Reseuppdatering!

Har ar det stralande sol och varmt varmt varmt! Det ar redan torsdag och nu har vi bara fredag, lordag, sondag och mandag kvar. Sen pa tisdag morgon bar det av tillbaka hem igen. Vi har hunnit med en hel del ocksa; i mandags for vi och sag Thai Boxning pa Putong Stadium, i tisdags for vi ut pa en dagstripp som hette Seacanoe och fick se en massa grottor (caves) och lagooner, valdigt vackert var det. I onsdags for vi och shoppade och pa kvallen tog Coco och Patrick med oss till en flytande restaurang (floating restaurant). Idag blev det trekking med apor, elefanter och forsranning! Imorgon ska vi ta det lugnt och pa lordag bar det av till Phi Phi Islands och pa sondag ska vi pa Thai Show (Fantasea) med show och middag. Mandag blir det att packa och kanske fa in en sista branna innan man drar hem igen! Usch vad tiden gar fort. Ser verkligen inte fram emot 24 timmars flygresa hem igen!

Susi mailade oss och berattade att Tiki och Ludwig har gjort rackartyg! Hon kom in en morgon och hela vart vardagsrum var upp och nervant... dom hade lyckats fa ner alla soffdynor pa golvet, alla filtar lag pa golvet och dom hade aven fatt tag pa en pappersrulle som var uppaten och utspridd over hela rummet. Ryan sa att han hort att nar hundar ar lamnade ensamma langre tidsperioder och saknar sin matte/husse sa kan dom hitta pa rackartyg for att visa att dom inte tycker om att bli lamnade ensamma.. undrar om det ar samma med katter? Jag tror fortfarande min kanin Trifa dog for att jag flyttade till USA. Hon saknade matte sa mycket!

Har kommer det i alla fall lite bilder:



Var forsta middag

Varan egen lilla thai guide Coco

Coco & Patrick









Ciao!


Phuket, Thailand!

Resan hit var laaang! Forsta flyget fran Chicago till Korea tog 12.5 timmar. Flyget fran Korea till Phuket tog 7 timmar. Och sen hade vi en mellanlandning pa 3 timmar i Korea ocksa. Vi kom fram till hotellet runt halv 2 pa lordag morgon. Antligen framme och jag ser inte direkt fram emot hemresan. Vi alskar hotellet, dom ar en grymmes frukost buffe och hotellet ligger mitt pa stranden. Generellt ar Thailand underbart, undebara manniskor, underbar mat och underbart vacker land. Det ar riktigt varmt har, runt 35 grader varje dag. Man blir riktigt slut av varmen och vi tar manga "tupplurer". Vi forsoker att inte vara for mycket ute i solen, med tanke pa att Ryans hudfarg... vi vill inte att han ska branna sig alltfor mycket sahar i borjan.

Ikvall traffade vi upp Coco och Patrick, underbara manniskor. Coco och Patrick ar kompisar med Jamison, som bodde har Phuket for nagra ar sedan. Dom tog ut oss pa en liten eftermiddags sightseeing och sen middag. Vi kommer forhoppningsvis traffa dom en gang till innan vi far. Dom hjalpte oss med att boka dagstripper och fa billiga priser. Coco ar fran Thailand och Patrick ar fran Sydafrika. Jattemysiga ar dom och vi hade en riktigt trevlig kvall.

Narmaste dagarna blir det dagsutflykter som vi har planerat: thai boxning, snorkling i Phi Phi Islands, dykning, thai show med middag, elefantridning, forsranning, apgrottor, en shopping tripp till Patong och Karon center, Thai massage och fotmassage med fiskar...jaaa vi far se hur mycket vi kan klamma in under var vecka har i Phuket.

Jag hoppas dagarna fortsatter ga langsamt for jag vill inte aka hem an! Harom hornet sag jag nagra restauranger varav en hetter Tre Kronor och den andra hetter Karlssons! Dom hade pepparstek med klyftpotatis och beasas.. funderar pa om jag ska testa pa na svensk mat har.. hehe i Thailand!!!

