Bilder fran Halloween jobbfesten

Okidoki, I think lite bilder fran jobbets Halloween partyt is in order:
(dude, have you noticed that I am starting to talk Swenglish? haha en kille pa jobbet sa att han inte fattade vad jag sa nar jag var full, for jag pratade Svengelska) Mitt jobb har daligt inflytande pa mig, jag sager "dude" typ hela tiden. Sa gar det nar man ska jobba med en massa smattingar... hehehe!

 

Jess C var en Carebear och Deanna var Tinkerbell.

         

 "The corner of the bar" Vi fick en massa gratis shots!

     

"Ganster couple" Ryan forsoker se 'bad" ut pa bild ett, men det blir lite misslyckat. Det ser snarare ut som om han ar jattefull och det ar i borjan av kvallen vid 7.

Nu bar det av till Minneapolis!

Have a fun weekend - I know I will!!!

Nudlar till frukost

10 minuter tills jag maste fara till jobbet. Ryan ringde och vackte mig klockan 9 imorse, sa da var det bara att fa mitt sweet ass out of bed. Nu forsoker jag proppa i mig lite nudlar innan jobbet, dova min tequila hangover. Whooops, och vi som bara skulle ut igar kvall och ta en drink, kanske tva. What happened? Ja som ni marker sa lyckades jag overtala Ryan att komma ut igar kvall till mitt jobb pa Halloween Partyt i baren... efter mycket om och men och nagra krokodiltarar. Hehe. Kul hade vi, vi var nog inte hemma forran vid halv 12, 12 tiden. 2 Malibu Pineapple, 2 tequila shots och 2 cherry bombs later that is. Och stackars Ryan som borjade jobba klockan 7 imorse.

Stay tuned for more to come!!!

Halloween Party

Idag fick vi kla ut oss pa jobbet. Det var jatte jatte jatte roligt. Dock lite opraktiskt att springa runt i finklanning, men what the heck. Hander ju bara en gang om aret. Sen fick jag dessutom reda pa att mitt jobb ska ha en slags "Halloween Party" i baren ikvall och gissa om jag vill ga! Massor av mina jobbarkompisar ska dit och man kan vinna pris for basta utkladnad. Vet inte riktigt hur jag ska overtala Ryan om att aka dit ikvall, vi ska ju namligen aka till Minneapolis imorgon direkt efter han slutat jobbet sa han kommer sakerkligen tycka att vi "inte har tid med sant ikvall". Vi maste ju packa och gora iordning for imorgon. Men jag vill ju sa garna, atminstone aka dit pa en drink eller tva. Kuligt varre, och sen ar det kul om Ryan far traffa lite mer av mina arbetskompisar.

Jag kanner mig som en barnunge pa julafton: jag vill jag vill jag vill jag vill aka ikvall!!!!

Har ar lite bilder fran jobbet idag:

           
   (Katie, jag och Peter)           (Joe & Peter)

        
    (Trish & Sue)             (Me & Katie)

Haha, vi hade verkligen jatteroligt idag pa jobbet! Om jag nu lyckas overtala Ryan att fara till Boulder ikvall sa ska jag ta mer bilder, for da ar det en massa andra som jobbar som klatt ut sig!

--Tjingeling!



My favorite Holiday of the Year!

Jag skyller på vädret!

Jaha, det var ju helt meningslost att vara sur igar. Imorse vaknade en sprudlande glad Marielle. Solen skiner utanfor fonstret och min dator funkar igen. Funkish! Undrar namligen om vadret paverkade min PMS igar. Nan som kanner igen det syndromet? Jag ar alltid mer lattretlig om det ar kallt, morkt, gratt, regnigt, disigt eller kyligt ute an om det ar soligt och fint och faglarna visslar. Da kan man ju inte bli pa daligt humor. Sa jag tanker helt enkelt skylla pa vadret!


Halloween Part II

Forovrigt igar sa hade vi en jatteroligt dag. Jag och Ryan testade massa nya Halloween kostymer (seriost, det ar sa sjukt mycket roligare har i USA) for vi har bestamt att i ar kommer vi inte influeras av djur. Det far bli nat annat ar.

