Jobbmiddag

efter jobbet for jag till Mayfair Mall och kikade runt lite. Harlig dag och strosa runt pa mallet, det sporegnar ute och ar jattetrist. Men grasmattan blir fin och gron! Jag hittade faktiskt nagra presenter till Ryan, bland annat ett par typ tofflor, slippers som han velat ha sen julas. Jag hade kopt ett par i julklapp men det visade sig att dom var en storlek for sma sa jag testar igen.

Nar jag kom hem fran jobbet sa ringde Ryan och sa att vi eventuellt ska ut och ata middag pa finrestaurang tillsammans med Ryans chef samt en annan Manager fran Frech. Ryan jobbar pa Inventix (som brukade heta Plas-Tec Tool & Dienamics) och dom koper i sin tur maskiner och robotar fran Frech. Forst hade Ryan inte tankt ga pa middagen men nar han forsokte slingra sig ur hade Managern pa Frech skojjat och sagt: maste du fraga frun om tillatelse forst? Sen slutade det i alla fall med att jag fick en inbjudan till middagen ocksa! Inte dumt, det ar ett jattegott steakhouse vi ar bjudna till! Man ska inte tacka nej till gratis steaks!

Nej nu ska jag val hoppa upp pa springmaskinen och svettas lite!

See ya!

Skrivkramp

Det kanns som jag inte riktigt haft skrivarglod senaste dagarna.  Hanger faktiskt inte riktigt med i veckorna som bara rusar ivag. Det ar 1 April imorgon och Ryan fyller ar pa torsdag, men jag har inga presenter och ingen aning om vad han vill ha. Det var mycket lattare nar vi hade langdistans, da var det bara att knota ihop nat och skicka natt sott.. men nu nar vi bor ihop sa vet jag inte riktigt vad jag ska hitta pa! Funderade pa tarta pa sangen!  Och kanske frulle!  I don't know, skulle vilja ge honom nat fint. Kanske aker till mallet och spanar.

Brollopsplanerna gar av bara farten. Lauren kom over i fredags och vi gjorde klart buketterna till brollopet! Dom ar jattefina! Jag har aven "addat" en liten flowergirl, Izzy som ar 2 ar, samt Samantha (fran min au pair familj) som kommer vara min Junior Bridesmaid! Hur sott som helst! Jag har inga tvivel alls om att brollopet kommer bli oandligt och fantastiskt vackert, utover vad jag nagonsin kunnat dromma om! Framforallt kommer det bli vackert eftersom jag har sa manga underbara, fina manniskor i mitt liv som kommer vara dar och forgylla dagen tillsammans med oss. Det skulle absolut inte vara detsamma utan nagon av er. Ni ar helt underbara!

Idag ar det en riktigt gra och trakig dag. Inte alls kul, men jag ska ivag pa jobbet nu, sen hem och fortsatta pyssla med brollopet!

Tjingeling!


Busy Lordag

Lordag formiddag spenderade jag och Ryan med att gora brollopsgrejjer. Vi for och signade med brollopstartan, lade till nya items pa var Gift Registry och sa shoppade jag nagra supersota toppar pa Brookfield Square. Ryan for och handlade en huvudlampa pa REI och sen kopte vi hamburgare och for hem och tittade pa film.

Klockan 7 kom Colleen och hamtade upp mig och vi for forst till Boulder Junction dar jag jobbar och drack nagra drinkar. Sen for vi till Boulder Junction pa sodra sidan och drack nagra drinkar och maaaaanga shots. Alldeles for manga shots. Vi sjong lite karaoke, jag sjong ABBAs Dancing Queen och hade allmant trevligt med hela jobbarganget.

Idag mar jag PYTON! Har legat mest i sangen. Fy f*n aldrig mer shots! Har inte matt sa har daligt pa valdigt lange. Huvva! Men klockan ar nu 5 och jag mar lite battre sa jag har iaf tagit mig upp ur sangen och Ryan och jag ska satta oss framfor tv:n. Jag tappade bort min kamera ocksa igar, eller glomde, men som tur var ringde jag till Boulder Junction och dom hade den dar i sakert forvar sa Katie ska ta med sig den pa onsdag till mig!

Kul helg hade jag iaf!

Tjejmiddag

Ikvall klockan 7 kommer Deanna och Lauren over pa middag! Ska bli mysigt och fa umgas med bara tjejjer! Behover sant ibland ocksa for sjalen. Det blir sakerligen Cosmos och skumpa! Och lite vin pa det...! Har precis hackat alla gronsaker till Tacosen som jag tankte vi skulle ata. Ska bli kul och se om dom ater Tacos pa samma satt som vi gor. Ofta har jag markt att deras tacos alltid ar fardig-gjorda och inte som i Sverige dar vi hackar allt for hand och satter i skalar och sen far man bygga sin egen tacos! Gott ska det bli i alla fall, jag gjorde Guacamole ocksa! Och OLW:s Taco dipp! MUMS!

Efter jobbet kom Aly forbi en svang ch vi surrade Wedding, Bridal Shower, Bacholerette Party och Baby Showers. Hon ar i nastan femte manaden nu och ska ha en liten pojke i Augusti! Det var riktigt harligt och se henne, hon ar verkligen en toppen van! Glad att ha henne i mitt liv aven om vi inte hinner traffas sa ofta.

Jag hann aven ringa till Tracy i eftermiddags for att fraga om Samantha skulle vilja vara min Junior Bridesmaid och ga ner for altaret tillsammans med The Flower girl. Ska bli spannande och se om hon vill! Hon skulle ringa mig senare nar hon kommit hem fran skolan. Fatta att hon ar 13 ar.. nar jag var deras Au pair var hon bara 6 ar.