Precis bredvid oss ligger en marknad som verkar jattebra och billigt.. Coco & Patrick sa att det blir dyrare nar man ar i Putong! Sa vi bor passa pa att shoppa har i Karon!

Jag har massa bilder men det blir nog inte forrans jag kommer hem till staterna som dom kommer upp!

Bye bye!



Att fara eller icke fara...

det ar fragan!

Vart plan gar av stapeln pa torsdag. Vi har fortfarande inte bestamt oss for om vi ska fara eller inte.  Ryan har den skeptiska, han tycker det ar for manga tecken pa att vi inte ska fara. Och vi bada tva ar valdigt ledsna over att inte fa traffa pappa och Rose. Nagot vi har sett fram emot i flera manader. Forstar att det maste vara tungt for dom nu.

Sa vi har inte tankt ta nagot beslut forrans imorgon tydligen! Ryan horde pa nyheterna att askan fran Island kan sprida sig till Korea dar vi kommer mellanlanda. Han ar radd att vi kanske blir fast i Thailand och inte kommer kunna ta oss tillbaka! Vilket forstas vore skit, for mitt visum gar ut om 1,5 manad!

Men Susi och jag ringde amerikanska myndigheten och fragade om det fanns nagon chans att jag inte skulle fa komma tillbaka i landet och dom sa nej!

Men sjalvklart blir jag livradd att nagot hemskt kommer handa eftersom alla dessa "tecken" signs, och jag som tror pa odet och sant.. vad tror ni???!

Det kanske finns en mening till att denna vulkan fick utbrott just nu?! Kanske Gud talar till oss och forsoker varna oss?! Eller ar det bara spokerier i hjarnan, men jag skulle garna vilja testa teorin och se.. kommer jag inte hem levandes sa vet ni ju vad som hande!!!

Da far Ryan sista ordet: I told you so!

Farval till Thailand...

jaaaa, da sa blev det tillslut sa att pappa och Rose tyvarr var tvungen att avboka sin resa.  Det gick helt enkelt inte att planera en resa dar allt var sa oklart. Och skulle dom andra pa sina flygrutter sa skulle det bli forandring i kostnader och det var det ju inte vart. Dessutom verkar det som den har vulkanen helt enkelt inte har tankt ge med sig. Man vet ju inte hur lange den har tankt spy ut aska.

Jag och Ryan har diskutera hela langa dagen om hur vi ska gora. Ska vi fara anda, eller ska vi avboka och ta det nagon annan gang. Anledningen till att vi skulle fara fran forsta borjan var ju att traffas upp med pappa och Rose. Ryan papekade att han har valdigt mycket att gora pa jobbet. Dom skulle ju inte bli sa ledsna om vi bestamde oss for att inte fara. Jag skulle dessutom ha 2 veckors semester kvar det har aret som jag skulle kunna ta ut lite har och var och inte anvanda upp alla mina semesterdagar direkt. Ryan foreslog att vi kanske kan fara till Thailand i slutet pa aret istallet da forhoppningsvis mitt Green Card har ordnat upp sig ocksa. Det var ett av de svaraste besluten vi nagonsin tagit... for jag ville ju sa garna fara till Thailand och visa Ryan hur underbart vackert och exotiskt det ar. Och varme och sol i 2 veckor ar ju aldrig fel. Kanner att jag behover lite semester. Utover det sa har jag och Ryan inte varit ivag pa en semester pa tu man hand sen Bahams 06... snart 4 ar sen. Men sa kanns det ju sa jakla orattvist att vi kan fara och inte pappa och Rose. Sa fel! Men man kan ju inte gora sa mycket at saken... man maste helt enkelt rulla med slagen: roll with the punches!

