TESSI!

Vad gullig du ar som tar dig tid och experimentera med min blogg!!!!!!  *puss* Det har gillar jag battre an forra-- men experimentera mera sa jag har lite att valja och vraka fran! Om det nu inte tar upp alltfor mycket tid! Men du kanske behover ova ocksa sa du blir battre :P

My First Week

2 dagar in-- 2 dagar kvar! Ojojoj! Forsta dagen gick bra. Var lite nervos men alla ar supertrevliga verkligen. Jag fick fylla i lite pappersarbete och sen fick jag en rundtur och sen fick jag vara med pa mitt forsta mote med mitt jobb team. Jag jobbar pa "The Lab Division" med cbl Collections. Jag har min egen lilla cubicle (kontors-bas) och egen dator och telefon! Vi ar runt 60 personer som jobbar pa Fi-Med. Det jag gor och lar mig nu ar att kolla upp patienters information och skicka s.k. claims till ett sekundart forsakringsbolag. Jag kommer sakert kunna forklara mitt jobb battre om nagra veckor.. stay tuned!

Forsta dagen pa jobbet fick jag en valkomstpresent: en fruktkorg. Jattegulligt. Idag bjod min Supervisor Tammi var division/team pa lunch. Svenska kottbullar och pasta! Haha! Jag sitter i princip 8 timmar framfor datorn.. men det ar helt ok. Jag lar mig en massa om medicinska termer etc. 

Imorgon maste Ryan fara till Kanada och blir dar anda tills tisdag. Det ar JATTELANGE och jag vet inte vad jag ska gora utan honom. Kommer bli en lang vecka. Pa lordag ska jag pa overrasknings kalas och umgas med Maria fran gamla jobbet. Tisdag ar den en annan fodelsedags fest pa Mad Dogs och pa onsdag har jag forsta bokklubbs traffen hemma hos mig.

Kraftskivan i helgen var JATTE rolig. Vi blev ganska pa G och det var roligt att traffa andra svenskar. Bilder kommer sasmaningom. Sitter sa mycket framfor datorn pa jobbet att jag inte ids sitta hemma langre. Jag jobbar 8am -4.30pm varje dag. En halvtimmes lunch och en kvart rast far jag.

Labor Day naste helg sa mandag darefter ar vi lediga och vi far till Winneconne nasta fredag. Ska bli skont att komma bort aven om det bara blir 2 fulla dagar.

Langtar som ett tok till att fa fara ut och resa.

Nu blir det middag och Ghost Whisperer.

TESSI: Skitfiiiiiiint gumman! Tack for all hjalp.. du gar garna adda lite frana farger! PUSS 


Ursäkta röran, Tessi bygger om!

Det här är alltså Therese som skriver från Marielles blogg=) Jag har fått i uppgift att göra om utseendet på hennes blogg men detta kan ta lite tid så skäll inte på henne för .. ah, röran=)

Hejs!

My day off!!!!!!!

Idag var jag ledig-- dagen innan nya jobbet! Klockan 8 pa morgonen borjade min telefon buzza... kom mig inte for att kolla mobilen forrans jag steg upp vid 9. Jag hade 3 missade samtal och 2 nya meddelanden. Fran Josh.. "hej kan du jobba idag at mig". SUCK! (Han ar VARLDENS storsta slacker och jag tal inte manniskan-- tyvarr maste jag eftersom han ar Laurens pojkvan) Jag gav bort mitt mandagspass till Deanna och Josh eftersom jag trodde jag skulle borja nya jobbet men eftersom jag inte borjade forrans imorgon sa tankte jag att visst kunde jag komma in och jobba 11-2. Val pa jobbet klagar Deanna pa nacksparr, hon var med i en bilolycka forra helgen sa det slutade med att jag jobba at henne till 8. So much for being off!

Jag hade himla skoj pa jobbet med Robin! Hon berattade en jattestor HEMLIS for mig, jag ar tydligen den forsta som fick reda pa det sa jag kande mig valdigt hedrad. Hon har inte berattat det for nagon annan. Med tanke pa var historia sa var jag bade chockad och glad! Kan tyvarr inte beratta annu, men berattar sa fort jag far tillatelse. Snacka om "drama' pa jobbet-- kanns som jag lever i en sapopera. "The hostess" ar gift och har 2 barn men har en affar pa sidan om. Det forekommer alla mojliga slags dejtings-enheter pa jobbet, folk som dejtar varandra, sen gor slut och borja dejta andra pa jobbet, triangeldraman etc etc! Himla knasigt det kan bli!

Sen kom jag hem vid halv 8 och jag och Ryan myste framfor tv:n. Vi ar helt besatt av Ghostwhisperer. Eller jag ar-- Ryan har dock inte nagot emot att se Ghost Bitch som han kallar henne!!!! Sag pa en annan blogg att True Blood ska komma till SVT1. Den kan jag verkligen rekommendera om ni gillar vampyrer och sant, serien har blivit SJUKT popular har i USA och alla verkar folja serien. Men den storsta grejjen av allt-- vilket ar lite extra kul for mig och alla andra svenskar-- ar att Alexander Skarsgard har en jattestor roll i serien! Sa gillade ni Twillight sa hall extra utkik efter True Blood. Den ska som sagt tydligen snart komma till SVT1.