Imorgon kvall kommer Ryan hem fran Kanada och da har jag kopt hem lax och tankte overraska honom med en mysig romantisk middag!!!! Lauren kommer over imorgon efter jobbet ocksa, sa da ska vi fortsatta pyssla med brollopet!!!!

Shit kebab, nu ar det bara 11 veckor kvar!!!

Hehe! Jo just det ja, jag ar kattvakt ocksa efterom Franz och Susi har akt till Rhinelander for att halsa pa Susis pappa! Sa nu ska jag springa over och mata katterna!

See ya later!


Mat frossa!!!

Ryan for till Kanada idag och kommer inte hem forrans pa fredag. Kanns jattekonstigt att behova sova sjalv 2 natter i raken. Det kanns underligt att vara hemma utan honom. Ikvall ska jag titta pa American Idol och frossa tankte jag. Det blir Donken och BigMac for hela slanten. Har aven kopt hem lite chips. Det ar valdigt sallan vi har sahar onyttiga grejjer hemma i huset. Hehe, jag passar pa da mannen ar borta. Jag sag iaf till att trana ordentligt tidigare idag, har fatt ihop over 15000 steg!! Inte illa det inte!

Imorgon kvall har jag bjudit over Deanna och Lauren pa Tacos och vin och Cosmo.. men jag vet inte riktigt om dom kommer. Vi far val se! Pa lordag kommer Colleen och hamtar upp mig och sa ska vi fara till Boulder Junction sodra sidan och ga pa Karaoke!!! Inte helt fel det inte!

Kram


Alone!

Igar pa jobbet fick Ryan reda pa att han ska ivag pa en affarsresa till Kanada i 2 dagar. Han far redan imorgon! Snacka om sista minuten varning. Stackaren hittade nastan inte ens sitt pass nu ikvall nar han holl pa att packa - det hjalper ju inte heller att vi haller pa och "renoverar" om har hemma sa det ar alldeles stokigt och bokigt. Nar man malar och fixar och sa bli det latt att man flyttar sina grejer fran ett stalle till ett annat och sa vidare, sen blir det en ond cirkel och man har liksom ingen aning om vart gjejjorna tar vagen. Men tillslut hittade Ryan sitt pass och nu ligger han dackad pa sangen. Han ar helt slut och behovde 10 minuter powernap innan han kunde fortsatta packa for imorgon.

Ar inte van att han aker bort saaa lange, haha 2 hela dagar, sa funderade jag pa vad jag skulle hitta pa. Imorgon kvall blir det soft framfor tv:n och sakerligen en svang till donken och American Idol 2 timmar. Pa torsdag bjod jag hit Deanna och Lauren pa middag sa vi far se om dom kan komma!

Idag surrade jag med pappa i telefonen. Det blir ju inte sa ofta nu och det ar alltid skont att fa prata av sig lite och fa hora vad som hander i Boden.

Efter det pratade jag med Rebekah och vi planerade mitt Bachelorette party som gar av stapeln om 2 veckor. Det ska bli SA roligt! Langtar langtar!!!!

Har ar inbjudningarna som jag har pysslat med!!!



Visst ar dom soooota!!!! Hihi, det ska bli sa himla roligt och fa ga ut pa en akta tjejkvall och bara ha roligt!!!

Naj nu ska jag hoppa tillbaka till soffan och fortsatta mitt Sex & The City maraton!

Forra inlagget

Jag hoppas ingen tog illa upp over mitt forra inlagg. Alla ni svenskar ar naturligtivs undangtag, vilket jag forsokte fortydliga da jag skrev att vi har gjort undantag genom att bjuda exempelvis min bror och HELA hans familj.

Brollopsdilemmat handlar enbart om amerikanska brollops "standarder och traditioner". Det ar sahar brollop funkar i USA. Chockerande kanske men jag har levt i det har nu senaste manaderna sa jag har val tagit for givet att det funkar pa det har sattet. Jag har absolut inget emot barn men om vi ska forsoka tanka atminstone lite ekomoniskt sa andrar det ju pa saken. Manga kanske vet att i Sverige ar det vanligt att man betalar "kuvertavgift" nar man gar pa brollop och att brudparen tillochmed skriver i sina inbjudningar: Inga presenter, vi vill hellre ha pengar mot brollopsresan. Valdigt rakt och framat skrivet.

Hursomhelst, hoppas som sagt att ingen tog illa upp! Tanken ar ju naturligtvis inte att alla MASTE ge oss en viss summa pengar, men i slutandan brukar det oftast jamnat ut sig..forhoppningsvis da pa ett bra satt! HAHA!

Tessi darling: det ar standard att brudtarnorna har pa sig sina klanningar resten av kvallen sa valj nagot bekvamt! Fast det har ar ju inget "normalt" amerikanskt brollop, sa gor som du vill. Men standarden ar att brudtarnorna har pa sig klanningarna under hela dagen! Puss!


Brollops dilemman!

Nu ar det bara 11 och en halv vecka kvar till brollopet! Det kanns bade bra, spannande och smatt nervost. Vi har dock borjat stota pa sma dilemman. Vi har namligen raknat med en "vuxen" mottagning och inga barn. Men det ar himla svart att orda det pa inbjudan sa det vi gjorde var att fortydliga genom att antingen skriva Mr. & Mrs. pa inbjudan eller de vuxnas namn: exempelvis Ryan & Marielle Klagmann. Tydligen ar det nagra som inte uppfattat var baktanke och skickar tillbaka svarskort for 4 stycken (Foraldrar + 2 barn). Inte nog med att vi har en lokal som maxar 300 personer sa blir det valdigt dyrt for oss om det kommer 4 stycken fran en familj med tanke pa att vi betalar "per tallrik". For att vi ska kunna ga jamnt ut i det har brollopet maste varje person ge oss en brollopspresent som tacker tallrikens kostnad. Baktanken med ett sant har stort brollop ar att man i slutandan "break even" och pa det sattet sa blir brollopet i sig inte en sa stor kostnad. Men om en hel familj kommer kostar det oss 4 ggr (exempel: om varje tallrik kostar 30 dollar betalar vi for en familj pa fyra: 30x4=120 dollar). Det nog inte manga som faktiskt tanker pa det har nar det tackar ja till ett brollop. Nu nar jag sjalv planerar ett kommer jag absolut att ha det i baktanken nar jag gar pa nasta brollop!