Sa tillslut, efter mycket om och men, sa bestamde vi oss i alla fall for att ta tjuren vid hornen och aka till Thailand! (!!!!!!!!!). Forsoka njuta sa gott som mojligt och ta tillfallet i akt att fa komma bort bara vid tva, vilket inte hander sa ofta. Antingen ar det ju Sverige pa listan eller Tyskland!  

..........sa FARVAL TILL THAILAND sager pappa och Rose...

vi sager: HELLO THAILAND, HERE WE COME!

FY FASIKEN!

Dumma Islandska vulkaner! Har precis pratat med pappa och deras flyg till Stockholm imorgon ar avbokat... dom har ingen aning om dom kommer att kunna fara till Thailand! Hur deprimerande ar inte det?! Pappa som fyller 60 ar och dom ska gifta sig i Thailand och allt.. dom har bokat prast och planerat sa mycket. Tycker sa synd om dom. Dom har tankt ge det en vecka men om inget klarnar upp sa maste dom avboka Thailands resan. Det ar sa typiskt. Brollop i den har familjen minsann, kommer ni ihag nar jag skulle gifta mig sommaren 08 och jag aldrig kom ivag. Massor av mina UNDERBARA vanner forlorade pengar pa resor och for till USA fastan jag inte kunde komma! Det har kanske ar mitt straff?! Dock tror jag inte att islands vulkan paverkar varan resa sa vi skulle eventuellt fortfarande kunna fara. Men det kanns lite som ett svek, att fara till Thailand om pappa och Rose inte far aka. Skulle kannas som om jag var pa deras semester och vet inte om jag skulle kunna njuta av semestern.. maste diskutera med mannen och se vad han sager! Vi kanske avbokar var resa ocksa! Fy sjutton vilken otur!

Idag slutade jag jobbet klockan 1. Var tvungen att fara pa lakarundersokning infor green cardet. Dom stack 3 nalar i mig.. ajaj! Men vilka harliga underbara manniskor jag traffade dar.. riktigt goa var dom verkligen! Det gjorde mig glad. Ikvall ska vi ut.. ser fram emot det som tusan. Har inte varit "ut" pa riktigt lange! Det blir en girlsnight.. eller jag drar solo.. alla andra tar val med sig sina pojkvanner utom mig. Tur att jag har skjuts hem.. hehe, det kan sluta illa. Sa min plan imorgon ar att ta det lugnt och vara bakis! Vi far val se hur det gar! Nu har jag tankt stada sa jag slipper gora det imorgon.. och kanske ata nat. Klockan ar efter 4 och jag har bara atit lite grot till frulle!

Hall nu alla tummar och tar att pappa och Rose far fara ivag och gifta sig!!!!!!!!!!!!!

KRAM pa er och ha en supermysig helg!

Wake up Call!

Jag har en ny fantastiskt bra vackarklocka!  Det ar ju inte det allra lattaste att ta sig upp 6 pa morgonen. Men nu vid 20 minuter over 06.00 (jag stiger vanligtvis upp vid halv 7-vilket ar pa tok for sent I know, speciellt nar jag borjar klockan 7) sa kommer Ludwig in i rummet, efter att jag har snoozat nagra ganger. Forst mjauar (jamar) han lite och sen hoppar han upp i sangen och lagger sig vid min sida och lagger upp tassarna pa min mage. Upp och hoppa mamma sager han! Sa da myset vi i nagra minuter och sen stiger jag upp. Varldens mysigaste uppvackning... han har gjort det nu senaste 2-3 dagarna. Himla sot ar han.

Om en vecka bar det av till Thailand. Galet! Dock horde jag att det har varit ett vulkanutbrott pa Island som gor att det ar lite komplicerat att flyga just nu. Hoppas verkligen att det ordnar upp sig! Annars blir det som det blev for mig sommaren 2009, ett brollop bokat men ingen brud, i det har fallet brudpar!