True Blood borjar snart pa SVT1

TRUE BLOOD:
True Blood handlar om Sookie som ar servitris pa ett litet restauranghak och som traffar vampyren Bill. Dom far snart tycke for varandra och man far folja deras resa och deras vanner i en actionfylld serie.


Ghost Whisperer, jag och Ryan ar inne pa den tredje sasongen

GHOST WHISPERER:
Handlar om Melinda Gordon som precis har gift sig och flyttat till Grandview, en liten mysig stad dar hon oppnat upp en antikbutik. Melinda har formagan, anda sen hon var en liten flicka, att se de dodas andar. De kommer till henne for hjalp och hon hjalper dom att losa deras olosta problem i varlden innan dom kan korsa over till andra sidan.



 


 



Min sista dag pa jobbet...

igar var sista dagen pa jobbet. Kandes bade bra och sorligt. Jag har traffat vanner for livet och lart kanna en familj som jag alltid kommer vara valkommen tillbaka till. Vi kommer forsoka halla kontakten sa gott det gar. Samtidigt kanner jag att jag ar redo att ga vidare i livet, redo att ta mig an nya utmaningar! Ar valdigt forvantansfull infor det nya jobbet. Som en trevlig overraskning pa dagen kom Susi och Franz och at lunch. De hade forsokt fa med sig Ryan men den mannen gar ju inte att fa ifran jobbet. Han kunde helt enkelt inte ta lunch.... tanka sig, han som jobbar 12 timmar om dan har inte ens en endaste paus. Ibland har han inte ens tid att ta 5 minuter att ata lunch. 

Det var meningen att Susi och Franz skulle sitta vid mitt bord men eftersom jag var fardig nar dom kom forbi sa bestamde vi oss for att jag skulle ata lunch med dom och Lauren fick bli var servitris!

Efter jobbet for jag pa min andra ogon undersokning--en vecka efter och nasta gang jag ska dit ar en manad efter. Svart nar man har heltidsjobb att hitta en lucka for sanna grejjor nu, typ lakare och tandlakare. For jag jobbar ju 8.30-5. Men jag far forsoka klamma in det i min lunch break, en halvtimmes lunch far jag.

Efter ogonkollen for jag och shoppade! Hittade massa fina korgar som jag ska forsoka organisera in i mitt rum! Gora det mer praktist men samtidigt snyggt och dekorativt. Langtar som tusan till nasta gang vi far till Ikea. Det blir sakert inte forran vid jul eller efter men anda! Vart nya projekt ar ju att ta itu (about time) med vart sovrum!

Idag ska vi kora till Madison och ikvall blir det Kraftskiva! Ska forsoka ta en massa bilder :)

Ha en bra helg!

Sa mycket som hander!

Nu borjar det antligen handa lite grejor i mitt liv.  Det ar precis som Marie och Tessi sa i deras tal pa brollopet: hon gillar det nar det hander grejjer och ha mycket liv omkring sig. Det stammer! Det ar da jag trivs bast! Jag har markt att jag blir latt butter nar jag ar rastlos.

Imorse fick jag ett valkomst email fran mitt nya jobb!! Wiii, langtar som tusan! 4 dagar kvar. 5 veckor till vi drar ivag till Prag och Tyskland i 2 veckor. Imorgon far jag och Ryan pa kraftskiva i Madison! Eva och Tomas har bjudit in oss! Det ska bli jatteroligt! Jag har dessutom startat en "bookclub" med nagra kompisar fran Boulder Junction. Den 2 September ska vi ha vart forsta "get together" hos mig. Det ar tankt att varje manad ska vi valja en bok som alla laser och sen traffas vi upp hos nan, men lite vin och mys och surrar om boken. Ett jattesmart satt att traffas och umgas. Jattebra satt for mig att halla kontakten med Boulder Junction kompisarna!

Den 1 September fyller Tammy 30 ar och Trisha fyller dessutom 31 pa samma dag sa da blir det nan drink efter jobbet pa Mad Dogs. Forsoker overtala Ryan till att folja med, han ar inte lattovertalad. Speciellt nar det ar nagot under veckodagarna, han ar ju sa himla trott. Men jag tankte i alla fall fara forbi en svang och gratta brudarna.

Sen ar det ju Labor Day sa da ska vi upp till Winneconne. Men vi kan bara stanna 3 dagar eftersom jag har mitt nya jobb. I vanliga fall brukar vi stanna fredag-tisdag, men nu blir det bara lord-man. Det kommer ju flera ar!

Och sen den 12:e September da ska jag och Ryan pa Picknick. Mitt nya jobb har arligen en picknick for sina anstallda samt en julfest och da far man ta med sig familjemedlemmarna! Wiii langtar dit ocksa!

Nu maste jag hoppa i duschen. Sista dagen pa jobbet!

Ciao!


Organiserade Marre!