Haha, hittade nagra bilder fran Halloween 2002:



                           (Halloween fest hos Melissa & Erik)

 

(Jag och Ryan var ett Medeltids "par")

Okej har kommer nya bilder fran i ar, vi har inte riktigt bestamt an vad det blir. Antingen Gangster temat eller 70-tals temat. Det ar aaaaaalltfor svart att valja med alla dessa roliga kostymer att valja bland!

 



Sen maste jag ta massa bilder pa dekorationerna som vi haller pa att forbereda! Jag och Susi haller pa att gora en massa Halloween "hander" gjorda av plasthandskar och popcorn.. dom er sjukt coola!

Muhahaha - HALLOWEEN IS SOOOOO MY FAVORITE HOLIDAY OF THE YEAR!



                                               
                                            

PMS

Allvarligt talat, ibland hatar jag att vara tjej. Om vi nu med gott samvete far skylla pa PMS sa tanker jag gora det i detta inlagg. Idag har jag haft en san dar dag ni vet nar humoret svanger som katten. Dagen borjade bra, vaknade och for direkt till gymmet. Skont och trana men det blir ju alltid lite extra stressigt nar man ska till jobbet direkt efter. Bombuppbyggnaden borjar nog dar. Bomben inom mig borjar arta sig. Jobbar pa som vanligt men mandagar ar alltid lika sega. Franz kommer in med nan arbetskollega och han ar alltid lika sot min svarfar. Han kommer enkomt in efterat for att ge mig 20 dollar extra. Sen hinner jag knappt komma hem innan jag och Susi ar pavag downtown for att kolla pa nagra Halloweendrakter. Det ar tydligen nan snubbe som forut hyrt drakter av Ryans mormor men inte lamnat tillbaka dom an och efter att hennes kostymaffar gatt i konkokurs sa skulle det bestammas vilka drakter som skulle aterlamnas och vilka drakter han kunde behalla. Vi hittade nagra sota kostymer, varav en av dom ledde till min och Ryans nya Halloweendrakt.

Min tyskakurs borjade klockan 6 och min tanke var att hinna satta mig ner pa ett cafe och ata middag samt ga igenom min laxa men dessvarre blev det tajt om tid sa istallet kopte jag med mig mat pa vagen. Ryan ringde dock mitt i allt och det gar mindre bra att prata med honom, ata min mat, hitta mitt sugror och lasa laxa samtidigt. Bomben inom mig har blivit riktigt stor nu.. och den ligger darinom mig och puttrar.

Tyskan gick bra, (ett plus i kanten) jag gillar verkligen min tyskakurs. Nasta mandag ar sista gangen sa vi borjade prata om att byta e-mail och starta nagon slags facebook-grupp sa vi kan halla kontakten efterat. Tyska niva 2 borjar i Januari och jag kommer troligtvis fortsatta lasa tyska till varen.

Nar jag kommer hem har Ryan overraskat mig med en av mina absoluta favoritbugare med pommes...mmmm vad gott. Min bomb svalnar aningen och Ryan har dessutom hamtat upp min dator som varit inne pa reparation sa allt ar gott... anda tills........................... Ryan ska varma upp maten och satter in det i ungen och GLOMMER bort maten. Nu har vi brand mat och jag ar inte sarskilt glad vid det har laget. Okej, trots besvikelsen sa inser jag att whatever.. trist att maten ska ga till spillo men men, det ar ju sant som hander. Aven om det gnor i bakhuvudet: jakla karl, hur kunde han glomma bort maten? Men vad som far tippen pa isberget att....vad man nu sager, ar nar han borjar skylla ifran sig. "Nej jag har inte gjort nat fel, jag kan ju inte ra for att jag blir distraherad". Jag hade namligen ringt hans mamma som kommit over for att kika pa vara Halloweenkostymer under tiden. "Ursakta, sager jag. Om du lagger in maten i ugnen far du val fasiken halla reda pa den ocksa.. skyll inte ifran dig". Nej sant gor mig tokig. Nar nan inte kan erkanna att dom gjort fel, och naturligvist envisas han om att han inte gjort fel och han skyller allt pa mig. Eller pa allt annat an sig sjalv.