Vet inte om ni forstod min mattematiska utrakning, hehe jag suger pa att forklara saker och ting men som sagt det har ar ett litet dilemma for oss eftersom det handlar om nara familjemedlemmar. Personligen undrar jag varfor man ens vill ta med sig sina sma barn om man gar pa brollop? Vill man inte ga och roa sig och kunna dricka och slappa loss, dansa och mingla utan att ha smattingar att halla koll pa? Jag skulle da i alla fall fixa barnvakt om jag blev bjuden pa nagons brollop. Men det ar sakert for att det ar nara familj. Sa nu ar dilemmat hur vi loser det har problemet. Ringer vi och sager att barn inte ar bjudna eller vantar vi och se hur manga ja vi far, for som sagt, vi har en maxkapacitet pa 300 personer. I slutandan sa har vi bara 300 stolar! Men om det skulle visa sig att vi har plats for dom har barnen ar det naturligvis inte nat problem, problemet ar att i borjan hade vi inte raknat med deras barn nar vi gjorde gastlistan. 

Det ar lite frustrerande eftersom vi inte vill gora nagon upprord eller bli ovan med nagon. Men vi har valt att ligga lagt och vanta och se nagra veckor innan vi tar ett beslut. Det andra problemet ar ju att i var inbjudningslista har vi gjort ett par undantag ocksa, jag har ju familj fran Sverige dar barnen ar inraknade, min bror och Pernillas barn samt Tracys Samantha och Carter. Samtidigt ar det ju da orattvist att vi later nagra barn komma och sen inte andra. Det ar ju naturligtvis inte rattvist heller. Vi insag helt enkelt inte att folk faktiskt ville ta med sig sina barn till brollopet!

Jaja, det loser sig sakert!

Tjingeling! 

Mellanlandning

Har precis kommit hem fran matvaruaffaren och gor en snabb mellanlandning innan vi drar vidare till Whitefish Bay's Fox Bay Cinema & Grill. Vi tankte namligen ga pa bio. Den har biosalongen ar lite annorlunda ocksa for man kan bestalla mat och ata samtidigt som man tittar pa filmen. Mums tankte bestalla en hamburgare! Vi ska se Knowing med Nicholas  Cage.

Igar kvall innan vi gick och lade oss tittade vi pa Ruins. Den var helt okej men SJUKT acklig, inte laskigt acklig utan bara ackligt acklig.... ibland ville jag bara spy. Hemskt om man nagonsin skulle hamna i en situation som dom i filmen!

What else. Inte mycket som hander. Nasta vecka jobb som vanligt och jag ska pyssla vidare med brollopet!

Surrade lite med Marie ocksa idag. Himla mysigt! Skont o fa surra lite!

Ciao


Antligen Helg!!!

Fredag morgon steg jag upp klockan 7, gjorde frukost at Ryan och sen tranade innan jobbet. Efter jobbet kom Lauren forbi och hjalpte mig med brollopet och vi drack nagra Smirnoff Twist och surrade! Det har blivit lite av en fredags grej att hon komnmer over och det ar faktiskt himla skoj! Nasta fredag nar hon kommer over sa ska vi gora fardigt alla buketter och butionnerer. Hon brukar stanna till 6-7 sa nar Ryan kommer hem fran jobbet gor han alltid en Cosmopolitan at oss.

Efter Lauren farit sa var klockan vid 7 sa da gick vi over till Susi och Franz och sen blev klockan helt plotsligt nastan halv 9. Da bestamde vi oss for att ga hem till oss och gora en "grej". Hehe, jag ringde och surra en snabbis med Marie sa hon vet om "hemlisen" som kommer bli en liten overraskning pa brollopet.

Marie: Hihi, soot gumman. Det var jatteharligt och hora din rost igen. Men du maste halla den har hemlisen HEMLIG for ingen annan kan veta vad vi EGENTLIGEN gor! Jag berattar mer nar jag pratar med dig. Du far sjalvklart beratta for Adam och Tessi men ingen annan! Puss gumman. Provar ringa idag om jag hinner annars ringer jag imorgon!!!!

Idag ar det lordag och jag steg precis upp. Usch jag sov alldeles for lange. Ryan steg upp klockan 8 och da tankte jag att jag bara skulle ligga och dra mig men sa rakade jag somna om anda tills klockan 10. Men han var jatteduktig, sprang pa springbandet i 1,5 timme och ska fortsatta nu tills han har 13000 steg. Och klockan ar bara kvart over 10. Duktigt pojke. Igar fick han 18000 steg och jag hade runt 15000. Jaaa vad kan jag saga, det gar riktigt bra for oss med den har tavlingen. Och vi har 4 veckor kvar. Sen ska vi nog fortsatta en ny tavling fast gora det svarare och nya priser!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska gora. Ryan planerade eventuellt att traffa Dave senare ikvall sa jag vet inte riktigt vad jag ska hitta pa. Funderade pa att dra en svang till mallet, eller ga ut och ga en svang. Jaja, inga speciella planer!

Kram


Jesus take the Wheel!

She was driving last Friday on her way to Cincinnati on a snowhite Christmas Eve.
Going home to see her mama and her daddy with the baby in the backseat.
Fifty miles to go and she was running low on faith and gasoline.
It'd been a long hard year.