Nu jaklar ar jag less pa min skitiga lilla rum! Blev aldrig riktigt nojd med mitt kontor/gastrum! Alskar fondvaggen men inte den andra fargen som vi valde. Far andra det i vinter kanske. Ryan kommer fa fnatt, haha, men jag ar boss i huset! Ar less pa att det alltid ar sa jakla stokigt och det blir latt ett skrap och slang rum. Kastar in mina klader pa golvet och scrapbookar pa golvet och sen blir det stokigt och da stanger jag bara dorren och orkar inte ta itu med det. Men ju jaklar! Idag for jag tillbaka till Kohls och kopte Storage Organisation, sanna man hanger i garderoben och sen har man flera fack man kan lagga sina t-shirtar + en for skor! Svinbilligt var det ocksa. Hade 100 dollar giftcertificate sa jag passade pa att kopa en skitfin cardigan till jobbet och ett par boxer till Ryan! Har fortfarnde 57 dollar kvar pa presentkortet sa det var ju en deal och en halv!

Sa nu ska jag in i mitt rum och ta itu med att organisera, gora fint och sen moblera om!

Hohoho! Skojsigt varre!
Igar skulle Ryan ta ut en kund pa middag sa da fick jag folja. Vi for till Boulder Junction och jag at en mumsig kottbit! Mumma! Najs nar Ryans foretag bjuder pa allt, sa jag drack en drink och vin till maten! Ikvall blir det bara leftovers och mysa framfor tv:n.

Puss puss 

Nya jobbklader!

Hittade massa fina nya jobbarklader! 2 par skor, 2 par byxor, 1 troja och en klanning for 700 spann!! Inte fy skam det inte! Lauren foljde med som shopping Guru!


  
 

Pa tisdag borjar jag nya jobbet!




 

SHOPPA!!!!

Hade en san hemsk otrevlig vecka forra veckan -- fortfarande ingen aning varfor, bade jag och Ryan var verkligen pa daligt humor och latt irriterade sa jag ar sa himla glad att den har veckan ar 1000 ggr battre. Igar efter jobbet for jag och Deanna till Noodels N Company och lunchade. Jag hjalpte henne fylla i nagra ansokningsblanketter, hon vill ocksa sluta Boulder och hitta nat annat jobb downtown. Kommer sakna alla mina peeps at work. Kommer sakna att komma till jobbet och vara sa bekvam och bara va, inte behova tanka. Men sjalvklart ar jag supertaggad for nya utmaningar.

Efter lunchen med Deanna for vi till Marshalls och strosade runt. Hittade ett par boxers till Ryan som jag fyndade. Han ar verkligen i behov av nya sovboxers. Sa jag kopte dom och sen for jag till Pick N Save medan Deanna for tillbaka till jobbet. Jag overraskade Ryan med middag och slog in hans boxers i ett litet paket och scrappade ett "tack" kort till honom. Tack for att han ar en san underbar "husband" som alltid "got my back"! Jattemysig kvall blev det och samtidigt firade vi mitt nya jobb!

Idag efter jobbet ska jag och Lauren och shoppa! Eller hon vet inte om det an men jag behover kopa nya klader! Det roliga med ett nytt jobb dar kladkoden "the dresscode' ar "business casual" ar att man far kla sig snyggt! Sa jag ska och inhandla lite nya jobbklader! Kuul. Efter det ska jag ivag till Aly och halsa pa det nya tillskottet i deras familj, lilla Peter!

Imorse steg jag upp strax efter 9 for att baka en kaka! Har lovat Alex pa jobbet i flera manader att baka en kaka som han tyckte om sa mycket. Sa imorse tankte jag, nu jaklans ska jag ta mig upp och gora det. det far blir min avskedspresent!



NYTT JOBB!!!!!

Imorse ringde telefonen strax efter 8. Usch tankte jag som fortfarande sov och misstankte att det var Susi och Franz. Men sa kikade jag pa telefonen och da stod det Fi Med. Det var Bill som ringde och fragade om jag fortfarande var intresserad av jobb positionen hos dom. Wiiiiii va glad jag blev. Nu maste jag bara forsoka jobba runt Boulder Junction schemat nasta vecka och hora med dom. Jess C foreslog att jag skulle be om en manads "absent" ifall att jag inte skulle trivas pa det nya jobbet och vill tillbaka till Boulder. Ska forsoka prata med nan manager idag och se vad dom tycker jag ska gora. For jag vill fortfarande garna jobba nan kvall pa Boulder. Kommer sakna alla dar. Forhoppningsvis gar det att losa sa jag borjar pa mandag pa det nya jobbet. Sager att jag bara kan jobba veckan ut och sen har jag fatt ett heltidserbjudande! Min ingangslon ar 12 dollar i timmen vilket var lite lagre an jag velat men a andra sidan sa gar det ju alltid att jobba sig uppat. Det ar drygt 96 kr timmen. Men pa Boulder tjanade jag ju 2.33 dollar  i timmen sa det ar ju 10 dollar mer. Ryan tycker jag borde bett om 13 dollar i timmen men jag ar for snall nar det kommer till att be om lon och sant. Det har ar ju mitt forsta heltidsjobb. 40 timmar i veckan!

Nu i September sa ar haller foretaget en picknick for sina anstallda som jag tankt ga pa och dra med Ryan pa. Jess C kommer ocksa komma fast hon slutat och ta med sig Joe. Sa det ska bli superkul!