Nu handlar det visserligen om mat, men i mitt fall, sa grater jag over spilld mat och PANG sager det, sa exploderade bomben.

/ PMS karringen!

Lordag

Det gick tydligen inte att losa problemet med min laptop, sa nu vill dom rensa hela harddisken. Men det hade kostat oss 99 dollar for dom att spara det som redan fanns, har ju massa bilder som jag inte vill bli av med. Bullshit tankte jag och tog hem datorn igen. Min plan ar att lagga over det jag har pa en barbar harddisk innan jag ger upp min baby. Allvarligt, 99 dollar.

Sa mycket for en ledig lordag. Fredag kvall ringer jobbet och fragar om jag kan jobba fran 4. Hmm, svart alltsa, for det ar sa bra pengar. Tjanar ju 100 dollar pa typ 4 timmar. Hoho, naj det kunde jag inte saga nej till. Sa nu ska jag ivag o jobba om nagra timmar. 

Imorse vaknade Ryan och sprang 1,5 timme och jag sov. Hoho (jakla Tessi, nu har jag borjat skriva som dig..attans ocksa), anda till klockan 9. Sen steg jag upp och vi at frukost. Nu haller vi pa att hjalpa Susi och Franz med Corpcare stuff, typ vi aker runt till olika hus och hamtar upp saker som dom inte vill ha langre och sen ger vi det till flyktingar. Kanns bra i sjalen att gora lite nytta i varlden! 




My Work outfit!
  

Geeksquad

Min dator har borjat kruppa. Den kanner inte igen dvd-enheten langre sa jag kan inte titta pa dvd eller branna cd-skivor eller nanting. Men som tur ar har vi en superbra dator-service, jag behover bara ringa 1-800-GEEKSQUAD och da hjalper dom en gratis over telefonen. 1-800 nummer ar ett gratisnummer dessutom! Superbra. Tyvarr kunde personen inte hjalpa mig sa nu maste jag lamna in min dator. Jag hoppas verkligen dom kan losa problemet, datorn ar ju alldeles ny. Dock har jag rakat tappa bort kvittot men dom borde kunna se att jag har forsakring genom mitt telefonnummer!

Antligen helg! Ska bli sa skont att fa ha en hel lang ledig helg, jobbade ju forra lordagen. Jag och Ryan ska bara mysa. Idag efter jobbet ska han aka och ta nagra drinkar med grabbarna fran jobbet. Jag ska mota upp honom lite senare och sa ska vi ata middag. Det blir mest troligt Fish Fry, som jag namnde tidigare sa ar ju fredag en stor Fish Fry day.

Det blir nog dessutom Cosmos ikvall ocksa, eller imorgon! Det ar sa roligt nar alkoholen ar billig. Hehe. Da kan man verkligen unna sig nat extra gott!! Det hander att det blir cosmos nagra ganger i veckan faktiskt, och champagne naturligtvis och lite vin ibland. Men jag maste saga att jag dricker inte alls lika mycket vin har som jag gjorde hemma, tycker nastan inte om det langre. Men drinkar det dricker jag mycket av! Undrar om det ar for att det smakar godare nar det ar billigt. Haha!

Annars hander inte sa mycket. Jag hoppas inte datorn blir borta alltfor lange, sa ni saknar min franvaro alltfor mycket. Hehe.

Ha en toppen helg!


Godmorgon! Good morning! Guten Morgen!

Imorse vaknade jag tidigt. Redan runt 5-tiden. Lag och myste med Ryan en halvtimme innan han var tvungen att stiga upp. Det var en harlig kansla, att bara kunna ligga och halla om varandra. Det fick mig tanka pa alla dom dar natterna i Sverige som jag gratit mig till somns av saknad och ibland var det sa jobbigt att det verkligen gjorde fysiskt ont i hjartat av saknad. Sa nu tankte jag extra mycket pa det nar jag lag i sangen och kramades med Ryan. Det konstiga ar dock att jag verkligen vill uppskatta det jag har nu, men det ar alltforlatt att ta for givet det man har. Det ar som att glomma bort att tacka for maten nar vi ar hos Ryans foraldrar, man gor det forsta aret, men nu efter 6 ar kommer jag pa mig sjalv med att glomma. Och da kanner jag mig fruktansvart oforskamd, for jag har minsann battre uppfostran an sa. Sa imorse kramades jag lite extra mycket!