She had a lot on her mind and she didn't pay attention, she was going way too fast.
Before she knew it she was spinning on a thin black sheet of glass.
She saw both their lives flash before her eyes, she didn't even have time to cry.
She was soooo scared, she threw her hands up in the air.

Jesus take the wheel, take it from my hands.
Cause I can't do this own my own.
I'm letting go, so give me one more chance.
Save me from this road I'm on, Jesus take the wheel.

It was still getting colder when she made it to the shoulder and the car came to a stop.
She cried when she saw that baby in the backseat sleeping like a rock.
For the first time in a long time she bowed her head to pray.
She said I'm sorry for the way I've been living my life.
I know I've got to change, so from now on tonight:

Jesus take the wheel, take it from my hands.
Cause I can't do this own my own.
I'm letting go, so give me one more chance.
Save me from this road I'm on, Jesus take the wheel.








Veckans Challenge!

Den har veckan, da jaklar ska jag vinna!! Vi ar inne pa var fjarde vecka i Fitness spelet (shit va tiden gar fort) och hittills har Ryan vunnit 2 veckor och sa blev det jamnt den tredje. Men den har veckan ska jag vinna! Malet ar att antingen trana lag-intensivt 45 minuter (typ ga eller cykla) eller hog-intensivt i 30 minuter. Under forsta veckan kunde man aven fa sin stjarna genom att ga 10.000 steg. Eftersom veckorna gar sa okar vi stegen med 1000 steg sa den har veckan maste man (om man inte hinner trana under dagen) fa ihop 13000 steg. Det ar himla manga steg. De dagar da jag inte orkat trana overhuvudtaget har det slutat med att jag knappt fatt ihop till 6000 steg. Ar jag ute och gar i en timme far jag bara ihop runt 6000-7000 steg... det ar himla svart att fa 10.000 steg. Eftersom jag aven jobbar som servitris sa tror man att jag kan fa ihop manga steg men nar jag kommer hem fran jobbet har jag oftast knappt 5000 steg pa raknaren.

Men den har veckan SKA jag vinna. Min vinst ar namligen: a day at the Mall! Jag far shoppa for en viss summa! Och jag har redan scoopat in min vinst. En turkos klanning som jag ska ha pa mitt bachelorette party! Den kostar iofs bara 200 kr men den vill jag ha! Just nu leder jag i alla fall! Ryan hann inte trana igar nar han kom hem fran jobbet sa jag leder med en stjarna. Sa om jag inte ger upp i veckan sa kommer jag mest troligt vinna eftersom man inte kan komma ikapp om man ligger under. Han kan bara komma ikapp om jag skulle sloa till det en dag. Dock har jag en kansla av att han vill att jag ska vinna eftersom jag sa HIMLA GARNA vill vinna det har priset... sa jag tror han inte tranade igar bara for att jag ska kunna fa vinna i veckan.  

Haha, sot ar han!
Nu blir det att trana!

Kram

St Patrick's Day!

Har firas den irlandska St Patricks Day for fulla muggar. Folk har dricker fran 6 pa morgonen och 24 timmar framat. Helt galet, riktigt sa galen tankte jag val inte vara men nanting gott ska jag fira med ikvall. Ryan for inte till jobbet forran halv 11 idag vilket var himla mysigt. Det ar en riktig lyx nar vi kan spendera formiddagen tillsammans. Annars ser jag honom inte forrans vid 6 och sen ar han trott vid 9. Det skulle faktiskt inte vara sa dumt om han borjade jobba "second shift" vilket innebar att han inte skulle fara till jobbet forrans vid 3 tiden o komma hem vid 10. Men jag antar att det ar alldeles for kort shift for honom, som ar van att jobba minst 12 timmar om dan.

Jag kom precis hem fran en timmes prommis i solen. Hur harligt som helst. Det ar helt galet varmt har!

Efter jobbet for jag en svang till Brookfield Square och kikade in pa H&M. Usch vad jag ville handla mycket, ar sa himla manga sjukt coola o trendiga affarer har. Vilket ar underligt eftersom jag tycker inte Wisconsarna klar sig speciellt snyggt... jaja! Jag far helt enkelt halla i planboken. Kopte iaf ett par sweatpants for 5 dollar.. vad ar det? Typ 45 spann. Hittade 2 linnen och en t-shirt ocksa o allt for 23 dollar. 200 spann.. inte illa det faktiskt!

Nu ska jag satta mig framfor Sex & The City o pyssla lite mer med brollopet!

Ciao


Sex & The City

Jag borjade titta pa Sex & the City avsnitten nar jag tranade pa springbandet. Superbra att titta pa medan jag springer. Avsnitten ar lagom langa och sa pass underhallande att jag orkar springa hela tiden. Men nu ar jag helt fast, det ar sa himla roligt och se alla avsnitten i ordning. Absolut basta tv-serien!! Himla roligt att se alla avsnitt som man inte har sett heller. Ar inne pa sasong 3 sa jag har nagra timmars tittande kvar. (....men jag saknar mina egna Sex & the City tjejjer!!!!)

Idag var sista tyskalektionen for termin 2. Nasta kurs (termin 3) borjar igen i slutet pa April sa nu far jag ledigt en manad. Skont att inte behova kora ner downtown pa ett tag. Och kunna sloa lite pa mandagskvallarna!

Annars hander det faktiskt inte speciellt mycket maste jag saga. Jag njuter av att varen har kommit. Vintejackan har jag kastat i garderoben och idag tog jag fram min skinnjacka som jag kopte forra aret. Dock var det alldeles for varmt med skinnjackan, dumt egentligen. Skinnjackan blir sa himla varm att jag nastan aldrig kan anvanda den. Idag efter jobbet spenderade jag eftermiddagen med att plugga tyska ute i solen. Och sen solade jag nagra minuter. Himla skont!