Iiih va spannande med nytt jobb. Skont och fa ha pa sig vanliga klader. Och sa maste jag paminna om min honeymoon ocksa i slutet pa September! Den ar ju faktiskt redan bokad!

tjingeling!

Boulder hela dagen!

Idag blir det jobba 10.30-8. Sen blir det att aka hem och sen tillbaka till jobbet igen for att vi har mote klockan 9. Ganska sent att ha mote. Tur att jag bor sa nara jobbet! Lang dag pa jobbet blir det i alla fall. Nu ar klockan halv 10 och jag tankte fara till Walgreens innan jobbet och kopa dropp till mina ogon och sen svanga forbi McDonken och kopa McFlurrys till Robin, Carly och Trisha. Blir var efteratt och nat att gora under dagen, eftersom mandagarna och ar sa sena! Tankte bjussa lite!

Jag och Ryan har diskuterat hund igen efter ett samtal med pappa och sen med det nya jobbet som jag eventuellt kommer fa och vi har sagt att om jag far jobbet sa kommer vi inte kunna kopa en vovve. Trist men vi har sa mycket annat att se fram emot sa vi kande att vi lagger det pa hyllan tills vidare. Kanske senare i framtiden.

Igar for vi en snabbis pa State Fair. Vi at gyros, corn on the cob, cheese curds och drack marguaritas! Vi var bara dar i drygt 2 timmar dock for det var sa himla varmt. Vi akte Skyglider men akte inga karuseller. Vill vara forsiktig med mina ogon! Och jag blir fort trott nar jag ar ute pa vift hela dagen.

Pa lordag aker vi till Madison och halsar pa Eva och Tomas. Det ska bli SJUKT roligt att fa komma bort och gora nat roligt. Dom har ju bjudit in oss pa arlig kraftskiva och det ska bli jatteroligt att visa Ryan hur vi svenskar ater kraftskiva! Men jag forvarnade honom att man blir ganska full pa kraftskivorna! Hoppas vi har spel ocksa. Borde maila Eva och fraga om jag ska ta med mig nat spel!

Nu maste jag fixa iordning mig for jobbet~

See ya!

JAG KAN SE!!!!!

Precis innan operationen fick jag 5 mg Valium for att lugna nerverna. Under operationen fick jag halla i en lite mjukisvovve och operationen tog ca 20 minuter. Det gjorde absolut inte ont men lite laskigt/obekvamt var det. Men absolut ingen smarta kande jag. Efterat skjutsade Ryan hem mig ocg jag tog en somntablett och somnade vid 5-tiden. Minns att jag var alldeles fnittrig precis innan Ryan stoppade om mig i sangen.. haha, var sakert full av all Valium. Men gott sov jag, det var jatteskont att ga och sova efterat. Jag sov anda till klockan 7 imorse da Ryan skulle ivag pa jobbet. Hur kanns det idag da? HELT FANTASTISKT. Jag kan se! Ibland tror jag att jag har linser pa mig men det har jag ju inte. Helt makalost att man kan se redan dagen efter och det gor inte ens ont. Det kanns bars som jag har lite grus i ogat och det blir fort torrt, men jag har massa droppar som jag ska satta i ogonen. Annars ser jag jattebra, bara att det kanns lite torrt.

Jag korde sjalv till ogonoperationen idag!  Det kanns som ett mirakel!!!!! Vart varenda slant!

Eftersom jag aldrig horde fran det dar jobbet sa antog jag att det var en done deal min imorse nar jag slog pa min mobiltelefon sa hade jag ett meddelande fran Bill och han sa att dom just  nu haller pa och kollar upp alla mina referenser sa jag antar att jag fortfarande ar med i matchen! Det kanns jatteroligt!!!

Imorgon blir det State Fair!

Kram

LASIK: Laser Assisted in Situ Keratomileusis

Today is the day! Klockan 4 ar min ogonoperation och sen ar min varld forandrar for alltid. Imorgon nar jag vaknar upp sa kommer jag kunna se med nya klara ogon. LOL! Aldrig mer glasogon eller linser. Ska bli sa himla skont att slippa det nar man ar ute och reser. For sakerhets skull tog jag ledigt fran jobbet pa mandag, aven om det bara brukar ta 2 dagar for ogonen att hela.

Efter operationen kommer jag fa en somntablett och sen blir det sova for min del!

Uppdaterar mer sen!


Ingen bra vecka!

Den har veckan har inte varit bra. Haft ena riktiga daliga dagar-- ni vet nar man vaknar och allting bara gar snett. Irriterad pa allt och alla, mest glad nar jag ar pa jobbet. Inge glad nar jag kommer hem. Irriterande att vara sa irriterad. Forstar inte vad det ar for fel. Och dessutom sa har jag tappat matlusten. Ater typ ingenting om dagarna.. for jag ar aldrig hungrig. En macka om dagen ar ungefar vad som gor mig matt och belaten. Senaste dagarna har jag jobbat 11-8 sa da har jag atminstone fatt komma bort lite grann.