En kompis upplyste mig dessutom om att en sexakt motsvarar ungefar en halvtimmes joggingtur. Haha ;) kunde inte motsta att upplysa er om det! *Sorry*.

Vi steg upp halv 6 och jag satte mig framfor datorn och gjorde klart tyskalaxan. Ryan gjorde sig iordning for jobbet och drog ivag runt 7. Nu ar klockan kvart i 8 och jag kanner mig lite rastlos. Brukar vanligtvis sova till klockan halv 10-10. Sitter och tittar pa Pang i Plugget, det var laaange sen! Borjar kanna mig lite gammal. Alla pa jobbet ar runt 18-22 ar.. tycker 25 kanns jattegammal helt plotsligt. Huvva *ryser*.

Men nu tror jag att jag ska fortsatta med brollopsinbjudningarna. Maste forsoka hinna bli fardig med dom nan gang. Jag hade tankt forsoka skicka ut dom innan jul! Men vi far val se hur det gar. Borjar bli riktigt exalterad infor brollopet. Det marks kanske, for jag pratar om det hela tiden! :) 

-So long, for now!




ATTENTION!!!!!!!!
Jag har forsokt en gang, men pa grund av bristande medverkan sa forsoker jag igen:
Jag behover allas adresser for brollopsinbjudningarna,
(ni vet vilka ni ar som redan mailat)
Men maila era adresser till mig pa:

[email protected]




Halloween pa jobbet

Idag fick jag reda pa att vi (servitriser & servitorer) pa jobbet far kla ut oss nasta vecka. Oj, vad kul tanker jag men jag vet inte vad jag ska kla ut mig till nu. Man far tydligen inte ha pa sig kort kort och da funkar ju inte min musdrakt. Fast jag och Ryan ska titta pa nat annat att vara till Halloween iaf, i helgen aker vi nog till forradet och tar en titt pa vad annat roligt det finns. Vi funderar pa Gangsterboss och Gogo-dancer! Jag rakade namligen fa syn pa ena riktigt hotta drakter sist jag o Susi o Collin var dar!

Jag har bara 2 tyskalektioner kvar, vilket jag tycker ar riktigt trakigt. Alla i min tyskaklass ar supermysiga och jag ser alltid framemot mina mandagkvallarna. Men alla vi i tyskakursen har kommit overens om att vi ska ta nasta kurs ocksa, German II, sa det blir det nog i Januari.

Meghans kille kommer fran Tyskland nasta torsdag sa jag och Meghan har bestamt att vi ska traffas upp pa middag nan kvall, tillsammans med vara boyz. Norm pa jobbet fragade dessutom mig idag pa jobbet hur gammal jag var, for hans fru var tydligen i min alder och hon hade inte sa manga "bra" vanner har i Milwaukee och han trodde att vi skulle komma bra overens.

Jag maste erkanna att jag borjar trivas battre och battre har, jag trivs da 1000 ganger battre har an jag nagonsin gjorde i Boden eller Ostersund. Da menar jag exklusive mina vanner saklart - ni finns med mig vart an jag far i varlden. Men jag blev alltid sa uttrakad och rastlos  i Sverige, har finns det alltid nanting att hitta pa. -- En stor stad till en aktiv flicka!