Imorgon ska det bli annu varmare, 70 fahrenhet, helt galet sjukt varmt! Det ar fasiken 20 grader. Naj dra mig baklanges. Det ar ju pa tok for varmt! Hmmm Milwaukees somrar ligger runt 80-90 fahrenhet och jag har alltid trott det varit runt 20 grader. Men nu nar jag tanker efter ar det nog narmare 25-30 grader som ar normal sommar har! Hmmmm jag flyttade minsann inte till nat daligt stalle! Me looove!

Nu ska jag val ta och joina Ryan i sangen. Stackaren, han far sova alldeles sjalv. Vi har sa olika tidsrutiner, han stiger upp tidigt och ar trott runt 9. Jag far sovmorgon och blir inte trott forrans efter 12... illa! Ajja... ska faktiskt inte klaga. Vi har ju inte langdistans langre. Vi ar ju atminstone i samma hus!!! HAHA!

Usch vad jag skriver.. jag tror jag kanner av ett litet "prata av mig" behov minsann!

   Naj nu jaklar.... nu bar det av till drommarnas land!

Lyckad Kvall!

Gardagen blev super lyckad. Maten blev jattegod och vi hade jattetrevligt. Vi avslutade kvallen med en bonfire ute hos Franz och Susi. Alltid lika uppskattat. Sa himla mysigt och ligga vid elden och titta upp pa en stjarnklar himmel. Ryan lyckades hinna med nagra fireworks ocksa, men inte alltfor manga. Man far passa sig sa inte polisen kommer. Det ar olagligt i USA att skjuta fyverkerier som privatperson.

Hursomhelst, vi hade riktigt trevligt. Happy Birthday Franz!




Maten blev ocksa superlyckad! Alla recepten var keepers!

    

Lite mys pa kvallskvisten:

 


Sondag morgon blev en riktigt sloardag! Vi hade tankt ga pa en harlig promenad i solen, det var runt 60 Fahrenheit har idag (ca 15 grader) men vi tog oss aldrig utanfor dorren. Det slutade med att vi pysslade med huset istallet. Vi fick upp var snygga klocka i vardagrsummet och spegeldekorationer i hallen:





Supernojd!!! Det blir riktigt fint hemma hos oss nu, saaakta men sakert. Mycket kvar men man far ta lite i taget.

Ta ta!





Happy Birthday Franz!

Idag fyller Franz ar! Dock har jag markt att fodelsedagar inte ar lika markvardiga har i USA som ar i Sverige. I alla fall inte i Ryans familj. Det ar liksom grattis pa fodelsedagen och sen rycker man lite pa axlarna och sen var det inget mera med det. VADDA sager jag! Sjalvklart ska man fira fodelsedagar! Jag ska da uppmarksamma varendaste en! Ikvall ska jag laga 3 ratters middag till Franz och Susi och vi ska vara vardar har hemma hos oss. Jag tycker for ovrigt det ar toppen att man har lite middagsbjudningar och gaster over hos sig ibland for da maste man verligen stada. Imorse satte jag och Ryan ihop var Ikea byra och sen har jag stadat och forberett for ikvall. Nu ska jag snart hoppa i duschen.

Pa menyn star det:

Forratt:
Skinkrullar med farskost och torkad Aprikos
Rostat brod med rorande rora (creme fraiche, rodlok, fetaost, farsk persilja)

Huvudratt:
Grekisk pyttipanna

Efterratt:
Vaniljglass med varm hjotronsylt

Mmmmmmuuuuuuums!

Och vad ar det for slags fodelsdag utan tarta???? Fast jag ids inte gora nan tarta idag, daremot har jag tankt overraska Ryan med tarta pa sangen nar han fyller ar.... om 3 veckor!

Hihi! Puss

God Morgon!

Hmm, satt och funderade... skriver man Godmorgon ihop eller var for sig? Pa tyska skriver man var for sig (Guten Morgen!) och pa engelska ar jag osaker. Good Morning.. eller Goodmorning.. shit jag blir alldeles snurrig av alla sprak jag har i huvet just nu. Jaha, det var ju inte riktigt det jag hade tankt starta mitt bloggande med men fragan slog mig helt plotsligt nar jag inte visste hur jag skulle skriva God morgon, Godmorgon eller God Morgon? Haha! Tyskan kanns lattast just nu eftersom vi lar oss exakt hur vi ska prata!

Idag fore jobbet ska jag traffa en tjejkompis Rachl pa Starbucks. Ett jattebra intiativ fran hennes sida.. vi surrade lite igar pa Facebook och hon fragade vad jag gjorde idag och foreslog kaffe innan jobbet. Jag gillar Rachl jattemycket, Ryan kanner henne sedan skoltiden. Sen blir det jobbet och sen ska jag hem och fortsatta med mitt brollopspyssel. Lauren kanske hanger pa och ger mig en extra hand... det vore ju inte helt dumt, kanner att allting ar valdigt overvaldigande nu. Men igar pysslade jag faktiskt pa med bordsplaceringskortet och insag att det gick mycket fortare an jag trodde. Dom ar enklast att gora och blir sa himla fina! 

Nu imorse sag jag att Ryan lyckas fa ihop till sin stjarna (Fitness Challenge) innan han for pa jobbet... duktig var han men nu maste jag ocksa trana idag sa jag inte hamnar efter i poangrakningen. Han ligger redan fore med 2 poang.. men tavlingen gar superbra! Den far mig att trana minst 4 ggr i veckan och hjalper till att halla traningen "consistent".

Det borjar nalka (eller valka.. eller vad det nu heter) Bridal Shower och Bachelorette Party!!!!! Den 11 April blir det! Ska bli RIKTIGT roligt maste jag saga! :)

Nu maste jag ga och fixa haret!