Jag har sa mycket pa agendan att jag stressar sonder... Thailand, immigrationsverket som ar irriterande och komplicerade som vanligt. Vi skickade ju in papprerna, tillslut men nu ar det massa grejer som vi maste fixa som dom inte var nojda med. Jag maste ha bevis pa var och nar jag var fodd. Vet inte riktigt om det finns nagot sant bevis, tycker jag i levande person ar ganska bra bevis pa mig sjalv. Sen maste jag gora ett lakarundersokning och da kraver dom vaccinations bevis.. pa ALLA vaccinatationer jag tagit. Seriost, hur manga har koll pa era?!

Jag ska dit pa fredag och jag har en kansla av att komplikationer kan uppsta!

Imorgon kvall blir det utgang. Susi och jag och eventuellt Deanna ska traffas och ata middag pa Tulip dar Lauren jobbar. Hon displayar namligen sitt "artwork" i form av hennes fotografier, det tydligen nagot som kallas for Artweek downtown och eftersom hon pluggar art/photography sa later restaurangen dar hon jobbar henne visa upp sitt arbete. Sen kommer Maria o Hugo och moter oss och sen eventuellt Jess och Robin. Sen far Susi hem och da drar vi vidare ut pa krogen. Jag hade tankt bli lite full.. var LANGE sen sist.. tror inte jag varit full det har aret! Haha!

Idag var det runt 80 fahrenheit, 27 grader nar jag kom hem fran jobbet. Grymmes!!!!

Kopte ett par fina skor ocksa pa min lunchrast.. hade tankt att ta lite foton men usch vad jag blev lat. Tanket stada o trana idag men jag ar sa troooott!!!

Kram pa er allihopa!


BAD FRIEND???!

Jag facebookade precis med Lauren. Hon vet inte att vi ska komma fredag kvall, for jag vill overraska henne. Och nu sager hon att jag maste komma for hennes foton ska displayas och jag maste ljuga och saga att jag inte kan komma. Jag vet att hon kommer bli glad och overraskad men jag HATAR att ljuga! Bla! Men jag antar det ar val vart det i slutandan.. eller? Kanns bara som man ar en skittaskig kompis som inte kommer nar hon ber en....

Energiknippe!

Kanner mig rastlos! Igar kvall foljde jag ut och at pa Mongolien Grill med Ryan, Michael och Tobias fran Ryans jobb. Det var riktigt trevligt och gora nat annorlunda pa fredag kvall. Efter det kom Mikey fran jobbet over med vart nya Nintendo Wii. Sa sjukt coolt.. vi har over 1000 spel nu.. vi har alla Super Nintendo spelen och sen 200 Nintendo Wii spel. Funderade pa att testa ett av Wii Fit spelen nu pa morgonen; kanske Yoga, Biggest looser, Wii Fit plus eller sa kanske jag drar ivag till gymmet. Har inte varit dar pa lange. Det blir kanske gymmet och kora lite styrke!  Sa kan jag springa pa bandet imorgon.

Senare vid 12, 1 tiden tankte jag dra ivag och halsa pa Robin och Mikey och deras lilla JJ. Om Ryan kommer hem da sa kan han passa pa att trana han ocksa.

Ikvall blir det nog bara att spela Wii :)

Nu ar det bara 12 dagar tills vi aker. Pappa och Rose aker redan om en vecka!

Det ska bli sa otroligt skont att fa komma bort i 2 veckor, mest av allt att traffa pappa och Rose! Det ska bli riktigt roligt att visa Ryan Thailand ocksa, for det ar ju som en helt annan varld, sa himla exotiskt och vackert.

Kanner mig laddad infor sommaren ocksa! Riktigt riktigt laddad!
Jag tror jag ar ett litet solbarn.. blir uppladdad av solen och da blir jag som ett liten energiknippe.

KRAM





Foster foraldrar!

Jag och Ryan ska bli fosterforaldrar! Haha!