(Mitt halloween pyssel darhemma: jag och Ryan har borjat inhandla lite hogtidspynt
till vart hus. I just love the feeling of a Holiday, next on the calender is
Thanksgiving & Christmas)



Boulder Junction

Idag jobbade jag dubbla skift (igen) pa mitt jobb Boulder Junction. Tillochmed managern Devin sa till mig: "are you here again?". Jag brukar ju som sagt inte jobba kvallar men sista veckan har jag tagit pa mig 3 extra kvallsskift. Och jag maste saga att det har varit valdigt givande. Jag kanner mig mer som en del av gruppen, nar jag inte bara traffar dom under lunchen och idag fick jag faktiskt bade hora: 1. att jag alltid har ett leende pa lapparna 2. att jag ar den basta nykomlingen pa Boulder + I fit right into the group. Det var valdigt roligt att hora eftersom jag verkligen har saknat gemenskapen pa Ica. Men jag glommer ofta att det tog mig over ett ar att fa den gemenskapen. Men girls: I do miss you!

Mycket som ska planeras med brollopet ocksa. Jag och Ryan har mycket, myyyycket att planera och jag vet arligt talat inte hur jag ska hinna. Men forhoppningsvis kommer det nog losa sig. Det ar ju faktiskt  bara drygt 8 manader kvar!!! Det ar ju ingenting... vilka har tankt komma?????????  Dock har jag borjat angra att jag valt att gora allt for hand; inbjudningar, bordsplaceringskort, brollopsprogram och andra hemliga saker. Men jag tror att efter brollopet kommer jag vara sa himla stolt att jag faktiskt gjorde allt for hand... aven om det kanns tungt nu. Som tur ar har AK lovat att komma lite tidigare och hjalpa mig forbereda infor brollopet... "tack gumman". Vi har ju i alla fall bokat de viktigaste aspekterna sasom kyrka, prast, mottagninslokal och fotograf. Billigt kommer det dock inte bli, ar helt forundrad over vilken dyr histora alla dessa amerikanska brollop ar. Men det ar ganska fascinerande dock, manga har lever for sina brollop och genomsnitten pa gaster ligger runt 150-300 personer. Jag har ju alltid dromt om ett stort brollop sa jag kommer trivas som fisken i vattnet.

Halloween narmar sig ocksa och OJ vad stor grej man gor av det. I love it. Det ar mycket roligare att bo i USA an i Sverige for i Sverige ar alla halvlata nar det kommer till att spexa och verkligen ordna till fest. Har klar ALLA ut sig, tillochmed servitriserna pa mitt jobb far kla ut sig pa Halloween till vad dom vill. Tyvarr kommer jag inte kunna gora det eftersom jag och Ryan aker till Minneapolis for att halsa pa Collin. Ska bli sjukt roligt med ett akta halloweenparty, dar kan ni hemma i Sverige slanga er i backen, kommer aldrig kommer i narheten av uppstandelsen har. Dom har tillochmed borjat salja julsaker... haha! But why not.. livet blir lite extra roligt med den dar lilla extra kryddan i tillvaron!

Det kommer nog bli en massa roliga bilder fran halloween iaf.

Ooooh nu kom min alskling och overraskade mig med efterratt. Glass med M&M:s... mmm kan jag vara en mer lycklig flicka???


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Anna

1. Vem tvättar?

Ryan, han har nat slags kontrollbehov av att ta hand om sin egen tvatt.
2. Vem diskar?

Jag diskar, sen diskar Ryan om det jag redan diskat och ibland hamnar det i diskmaskinen.

3. Vem dammsuger & skurar?

JAG

4. Vem dammtorkar?

JAG

5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?

Ryan, sant vagar jag inte braka om.

6. Vem sköter om bilen osv?

Ryan... sant vagar jag inte heller braka om.

7. Vem stryker kläderna?

Vi stryker nastan aldrig i det har huset... beror pa vad som behovs strykas.
8. Vem rengör avlopp osv?

Usch, det gor Ryan.
9. Vem storhandlar?

Det gor vi tillsammans, dock tar det nagra timmar da Ryan alltid ska ga igenom varenda gang med varor.

10. Vem kastar grovsopor, tidningar osv?

Ryan

Jag utmanar:
Mia
Miiiii
Lisa


Bröllops uppdatering

Hej alla,

som de flesta redan vet sa kommer brollopet ga av stapeln den 12 Juni 2009. Eftersom det ar ungefar halvtid dit (drygt 8 manader kvar) sa tankte jag tillagna en liten uppdatering till er i Sverige.