Ciao!
 

Grekisk Pyttipanna

Ryans pappa fyller ar pa lordag och vi tankte bjuda honom och Susi pa middag. Men sen sa tyckte dom att vi behover spara pengar till brollopet sa da kom jag pa en kompromiss. Why not eat home cooked food? Vilket inte hander alltfor ofta har, iaf inte fin tre ratters middag. Sa det ska jag gora.

Jag tankte prova pa grekisk pyttipanna. Fast jag har aldrig lagat det forut och jag maste forsoka hitta Sambal oelek och ingefara i USA. Ingefara tror jag ar Ginger och det borde inte vara alltfor svart att hitta, vi kanske rentav redan har det hemma i kryddsamlningen men Sambal oelek ar jag lite osaker pa. Tankte forsoka pa en thaibutik som ligger har i narheten!

Redan torsdag, vart tar tiden vagen?! Nasta mandag ar min sista Tyskalektion.. vilket innebar att jag last 16 veckor tyska. Helt galet. Idag blir det jobbet forst (eftersom jag sov for lange for att hinna trana.. som vanligt) och sen gymmet och sen ut och undersoka matvaruaffaren! Sen brollopspyssel!

Jag har raknat och nu ar det 13 veckor kvar till brollopet!!!!! Det later ju verkligen som ingenting!!!!!!!!

Tvillingarna

Goda egenskaper

Tvillingen är glad, livlig och nyfiken som person. Du är lättsam att ha att göra med, och är omtyckt av många genom ditt pigga och trevliga sätt. Tvillingen är rättvis, snäll och ärlig och blundar inte för att säga ifrån om du tycker att någon i din närhet farit illa. Du är självständig och bra på att entusiasmera andra till sådant du gärna vill dela med dig av. Tvillingen har också en stark familjekänsla, där du är mån om goda traditioner så dina närmaste får trivas tillsammans.


Mindre goda egenskaper

Tvillingen kan utåt sett ibland verka lite känslokall, otrygg och flyktig. Du kommer alltid ständigt med nya idéer och infall, och ibland kan det upplevas som jobbigt. I diskussioner blir det alltför ofta du som kommer med sista ordet. Du manövrerar lätt ut dina diskussionsobjekt genom ditt sätt att vara, och ibland finns risken att du sårat någon i onödan. Tvillingen har också tendenser till beslutsångest. Du skjuter gärna upp saker, mitt i din glädje och nyfikenhet på allt det nya som ständigt kommer i din väg.

 

Så tänker du

Du tänker och funderar mycket, och har ett stort behov av att utbyta detta med andra, eller få uppleva det du funderar över. Därför omger du dig gärna med många människor så du inte riskerar att gå miste om något. Hos Tvillingen finns ett stort behov av att känna frihet och göra som den vill. Du vet ditt värde och ingen ska få trycka ner dig.


Kärlek och vänskap

För Tvillingen tenderar många kärleksrelationer bli väldigt korta. En nyckel i detta kan vara din rädsla för vardagen och det tråkiga du tenderar se i detta. För dig behövs en ständigt gnistrande låga som behöver ny näring i form av din äventyrslusta och nyfikenhet. Detta gör att du ställer höga krav på ett förhållande. Du önskar en partner som förstår dig och som du kan vara jämlik med. Du är definitivt inte en sådan som lätt låter dig fångas i en traditionell roll i hemmet.

Hmm.... later det har som mig? Joooo vars.... mycket stammer tycker jag!

www.overnaturligt.se

 


BEAUTIFUL BRIDE!

I am sooooooooo excited about my hair!  Prov-omgangen hos Terry gick som choklad som smalter i munnen... helt perfekt!!!! Hon var superduktig och helt enkelt underbar och gjorde mitt har till guld! Det blev sa himla vackert... jag blev helt nostalgisk! Hon har tillochmed stangt hennes salong pa var brollopsdag sa hon kan gora mitt har och det basta av allt ar att hon kommer till vart hus sa jag behover inte fara nagonstans! Helt perfekt! Och helt klart vart att lamna ut mitt har till proffesionella hander! Oh my gosh! Mitt (vart!!!) brollop kommer bli helt fantastiskt fint! *Lycklig* 

CHECK THIS OUT:







I feel so beautiful!  Ryan tog ut mig pa middag... hmmmm took me out for dinner nar han kom hem fran jobbet! Det var en helt underbar kvall.. jaa allt ar helt underbart. Synd att det inte alltid kan vara sahar underbart, skulle kunna leva i min underbara lilla bubbla for alltid. Men jag har iaf ny energi att ta tag i brollopet kanner jag!


Hairdues & Wedding Prep

Wiiiii, idag ska jag fara till Ryans harfrissa och gora en "prov" harfrisyr infor brollopet. Jattespannande! Jag fick dessutom ett mail imorse om att mina brollopsskor har kommit in sa jag ska passa pa att hamta upp dom ocksa! Nu ar det bara 3 manader kvar!!!!

Mycket brollop nu kanns det som! Jag har sjalvklart myyycket kvar att pyssla med, maste forsoka fa ratsida pa vad jag faktiskt har kvar att gora. Nu nar jag far skorna kan jag ju antligen ta min klanning och fa den "hemmad".