Igar nar jag kom hem fran jobbet hade Jamison kommit hit. Det ar inte ofta jag traffar honom. Han har cyklat fran Minneapolis hit till Milwaukee. Det tar ca 6-7 timmar att bila den strackan. Hurtig kille. Det var himla kul att se honom, han ar jattegullig och jag ar sa glad att jag har lart kanna Jamison och Collin sa mycket battre efter brollopet. Collin brukar ringa ibland och kollar mig for hans "syster". Pa torsdag ska jag laga middag hemma hos oss. Det blir den dar gooooda kyckling grytan som Ros-Marie brukar gora. Far ringa hem efter jobbet och fraga efter receptet!

Har fortfarande inte hort nat fran jobbet-- vilket kanns som ett daligt tecken. Har ogonoperation mest troligt pa fredag.

Nasta helg ar det meningen att vi ska fara till Madison pa kraftskiva!
Vi far la se! 

Ny vecka!

Igar kom Ryan inte hem fran jobbet forrans vid 3. Da var hela dagen forstord. Less pa att han jobbar sa mycket-- sen fick jag en riktig slang av hemlangtan ocksa.  Saknar sa himla mycket fran Sverige: Leverpastej, losgodis, kott och beasas, kebabpizza, bearnaisepizza, hamburgedressing.... ja det ar mycket. Nar Ryan val kom hem borjade det regna och aska, sa da kunde vi inte gora nanting. Han foreslog att vi skulle fara och spela minigolf och nar vi precis var pavag, ja da borjade det regna. Hela lordagen spenderade vi ju inomhus framfor tv:n sa vid det har laget kande jag mig valdigt rastlos. Men gullig som min man ar, naturligtvis, sa borjade han kolla upp massa olika affarer for att hitta "liver patee" at mig och tillslut drog vi ivag for att testa na lokal liver pate. Det smakar ungefar som leverpastej, fast inget kan mata sig med Arbogas leverpastej. Men jag blev glad i alla fall.. det var sa himla gulligt av honom! Han ville bara se mig glad igen. Efter det at vi mat, hade inte atit nat pa hela dan, sa vid 5-tiden satte vi oss ner och at middag och sag Ghost Whisperer.

Senare pa kvallen sag vi en film ocksa: Zack and Mirri makes a Porno. Den var rolig :)

Nu maste jag gora mig iordning for jobbet. Jobbar 11-8.

Fredag

Igar blev en lang dag minsann. Ryan overraskade mig med frukost fran McDonalds innan jag for till jobbet. Sen jobbade 11-2. Hade intervju klockan halv 3. Jag ar faktiskt lite osaker pa hur det gick. Jag gillade Christine, som var en av agarna till Fi Med, jattemycket. Hon verkade jattegullig och omtanksam och man om sin personal och sitt foretag. Jag svarade sa gott jag kunde pa alla fragor men det ar svart nar dom fragar stora fragor som: "What can you offer us" "What is your goal by working with us". Stooora svara fragor. Jag svarade sa arligt jag kunde och kan nu bara hoppas pa det basta. Hon berattade att jag kommer ersatta Jess C om jag far jobbet. Dom hade manga formaner vilket lat valdigt bra. Dom skulle hora av sig igen nasta vecka om jag fick jobbet eller inte. Efter jobbet skyndade jag mig hem till Ryan for att lamna lunch som jag kopt till honom. Sen drog jag ivag tillbaka till jobbet, stannade till pa Starbucks och handlade lite Frappucinos till arbetskamraterna och Brownies som jag bjod pa och sen blev det jobbet fran 4-9. Jag tjanade 120 dollar "CASH" pa hela dagen. 120 dollar pa 8 timmar. Nar man har sadana dagar far man grym timlon och da ar det vart det. Men man far ju samtidigt jobba arslet av sig for att fa ihop dom pengarna.

Imorse var det Wheeling for Healing. Jag lag och drog mig sa lange som det bara gick, tills Ryan kom in och sa att det var cancelled pa grund av vadret. Harligt sa jag och somnade om till klockan 10. Idag ar det en regning, gra dag ute sa vi ska nog bara halla oss inomhus framfor tv:n!

Nu blir det frulle for hela slanten!


Today is the day-- or it could be the day!

Igar skjutsade jag Ryan till hans ogonoperation vid 9 pa morgon. Halv 11 var han fardig sa da skjutsade jag hem honom och skyndade mig till jobbet. Efter jobbet for jag hem, for till Walgreens for att hamta ut hans medicin och sen tog vi oss en tupplur anda till klockan 6. Vi steg upp igen och da for jag till Walgreens igen for att kopa en ogonlapp och ogondroppar till honom och sen lagade jag middag och sen sag vi 2 avsnitt av Ghost Whisperer (en ny serie vi har fastnat i--ar pa sasong 2). Sen var klockan 9 och da gick vi och sov igen... sov till 9 imorse. En massa sovande har det blivit. Ryan for ivag till jobbet imorse klockan 7, fast jag tyckte absolut inte att han ska jobba dagen efter en ogonoperation men Ryan ar ju tydligen stalmannen sa han for i alla fall. Hans plan var att fara dit, jobba en timme och sen saga att han maste fara hem igen. Han har en ogonundersokning kvart i 9. Efter det hade han tankt komma hem och umgas med mig innan jag far till jobbet. Jag jobbar ju 11-2 och sen 5 kvall. Halv 3 har jag min andra jobbintervju.