Det nya brollopsdatumet ar 12 Juni 2009.

Bra resesidor for att boka flyg: www.sas.se, www.luftgrop.se, www.mobissimo.com, www.expedia.se, www.vayama.com

Sas.se har resor turochretur Stockholm - Chicago runt 6500:-
Luftrop.se har resor kring 5200:- (dock ej direktflyg)

Ett tips ar att halla ett oga pa priserna, det kan ju handa att man hittar nan toppen deal om man kikar lite varje manad.

The 'bridesmaids and the bridegrooms' har utokats med 2 platser vardera. Sa istallet for 3 brudtarnor kommer jag nu har 5 styckern brudtarnor. Stort brollopsparty! Jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli saaaa himla roligt. 

Hittills har jag och Ryan bokat kyrka, prast (vi gar tillochmed i 'pre-marriagecounseling' med Pastor Dan), 'receptionhall/mottagningslokal', och fotograf. Jag haller dessutom pa att handtillverka 50 nya brollopsinbjudningar, da jag avverkade 50 stycken forra aret. Som tur att sa har jag kvar alla 'amerikanska' inbjudningar. Jag hade nog inte orkat gora 150 till.

Till sist men inte minst, vad harligt det ar att kunna planera brollopet tillsammans!!! Det ar helt underbart att bara kunna vara tillsammans. Inte behova tanka utan bara kunna va. 

 

Kattvakt

Okej guys, jag har valt halloween drakt. Sorry, det blev inte Skunken, men av en bra anledning. Jag och Ryan valde att spara den till ett annat ar, ett ar da vi har skaffat barn, sa den lilla skunkdrakten ocksa kan bli anvand. Den ar gudomligt sot.

I fredags for jag, Collin, Ryan och Dave (en kompis till Collin) till Potawatomi, ett kasino har i Milwaukee. Det var jatteroligt, kasinot var huuuuur stort som helst, kandes som jag var i Vegas, och da ar det sakert ingenting jamfort mot Vegas. Vi forlorade dock en hel massa pengar, whoooops, men skoj hade vi. Vi spelade pa slotmachines (tror det ar samma som enarmade banditen), Black Jack och Roulette. Ryans mamma kom och hamtade oss runt 4 pa morgonen sa det blev en seen natt for oss.

       

(bilder fran kasinokvallen)

Igar for Ryan till jobbet runt 10 pa morgonen och jag fortsatte sova till 'noon'. Sen kom han hem med McDonalds och 18 roda rosor. Igar var det tydligen 'Sweetest Day' (liknande Valentines Day fast det firas tydligen bara i norra delen av USA) och sen provade Ryan sin halloween outift. Haha, vi hade valdigt mycket skoj at det. Tydligen ar det nan slags saga som heter The Pied Piper Man. 

             

Klockan 4 pa eftermiddan for jag till jobbet och var inte hemma forrans halv 10 pa kvallen, men jag tjanade 90 dollar (cash i handen) pa bara  5 timmar och det ar inte fy skam det inte. Men jag fick springa arslet av mig for det ocksa. Jobbet ar ratt roligt, det ar en massa draaaaaamatik mellan alla som jobbar dar. En massa skitsnack bakom ryggen pa varandra och det hander till och med att det uppstar 'cat fights' mellan tjejjerna pa jobbet. Dom ar inte kloka, och da ar det allt mellan aldrarna 20-60 ar som inkluderas i dessa cat fights. Sjalv star jag mestadels utanfor och garvar at alla intriger. Dom beter sig precis som tjejjerna i Americas Next Top Model.


Igar natt lanade vi grannarnas (Susi och Franz) katt over natten for att se hur det funkar med ett litet husdjur. Jag skulle sa garna vilja ha ett eget litet djur men jag tror nog att det far vanta. Gus holl mig vaken till 5 pa morgonen genom ett konternuerligt jamande som sedan overgick till att borja ata pa mitt har. Tillslut fick jag Ryan att ga tillbaka med katten, 5 pa morgonen. Nej, det blir nog inget djur i den narmsta framtiden. Men sot var han!