Igar foljde Ryan med mig till tyskalektionen, han blev varmt valkomnad. Naturligtvis hjalpte det ju att han tagit med sig 2 flaskor vitt vin!! Hehe. Och massa tysk chocklad och Lantjaeger. Efter lektionen for alla till The German Beer Hall och drack varsin ol! Mycket trevligt. Vi var nog inte hemma forrans vid 11 tiden. Stackars Ryan, han har inte sovit sedan lordagsnatt. Han kommer vara sa trott nu nar han kommer hem idag. Vi far se om vi gar ut och ater nat nu nar jag ar sa fin i haret eller om han bara vill krascha i sangen! We'll see.... gillar ni min fina svengelska.. ibland orkar jag namligen inte oversatta eller hitta ratt ord pa svenska sa da blir det en ren oversattningn fran engelska till svenska. EX: When he gets home from work he might just crash in bed...--> nar han kommer hem idag fran jobbet kanske han bara kraschar i sangen.. ah well, you know what I mean!!

Ikvall tror jag det ar American Idol Top 13! Hoppas hoppas! Det maste jag se!

Har regnar det for fulla muggar, vet inte hur vadret ar i Sverige. Men det ar gratt o trist.. det enda braiga ar att all snon har smalt bort! :) Nice!

Tjingeling!

TROTT!

Klockan slog precis kvart over 12 och jag sitter har och gaspar! Ryan for till jobbet runt 11 och ska jobba nattskiftet. Han kommer val hem igen vid 8-9 tiden trodde han. Stackare. Vi vaknade ju runt 8 imorse sa han blir vaken lange han! 24 timmar. Min lilla gubbe! Sjalv tycker jag inte det ar sarskilt roligt att ga och lagga sig sjalv, speciellt nar vi sag en laskig film precis innan han for till jobbet. Mirrors tittade vi pa, en jattebra laskig film!

Imorgon ar det mandag igen! Har nastan fatt ut alla inbjudningar till brollopet. Har kanske ett 10 tal kvar innan listan ar fardig. Hittills har vi fatt 41 stycken JA! Spannande att se hur manga som kommer. Jag har dock mycket kvar pa min lista att gora; bordsplaceringskort, bordsdukningarna, etc etc. Jag och Ryan for till kyrkan idag eftersom Ryan skulle vara mediaansvarig sa valde jag att folja med Susi pa hennes bibelkurs. Passande nog sprang vi pa Jay, en kille som ar grymt duktig pa att sjunga och spela keybord, och fragade om han var intresserad av att sjunga och spela under cermonin pa mitt (namen hor ni hur jag later.. VART ar det sjalvfallet) brollop. Han hade inte med sig kalendern men trodde inte att han var uppbokad! Hoppas, hoppas, hoppas han kan! Han ar jatteduktig pa att sjunga!!!
 
Imorgon ar aven min nast sista tyskakurs. Ryan ska folja med som trevligt sallskap och traffa min tyskagrupp! Det ar namligen 2 tjejjer, Megan och Chris som inte kommer kunna komma pa sista gangen eftersom det ar Springbreak har i USA. (Kommer du ihag Marie nar vi for till Cancun over Springbreak!!! Harliga tider) Sa da ska vi ha en liten avslutningfest nere downtown pa en tysk bar, jag tror att den heter The German Beerhall... men jag ar inte riktigt saker! Sa det ska bli riktigt trevligt!

Naj, nu ska jag forsoka ga och lagga mig!

Kram



VILL HA!!!! Detta blir nog vart nasta inkop fran IKEA!

Olive Garden



Ska precis gora mig iordning for en harlig utekvall med gooood pasta! Det blir jag, Ryan, Franz, Susi och Franz harfrissa Mary och hennes man. Ska kla upp mig i min nya outfit, som jag hittade pa rea for 6 dollar. Inte illa det inte!!!!



Idag efter jobbet gick jag och Lauren ut och gick i nastan en timme. Behovde ju fa mina steg till The Fitness Challenge, som for ovrigt gar valdigt bra. Ryan vann forra veckan genom att trana 5 eller 6 ganger tror jag, jag ides bara trana 4 ggr. Men den har veckan ar jag mer motiverad och har tranat varje dag hittills! Jag har bara massa bra kritik att ge det har spelet, det ger oss enorm motivation till att trana varje dag. Och det gor att traningen blir rolig dessutom!

Surrade lite med Tessi tidigare idag (saknar dig med vannen!!!!!). Hon tycker det ar roligt att jag ibland skriver konstiga meningar... jag har inte ens sjalv tankt pa det men jag forstar vad hon menade. Jag tanker mestadels pa engelska och da blir det att jag oversatter rakt av ibland och da later det ganska roligt!

Hoppas alla far en bra helg! KRAM 

Varkanslor

Idag ska det bli 60 Fahrenheit ute! Det ar ca 15 grader varmt. Hur underbart som helst. Funderar pa att ta en promenad nar jag kommer hem fran jobbet. Just nu ar det mycket som hander.

Franz och Susie for till Chicago imorse eftersom Franz behovde fornya sitt pass. (Jag fick foresten reda pa att om jag ska fornya mitt pass sa kan jag enbart gora det i New York eller Los Angeles) Hursomhelst, dom fragade oss om vi ville att dom skulle stanna till pa IKEA pa vagen hem! Sjalvklart sa vi! Sa nu kommer vi fa hem en massa Polarbrod och Kaviar och sa ska dom kopa hem en byra som vi har tankt ha i gastrummet dar pappa och Ros-Marie kommer bo.

Brollopsplanerandet gar for ovrigt bra, haller mig sysselsatt och jag tycker det ar hur roligt som helst, dock ar det lite stressigt ibland. Det kommer nog sluta med runt 400 inbjudna, vi far helt enkelt hoppas pa att vi inte lar kanna fler manniskor tills brollopet. LOL. Det dimper ner RSVP:s varje dag i var brevlada vilket alltid ar lika spannande. Tycker ni svenskar ar samst pa att skicka tillbaka era Rsvp:s *blink blink*. Vi har tillochmed redan fatt var forsta brollopspresent i posten. 2 enorma paket som hamnade hos Franz & Susi. Det var riktigt spannande. Vi vet inte riktigt vad vi ska gora av dom och sjalvklart ar man ju sugen pa att oppna dom. Men vi tanker vanta till paketoppningen som sker dagen efter brollopet och da ar ni svenskar inbjudna!