Nar jag loggade in pa min facebook idag hade jag en kommentar fran nan som jag inte kanner. Hon skrev: "I hope you get the job. Jessica keeps telling me you're a bigger sunshine then she is. she wants you to be her sub to make up for leaving me :(". Skitgulligt! Tydligen ar hon kompis med Jess C och jobbar pa Fi Med ocksa, det kanns ju roligare att veta att det aven finns andra roliga personer som jobbar dar. Jag borjade tanka pa Antons avskedstal till mig nar jag lamnade Sverige, Kvantum och Boden: "nu maste vi saga farval till tjejjen med leendet". Vanner ar ovarderliga! Jag hoppas verkligen jag hittar flera underbara vanner om jag far det har jobbet!

Imorgon ar det Wheeling For Healing. Lite trist eftersom Ryan inte kommer kunna vara med. Sa jag far cykla 5 mil sjalv. Jag har ju Franz och Susi med mig sa det ska nog ga bra! 

Kanns som Augusti kommer ga sa himla fort och sen ar det September och sen Oktober, November och December. Jul och nytt ar igen! crazy vad fort tiden gar! 

Ha en super duper duper duper bra helg! Kram


 

Mer info

Igar kvall runt 9 tiden for jag och motte upp Jessica C som jobbat kvall pa Boulder Junction. Vi drog ivag till O'Sullivans pa en drink och surrade om det har nya jobbet. Det ar tack vare Jess C som jag fick chansen till att ansoka om det har jobbet, hon jobbar dar nu. Det var skont att fa en andra asikt och fa hora fran nan som jobbar dar hur det funkar och vad jag kan forvanta mig. Efter 6 manader far man 13 betalda semesterdagar, vilket inte alls ar dumt. (helger raknas inte) sa det ra ju mer an 2 veckor betald semester. Agarna ar valdigt omtanksamma och tar bra hand om sin personal, hon berattade att i September halls det en picknick for deras anstallda (och man far ta med sig familjemedlemmar) och vid jul ar det julfest. Det ar ett bra stalle att borja pa tyckte hon. Jess har sagt upp sig i slutet pa Augusti for hon ska borja plugga. Hon sager att det inte finns mojlighet for henne att klattra eftersom hon inte har nan hogskoleutbildning och hon tjanar knappt 13 dollar i timmen. Men nar hon borjade tjanade hon 8 dollar sa hon har ju fatt hogre lon eftersom vilket ar ett bra tecken. Jess har varit dar i 4 ar. Jag kommer mest sannolikt borja med en lon runt 13 dollar trodde hon. Hon kande till nagra som borjat med en lon pa 16-17 dollar vilket inte alls ar daligt. Man jobbar fan 8.30-5 varje dag mandag till fredag! Och som sagt det ligger precis vid Mayfair Mall.

Just nu ar jag supertaggad, men nervos for nu vill jag verkligen fa det har jobbet. Kanhanda att jag inte ens far jobbet och da kommer jag bli lite besviken. Ar ju ganska van att fa det jag vill ha i de flesta fallen!

Nu ska jag skjutsa Ryan till hans ogonoperation!

Jag uppdaterar om jobbet imorgon! Jag jobbar dock en heldag 11-2/5. Men jag uppdaterar sa fort jag vet mer om jobbsituationen. Hall tummarna! 

Jobbintervju #2

Varfor kanns det som om jag alltid hamnar pa jobbintervju 2 men inte langre! Hade ett voicemail idag pa telefonen fran Bill. Han sa att han pratat med chefen och dom garna ville att jag skulle komma tillbaka pa en andra jobbintervju igen, helst pa fredag. I det har laget kommer jag nog ta jobbet om jag blir erbjuden det! Kanner mig redo for heltidsjobb. Ikvall ska jag traffa Jess C over en drink och diskutera jobbet mera. Hon berattade redan att man har 13 PTO-day (Personal Time Off) Jag maste jobba mellan 38-40 timmar i veckan och om jag gar hem tidigt en dag sa finns det mojlighet att jobba igen det. Later lite som vad Ros-Marie jobbar med. Man stamplar sakert in. Hmmm men bara 13 dagars semester om aret. Det ar ju inte speciellt mycket. Jag berattade detta till Ryan och han tittade pa mig och sa... wow det ar bra for att jobba forsta aret. Tydligen sa far man typ 3 eller 4,5 dagar pa hans jobb forsta aret och sen kan man jobba sig upp till 10 dagar efter typ 3 ar. Fy fan!

Vi far se. Kanhanda att jag inte ens far jobbet. Och tar jag jobbet och inte trivs, sa kan jag sakert falla tillbaka till Boulder Junction. Far jag inte jobbet sa har jag alltid Boulder Junction!

Sen har vi nog beslutat oss for att kopa en liten baby valp i alla fall! Vi far helt enkelt ta allting som det kommer-- ingen ide att overanalysera! Nu ska jag cykla till Blockbuster och hyra ett spel till Ryan och sen ska jag lagga mig ute i solen och lasa en bok!

See ya!

me bilen.....

idag har jag och bilen spenderat some quality time.. jag cyklar ju nastan varje dag till jobbet sa det blir inte att jag och bilen hanger sa mycket. Sa idag blev det jag och bilen! Forst korde jag till jobbet-- jobbade och sen lunchade jag med Deanna.