Det hela borjade med att Deanna fick sparken fran Boulder Junction (egentligen borjade langt innan dess men min historia borjar har).  Hon och Kyle bestamde sig, for nagra mander sen, att de inte har rad att bo kvar i lagenheten dom har nu, sa dom kommer flytta hem till sina foraldrar igen och spara ihop lite pengar. Borja om nytt och frasch helt enkelt. Deanna har 2 katter; Snoppy och Ziggy.  Hon fragade sin mamma om hon kunde fa ta hem Ziggy for Ziggy ar hennes lilla baby. Hennes mamma svarade ja och allt var frid och frojd.. i 2 hela dagar. Da.... jag kan forsta om manniskan har allergi, men katthar pa sina mobler?! Det kan ju vara for att jag kommer fran en familj dar vi hade 6 hundar, en katt och 4 kaniner sammanlagt under mina barndomsar. Men ett husdjur ar ju ens familj ocksa.. eller? Kanske bara jag som fatt det om bakfoten. Forstar bara inte hur ens egen mamma kan neka sin dotter sitt husdjur!

Kvallen nar jag for och traffade Robin sa berattade Deanna detta for mig och fragade om jag och Ryan kan tanka oss ta in Ziggy tills hon har flyttat hemifran igen. Jag svarae nej direkt, vi har ju redan 2 katter.. ryan skulle bli tokig tankte jag. Nagra dagar senare nar jag berattade detta for Ryan sa han: I'm not sure how our cats would react to a strange cat in the house... eeeeh VA? Inget nej... horde jag fel?!

Det helade slutade med att vi ska testa och se hur det gar. Sjalvklart vill vi ju inte se Deanna forlora hennes alskade katt. Forhoppningsvis kanske hennes mamma andrar sig ocksa. Jag pratade aven med Susi och aven hon blev jattearg... hon menade hur kan man be sin egen dotter gora sig av med en familjemedlem pa grund av katt har?!  Hon sa att om inte vi kunnat ta Ziggy sa hade hon och Franz tagit Ziggy, utan allra minsta tvekan.  Dom har sa gott hjarta... jag sa till henne att jag tycker dom ar amazing!

Sa i mitten pa maj sa ska vi ta in en tredje liten kisse katt.. da har vi en svart, en gra och en beige katt!
Haha!

Ikvall kommer Mikey forbi med vart Nintendo Wii... jaaaa 200 spel! Vi kommer vara fastklistrade hela natten och hela helgen vid tv:n.  Hade en riktigt bra dag idag pa jobbet.. jag kom 7 pa morgonen och jag, Katie och Tammy stod och surrade i 1,5 timme om ingenting! Haha! LATA!

Ha en super helg! Nu ska jag ut och ga i solen..  CIAO!

Regniga onsdag!

Idag regnar det som sjutton och da bestamde jag mig for att vara lat. Sa jag for inte till gymmet utan tankte ha en mysfilm kvall med god mat och popcorn. Ryan fick ju en popcornmaskin i julklapp som han alskar. Har en riktigt bra vecka denna vecka sa jag ar lite orolig att nasta vecka kommer bli en jobbig vecka, oftast har jag bra veckor och daliga veckor om vartannat.. konstigt. Haha!

Robins kille, Mikey som jag aven jobbade med pa Boulder Junction har fixat upp mig och Ryan med en super sweet deal. For $200 dollar sa kanner han en kille som kan fixa oss 200 spel pa vart Nintendo Wii, det ar en slags harddisk som han laddar ner spelen pa. Sa $1 dollar per spel, det ar ju typ bara 7-8 kr for varje spel.. grymt! Det ar typ spel som Scene it, Terminator, Spiderman, singstar, dance dance revolution, deal or no deal, mario bros, Fitness Wii, Yoga,.. ja ni kan ju forsoka komma pa 200 spel! Sa himla sweet... forhoppningsvis far vi tillbaka det pa fredag och Susi och Franz ar borta hela helgen sa det lar ju bli jag och Ryan och Wii!!!