Ikvall ska vi och Franz & Susi ga och ata pa Olive Garden. Dom hade fatt ett presentkort dar sa da blir vi bjudna pa riktigt god mat. Pasta for hela slanten. 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen fara pa jobbet!

  

Hotel rum info

Det finns rum med 2 "full" beds, alltsa 2 stycken stora sangar. Beroende pa hur krasna ni ar sa kan ni latt trycka ihop er 4 i ett rum for samma pris. Om ni inte har nat emot att dela sang (dom ar stora sangarna) och dela toalett forstass. Det gar aven for 5 dollar extra att hyra en extra sang!

Det ar hursomhelst samma pris och man ryms som sagt upop till 5 personer i samma rum. Ar men ett par sa kan jag dock forsta att man kanske inte garna delar rum! Men jag har exempelvis 2 olika par som har tankt dela rum for att spara pengar! Det funkar ju alldeles utmarkt!

Se bara till nar ni bokar att ni far ett rum med 2 sangar! For det finns lite olika rum. I mina papper som jag har fatt av hotellet sa har dom reserverat:

12 rum med 2 "full" beds. (non smoking)
4 rum med king size bed (non smoking)
2 rum med 2 "full beds (smoking)
1 rum med king size bed (smoking)

Mitt tips ar helt enkelt att se till nar ni bokar att kolla vilket slags rum ni far. Sag att ni garna vill ha 2 sangar!

Good luck!


Hotel Information - Days Inn

Nu har vi antligen fatt pris-villkoren for Days Inn - SA NU GAR DET ATT BOKA!!!

Days Inn
Room Rate: $69 + Tax (Wisconsin Tax ligger pa 5%) OBS: Ni betalar enbart per rum/ej per person!
Check in time: 02.00 PM Check out time 11.00 AM OBS: Glom inte att beratta for er som kommer med sena flyg att ni kommer checka in sent!  
Hotellet haller reservationerna till 15 Maj - se till att boka innan dess!

Days Inn erbjuder: Complimentary Breakfast; brukar vara enkelt frukost sasom brod, palagg, flingor etc, Indoor Pool & Whirlpool, Restaurant & Lounge Bar, In room coffee Makers, hairdryers, alarm clocks, iron & ironing boards, 70 Channels cable TV, free local calls (you can call me!!!), wireless Internet acess.

Days Inn : 001 - 414 - 771 - 4500 for direktbokning och GLOM INTE ATT NAMNA "THE KLAGMANN WEDDING"


Playing on my Radio

1. Pussycat Dolls - I hate this part
2. T.I feat. Justin Timberlake - Dead and Gone
3. Britney Spears - Circus
4. Taylor Swift - Lovestory
5. Nickelback - Gotta be somebody

Pysslar med brollopet idag. Ska forsoka hinna trana innan jobbet ocksa. Det borjar bli lite tajt med inbjudningar nu, vi har ungefar 100 stycken for manga... vi maste nog kolla igenom var inbjudningslista igen. Var mottaningslokal rymmer bara 300 personer och just nu ha vi ca 400 inbjudna. Ooops! 

Ikvall ska jag och Ryan pa Swedish-American networking downtown. Det finns ju ett svensk konsulat i Milwaukee och tydligen ar det nagra svenskar darifran som anordnat "pubkavallen". Det ska bli intressant och se vilka andra svenskar som finns i omradet!


 


Mandag

Idag ar det mandag. Den trakigaste dagen pa hela veckan tycker jag! Det ar ju alltid langst till helgen pa mandagarna. Det gick faktiskt ratt bra pa jobbet idag, brukar tycka dagen annars pinar sig fram men det gick hyfsat fort. Jag steg upp runt 6 imorse. Ska verkligen forsoka stiga upp nar Ryan kliver upp sa att vi kan ga och lagga oss samtidigt. Annars gar han och lagger sig runt halv 10-10 och jag ar klarvaken och kan inte somna forrans efter 12, vilket ar bade irriterande och onodigt. 

Jag var helt dod pa sondagen efter en tjejkvall hos Eva i Madison. Jag korde dit i lordags (1,5 timmes bilfard) och hade tjejkvall med Jennie, Eva och Metka. Det var jattemysigt, vi at och drack gott! Vi hade kyckling"scoops" och bruschetta till forratt, aggplanta lasagne och flaskfile till varmratt och choklad"rulltarta" till efterratt. Och det blev da den ena och andra vi drack, Evas husregel var att man inte fick ha mindre an 3 glas vid tallriken! Haha! Vi provade Ryans mumsiga Cosmos, lite olika drinkar (bl.a. Einar och Lennart etc), vin och glogg!!! Och sa hade jag tagit med mig OLW:s sourcreme och Wild Onion dip som blev en STOR hit. Det finns ju inte har. Vi planerade for att traffas snart igen och vi planerade aven en akta svensk kraftskiva i slutet pa Augusti sa da blir det minsann nubbe och sanger. (Om nagon kanner for att kopa med sig lite nubbe till mig och Ryan nu nar ni kommer i Juni sa hor av er! Det gar som sagt inte att kopa det har!)

I sondags var jag helt slut efter tjejkvallen samt den langa bilfarden sa jag dackade klockan 8 i soffan och vi lade oss nog vid 9. Jatteskont var det och jag tog mig ju upp samtidigt som Ryan imorse vilket var skont. Jag fick mycket gjort idag ocksa: jag har stadat, lagat middag till Ryan, gjort brollopsinbjudningar, jobbat och gjort tyskalaxa. Nu ska jag ivag pa tyska!!!

Vi hors!

RSS 2.0