka hem och jobba igen. Usch! Vi har haft en helt underbar tid här i Ötigheim tillsammans med Franz, Susi och Opa Klagmann. Vi har ätit och druckit gott, det har blivit en hel del Wienerschnitzel och Riesling. Pa torsdag eftermiddag kom Jeremy och hälsade pa oss nagra timmar. Han var tvungen att jobba tidigt nästa dag sa han kunde inte stanna länge, men det var roligt att se honom.

I onsdags cyklade jag, Ryan och Susi iväg till Internet cafeet och pa vagen sa rakade Susi ut för en liten olycka. Hon ramlade med cykeln och slog i huvudet, skrapade upp halva sidan av hennes ansikte och fick en massa andra sma sar och skrapmarken over hela kroppen. Inte bra alls. Men hon är okej, bara lite blaslagen. Känns som en väldigt händelserik resa jag och Ryan har varit med om.

Ikväll ska Susi och Franz ga ut och äta med nagra vanner fran omradet. Ryan och jag var ocksa bjudna men vi kände inte för att sitta och lyssna pa en massa tyska sa vi bestämde oss för att ga ut och äta bara vi tva. Ska bli mysigt att fa komma bort lite.

Sitter och väntar pa att Ryan ska komma hit sa vi kan fara ut och leta lite geo-caches. Vi testade det för första gangen här i lilla Ötigheim och vi har hittat 3 stycken. Först var det jättesvart att veta vad man letade men efter vi hittat var första geo-catch sa är vi helt inne i det. En jätterolig aktivitet som vi absolut kommer fortsätta med i USA!

Puss och Kram




RSS 2.0