Efter lunchen for jag pa min ogon undersokning. Gjorde nagra tester, ett var lite laskigt for hon droppade na droppar i ogonen for att ogat skulle domna bort och sen petade hon i ogat. Kande ingenting men det kandes lite konstigt, ungefar som att ha lim i ogat. Det blev jattetjockt och konstigt. Hon tyckte att allting sag bra ut och hon trodde aven att jag var en lamplig kandidat for ogonoperationen. Jag hade -9.46 pa bada ogonen, nastan -10. Dom operar upp till -13 och -20 var tydligen inte alls bra for da vagade dom inte operera. Nasta vecka ska jag traffa dr Suson och se om aven han tycker att jag ar en lamplig kandidat for ogonoperationen. Bra att dom gor sa manga kollar och sa, sa man kanner sig saker. Ar super super super NERVOS och radd, men hon jag var till idag berattade att innan operationen sa far man 5mg av nanting och sa tittade hon pa mig och sa: for dig som ar sa liten och petit sa innebar det sakert typ 2-3 vinglas. Haha, det kandes iaf skont att hora. Hon sa att hon inte vill att man ska vara radd nar operationen sker men man heller inte sova for da haller man ju inte uppe ogonen. Sen berattade jag om min tyskland resa och sa att jag garna gjorde bort operationen innan om det gick sa nu kanske jag ska gora den redan nasta fredag den 14:e. OMG! SHIT POMMES! Far se vad Ryan sager!

Efter ogonundersokningen for jag och shoppade lite grejjer, for till posten, blockbuster och sa tankade jag och tvattade bilen. Jag var inte hemma forrans efter halv 6. Nu vantar jag pa Ryan.. ska ju fara till Terry ikvall och ge henne en present och Ryan ska klippa haret. Hade egentligen tankt forbereda soppa ikvall men jag tror det far bli donken for mig! Har inte atit dar pa flera veckor! MMMMMUMS!

Haller pa och forsoker fixa ihop en scrapbooking kvall :) nagra brudar fran jobbet som var intresserade!

Kram

Forlovningar och Forhoppningar

Igar klockan 9 for jag till Fi Med Management pa en intervju. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det gick. Sjalva jobbintervjuen gick jattebra (..tycker jag i alla fall) men sen sa skulle jag fylla i nagra papper, typ ett slags prov/test av nat slag for att visa pa hur mycket jag kanner till om forsakringar och medicin termer etc. Men jag kan ju ingenting sa det blev 5 sidor av ganska mycket ingenting. Det var en rubrik med Finance och jag forsokte komma ihag vad jag lart mig i gymnasiet och Hogskolan om "Liability, revenue, expenses etc" men det var inte mycket som fastnat! Haha! Hursomhelst sjalva jobbintervjuen, den personliga intervjuen tycker jag gick jattebra. Sjalva jobbet skulle bli ett heltidsjobb, mandag till fredag 9-5 och jag skulle tydligen fa sitta och knappra in patienters uppgifter i en databas! Lat ju inte vidare svart. Ringa forsakringsbolag och kolla upp att uppgifterna stammer osv. Bill, som intervjuade mig, skulle prata med delagaren imorgon och sen skulle dom aterkomma. Foretaget ligger vid Mayfair. Ja, vi far helt enkelt se hur det gick senare i veckan.

Det enda som jag kanner mig lite osaker pa ar om jag far heltidsjobb och Ryan redan har ett och sa har vi tankt kopa en liten babyvalp i Oktober.... hur ska vi ha tid och fostra vart nya tillskott i familjen? Jag vill inte att den lilla stackaren ska bli alldeles ensam om dagarna. Tal att tankas pa, men a andra sidan kanner jag att jag inte kan vaga mitt jobb-beslut pa en hundvalp heller. Jag far helt enkelt ta det som det kommer. 

I sondags cyklade vi till Mayfair och stannde till vid Barnes n' Nobles och handlade nagra bocker. Det blev: Men are from Mars, Women from Venus, en bok about German Shepards, German pocket book och German dicitionary (en liten en som jag kan ha med mig i handvaskan).

Idag ska jag jobba, pa ogonoperations undersokning och sen folja med till Ryans harklippning. Vi har tankt ge var harfrisor en present fran brollopet och sen visa henne bilder fran brollopet!


ON ANOTHER HAPPY NOTE:

Jag har tva undebara vanner som har gatt och FORLOVAT sig!!!!!!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS! GRATULERAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marie Berg & Adam Rutstrom: hihi jag ar sa GLAD for er skull! Ni ar verligen helt perfekta for varandra! Kan knappt vanta till brollopet, fast jag forstar att det ar annat som ska hinnas med forst! Men det ska bli SJUKT roligt med annu ett brollop i vankretsen... vilka har ni tankt bjuda?! :P

Jacqui Thompson & Rohan Sheperd: Min Au pair van Jacqui har gatt och forlovat sig sa nu ar vi bjudna till Sydney nasta ar! Darn! Jag hade jattegarna velat fara dit, men vi planerar ju att fara till Thailand da pappa fyller 60 sa jag tvivlar pa att vi har rad/tid med 2 stycken stora resor! Men grattis i alla fall!