Min fodelsedag.. jag ar ju kand for att planera "ahead of time". No surprise there inte.. sa jag har bestamt mig for att anda fira min fodelsedag.  Ar ju sa mysigt att traffa upp alla kompisarna och bara vara social! Det kommer mest troligt bli att ga ut och ata pa Tulip, dar Lauren jobbar. Det ar en turkisk restaurang och efter det... det vette sjutton.. Blir att dra ihop ett gang :) Ska bli roligt.. forst hade jag tankt vara har men da blir det sa jaklans dyrt.. med alkohol och mat.. naj jag vill ut och unna mig pa min fodelsedag :) och bli uppvaktad som den primadonna jag ar :P

Jag vet, det ar over en manad till min fodelsedag men Thailand ar om 2 veckor och efter det sa ar det bara 22 dagar kvar!

Fick hora pa jobbet att det var nagon som var emot att jag ska ta ut 2 veckor.. for jag har ju inte tjanat ihop all min tid an. Whatever, tur att min boss ar bast, Tammy.. hon bara ryckte pa axlarna och sa: whatever!

WHATEVER!   

A visit to Robin!

Idag efter jobbet for jag och Lauren och halsade pa Robin. Pa fredag den 2 April (aven Ryans fodelsedag) sa foddes lilla Joseph James Padden. Aven Deanna, Kyle, Michelle och Maria kom forbi. Ah vilken liten sotknopp.. nastan sa jag borjar fundera pa barn.. men bara nastan..  hehe.

Himla fin var han i alla fall..








Annars hander inte sa mycket... Andreas och Veronica (Ros-Maries son) fick en liten flicka den 3 April..

Grattis till alla er.. sjalv njuter jag av singellivet liiiiite langre... :) Hehe!

Kram

Ryans Birthday!

Igar jobbade jag fran 7 till halv 4. Sen for jag hem och stadade. Sen lagade vi middag och Susi och Franz kom over pa middag. Vi hade lagat bruschettas, blomkals-mos, sparris, och kyckling rullar med spenat och philadelphia ost. Till effteratt hade jag gjort en tarta. Ryan fick en solstol, harddisk pa 1 TB, 20 dollar pa Pick N Save, en slips och vin provning for 2 i Milwaukee. Det blev en jattemysig fodelsedag. Susi och Franz hade tillochmed "klatt" upp sig.......!!!

 
Dom hittade en massa roliga klader hemma och tyckte att det var lite festligt att kla ut sig!




Kommer ni ihag redbullen som jag glomde under vagnen pa Pick N Save. Har ar presentkortet som jag fick och ett passande kort dessutom som jag hade slagit in i en present!

Jaaa idag regnar det ute. Ryan och Franz har dragit ivag for att fixa upp nat staket till deras fastigheter (VentureII). Dom tar tydligen ner dom pa vintern och nu ska dom upp igen for sommaren. Sa jag ar helt sjalv. Tankte ata frukost och se The Blind Side... det blir nog mest en mysa i soffan dag.. ar sa trott efter min forsta vecka med nya arbetstider och dessutom ska vi till kyrkan imorgon klockan 6 for att ga pa paskmassa. Sa det blir en lugn dag minsann. Jobbar bara 2,5 vecka och sen bar det av till Thailand!

Har ar lite shopping som jag gjort:







HIMMELRIKET!

Med untantag fran Ryan(!!!!) sa ar det har varfor jag alskar Milwaukee! Idag ar det 30 grader i solen och det ar helt UNDERBART!!!!!!!!!!!!!! Jag tog ut kissekatterna i koppel och nu ar dom helt tokiga och vill ut. Tiki hoppade upp pa dorrknoppen och hangde och dinglade.. hon ar riktigt crazy.

Helt helt helt underbart ar det!!!





SOOOOOOMMMARREEEEEEEEN AR HAAAAAAAAAAAAAAAR!  I Milwaukee!!!! HOHO!

Imorgon ar det Ryans fodelsedag!!!!


RSS 2.0