Halloween Omröstning

Okej, I need help. Ni maste hjalpa mig att valja min Halloween kostym, jag har namligen 3 stycken att vaja mellan. Fast jag har nog redan valt egentligen, men jag kan behova en extra asikt. Sa jag tankte starta en omrostning, vilken kostym gillar ni bast: 1, 2 eller 3?

Kostym 1:  Ratta. Tydligen finns det en kand saga om en speleman som utplanade en massa rattor i en stad. The piped Piper heter den pa engelska. Ryan ska i sanna fall vara The piped Piper och jag en ratta.

          

Kostym 2: Mamma Skunk och pappa skunk. (det finns tillochmed en liten skunk drakt som vi spara till vi far vart forsta lilla yngel) 

        

Kostym 3: Pudelmamma och pudelpappa



Hahaha, det var jatteroligt att prova alla kostymerna. Jag och Ryan hade riktigt roligt medan jag posade i alla dessa underbara drakter.

Satt igang och rosta nu, vilken tycker ni ar bast????? Vilken borde jag ha pa mig pa Halloween 2008?

- Ma basta drakt vinna!!!!

Fish Fry Friday

Har precis kommit hem fran jobbet, sitter o smaller i mig en Boulder Cheeseburger med steakfries. Inte varldens nyttigaste mat, men hann inte ata frukost innan jobbet, och sen jobbade jag dessutom over sa jag var inte hemma forran 3. Sa det har blir mitt forsta mal.

Det var full rulle idag pa jobbet. Fredagar i USA ar alltid Fish Fry Fridays, innebar att man kan bestalla Fish Fry pa menyn, men bara pa fredagar. Det ar kort och gott friterad torsk och steak fridays.

Ar helt slut nu och hade tankt vila men sa kom Collin och plingade pa dorren. Sa nu ska jag, Susi och Collin fara till forradet och valja ut halloween drakter tlll Halloween. Ska bli spannande, hoppas jag hittar nat bra. Jag och Ryan har namligen tankt aka till St. Paul Minnesota och ga pa Halloween Party. Collin har tydligen bjudit runt 50 personer, sa det blir ett akta amerikanskt Halloween Party i ar. Ser verkligen fram emot det.

Och som sagt, ikvall blir det casino. Kanner mig egentligen inte sugen alls, skulle hellre stanna hemma med Ryan och en film och mysa men det ar ju inte alltid Collin ar i stan. Det ar 6 timmars bilfard fran Minnesota och han aker hem imorgon. Jag ska dock jobba kvall imorgon men det ska val ga bra det med. Ar ju inte forran klockan 4-8. Hehe, nastan samma timmar som pa Ica. Far ju atminstone sova ut pa sondag!

- Catch ya later

Mitt jobb och mina vanner

Igar jobbade jag forst lunch mellan 11 och 2, sedan for jag tillbaka och jobbade kvallskift mellan 5 och 9. En tjej pa jobbet, Tammy ville sluta tidigare da hon behovde fara och hamta sin dotter. Visst tankte jag, de kan jag val gora. Jag har inte jobbat sa manga kvallar och tankte testa nu efter att ha blivit sakrare som servitris. Hade faktist himla skoj, det var en hel del nya som jobbade kvall och som inte jobbar luncher och sa jobbade Lauren saklart. Sota, gulliga Lauren. Vi larde kanna varandra forsta veckan jag jobbade men sen traffas vi aldrig pa jobbet eftersom hon bara jobbar kvallar och jag bara jobbar luncher. Men pa lordag ska jag jobba kvall igen och nasta tisdag. Ryan, Susi, Franz och Collin kom forbi och at vid mitt bord. Kvallen slutade med att jag kom hem vid 9 och sen satt vi ute vid elden och surrade till midnatt. Stackars Ryan, han ar jattetrott, han jobbar sa hart varje dag och hela den har veckan har vi av nagon konstig anledning inte gatt och sova forrans efter 11.