Bokad semester!

Finally!!!!!!! Antligen har vi bokat Prag/Tyskland resan! Vi aker den 24 september och flyger direkt till Prag for att halsa pa AK och Johan over en helg. Mandag morgon flyger vi till Frankfurt och sen blir vi dar i drygt en vecka. 8 dagar tror jag det var, vi flyger hem till Chicago igen den 6 Oktober! Guuud va jag langtar! Mitt absolut storsta intresse i livet ar att resa!!!! Pappa sa foresten ocksa att dom nog bestamt sig for att aka till Thailand anda pa hans 60-ars dag och gissa om jag blev glad! Ryan ocksa, for han har aldrig varit dar och vi ville verkligen fara dit tillsammans. Sa nasta ar blir det Thailand i 2 veckor! WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det ar ju typ bara 1,5 manad dit!!!! Far jobba en massa och tjana pengar. Om en manad ar det ju Winneconne ocksa och jag langtar stortmycket. Aka bat, cykla och bara umgas med familjen. 

Jag hoppas verkligen jag kan fa gora min ogonoperation innan Tyskland.. det vore sjukt nice!
Svart att hitta ett perfekt jobb till mig nar jag vill ut och resa sa mycket.. kanske forblir servitris for resten av livet! LOL. Har ju planer pa barn nasta ar ocksa.. hinner inte med nan karriar! C'est La Vie. Men man vet ju aldrig...

Igarkvall testade jag och Ryan pa en nytt recept. Inbakad kyckling med brieost och pesto! Mums fillibabba! Och sen gjorde vi spenat till det. Mycket gott. Efter det sa gjorde vi en bon fire och satt och grillade pinnbrod och myste. Pratade om livet och myste! Imorse for jag och Ryan till kyrkan for sondagscermonin och sen bokad vi var resa och nu ska vi ata frukost och sen ut pa en cykeltur!

Ciao! Hoppas alla hade en super helg!
 

Denna eviga vantan!

12 sa han att han skulle vara hemma. Nu ringer han och sager kanske 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Ar less pa denna eviga vantan!


R*E*G*N

Idag ar det regn och jag har ont i magen! Ryan ar pa jobbet. Tydligen hade hans chef fragat honom om han kan jobba de narmsta 5 lordagarna i strack! Mycket pa jobbet antar jag. Igar for jag pa min andra intervju pa Prestige. Det visade sig vara samma typ av forsaljningsjobb som det jobbet jag fick erbjudande pa nar jag forst kom hit. Jag fick folja med en "salesrep" och sta utanfor Pick'n'Save och forsoka salja "Victoria nanting Makeup."  Deras motto var: "Be upbeat and have fun. You already know that 90% of the people are going to turn you down but 10% will buy from you" WOW, sta dar i 9,5 timme for 10% som kommer kopa av en. Det fanns 4 faser i denna branchs. Entry level: ca 4-6 veckor da man lar sig allting. Tjanar mellan 350-450 dollar i veckan. Jobbar man-lor 9am-6.30pm. Steg 2: da har man lart sig allt och far lara sig mer och far aven borja coacha och trana upp. Tar ca 6-9 manader. Man tjanar da mellan 400-800 dollar i veckan. Man haller egna moten och konferenser etc. Nasta steg ar Assistant Manager och sista steget var Management och ar man da motiverad nog att ta sig dit sa kan man tjana mellan 50 och 80 000 dollar om aret. Det var massa bilande och saljande och jag kande att det var inte riktigt min grej. Trivs battre pa Boulder Junction dar mina "customers" kommer till mig, jag behover inte haffa fast dom.

Sa nu vantar jag spant pa nasta intervju som ar pa mandag. Jag surrade lite med pappa igar ocksa vilket var skont. Har inte pratat med honom pa ett tag! Kul och fa uppdateringar och hora att allt ar bra! Ibland har jag mina sma "hemlangtans stunder" och da hjalper telefonsamtal.

Ryan och jag bestamde oss for att grilla hamburgare igar kvall och det var sa himla fint vader igar. Jatteskont och varmt. Sa vi gjorde avocado och en rakrora forratt och sen hamburgare och pommes. Ryan hade nat gott recept pa hamburgarna sa efter man grillat dom la man ner dom i nan slags lok buljongsas och lat dom ligga dar i innan man at dom. For att fa dom mer saftiga! Det var gott-- fast jag alskar ju Mcdonkens Big Mac! Bara for att dom har san god sas pa deras burgare.. saknar hamburgedressing!

Om nagon har trakigt nan dag sa far dom garna skicka over lite hamburgedresseing och ranch dipp--vi har namligen slut! Jag betalar naturligtvis :P

Sa idag blir det nog en innedag!
Urk.. maste ga och ta en varktablett for lilla magen.. och sen springa over och mata katterna.. sen kanske kolla upp reglerna for att ta med sig en puppy dog fran Tyskland. Jag och Ryan har namligen "seriost" pratat om att kopa en riktig stamtavla schafer valp och ta med oss fran Tyskland! Iiiiih... ska kolla upp reglerna vid tullen!

Kram

RSS 2.0