Jag hann ocksa traffa Aly en snabbis mellan mina tva skift. Jag bjod henne pa lunch/middag pa Boulder Junction (mitt jobb) och eftersom hon hade fyllt ar dagen fore sa hade jag aven med mig nagra sma presenter. Det blev en halsduk som jag stickat och lite smarrens fran Sverige. Daim-marabou, kexchoklad och ballerinakex. Aly ar varldens goaste tjej. Vi larde kanna varandra en sommar jag var har och halsade pa Ryan. Hon hade suttit barnakt at Tracy sa Tracy presenterade oss for varandra. Vi klickade direkt. Sen dess har vi alltid hallit kontakten och jag var till och med brudtarna pa hennes brollop. Ryan har bestamt sig for att ha 5 groomsmen istallet for 3 sa da kommer jag definitivt fraga Aly om hon vill bli min fjarde. Under middagen igar fragade hon om jag hade fardigt mina klanningar till brollopet och jag svarade att jag hade den ena klar, den som min bror Daniel har kopt at mig. Men den andra hade jag inte borjat titta pa annu. Sa da fragade hon om jag ville att hon skulle sy den at mig. Va??? Vill du verkligen det? Ja sa hon, det skulle bli en ara att fa sy en klanning till ditt brollop. Ojoj, vad jag ar lyckligt lottad. Jag ar gift med varldens basta kille, jag har varldens basta vanner (bade i Sverige och har i USA) och jag kommer fran en helt underbar familj och jag ar valdigt valdigt lycklig.

-Livet ar alldeles for kort. Ta vara pa varje dag som om den vore den sista. (In memory of Kelly)

- I am too blessed for it to be coincidence,
I have faith in something bigger and greater than what's in this world.



Aly and Me

Före och efter

Satt och kikade igenom mina bilder och hittade en massa fore och efter bilder pa vart vardagsrum. Var bara tvungen att lagga ut dom. Det ar i 3 steg. Shit vilken bloggoholic jag har blivt, jag har ersatt min shoppoholic med bloggoholic. Det har med att blogga ar helt beroendeframkallande.

Den har bilden ar fran sommaren 2006, nar vi fortfarande hade heltackningsmatta i vardagsrummet.



De har bilderna ar tagna innan vi borjade vart renoveringsprojekt i vardagsrummet i borjan av sommaren.

         

De har bilderna ar tagna mitt under renoveringstiden:
 
        



Och efter:

      

Och sa min nya bil:



Yeah!!! Nu ska jag vacka upp min underbara man (som somnat i soffan-stackarn ska upp om 6 timmar) och krypa ner i sangen.

- Sweet Dreams!!

Scrapbooking

Jag tror jag har dott och hamnat i Scrapbooking himlen. Jag har smakikat lite pa scrapbooking grejor har i USA och vanliga SB-papper kostar mellan 59 och 79 cent vilket blir mellan 4-6 kronor. For riktigt sjukt snygga papper maste jag ocksa tillagga. Jag kopte ett storpack med massor med olika papper, tror det var runt 50 papper som kostade mig 11 dollar. Det ar alltsa mindre an 2 kronor per papper. Man tjanar definitivt pa att kopa storpack har helt klart.

Jag kopte aven ett scrapbooking album till Ryan, dar jag ska fylla alla mina fardiga scrapbooking sidor. Jag vet inte om jag kommer hinner fardigt till jul, framforallt nar vi bor tillsammans nu sa ar det ganska svart att halla det hemligt. Nar jag scrappar sa gor jag det over hela rummet och det ar ju ingen prydlig historia direkt, som ni tjejjer fran Boden vet. Jag funderar pa att kanske inte ens halla det nan overraskning, det ar ju trots allt till bada oss.  Jag ser sjukt framemot att borja med brollopsalbumet dock.. oj vad fint det kommer bli. Susi och jag ringde till fotografen igar for att spika datumt, men han hade redan det inbokat. Konstigt, han maste ha varit synsk eller nat for ingen av oss har ringt och berattat det.



What else.. jag jobbade idag, har aven plockat upp nagra extra timmar sa jag ska jobba pa lordag kvall, vilket borde ge bra pengar. Jag jobbar vanligtvis inte pa helger men jag tankte gora ett undantag och pa tisdag jobbar jag ett dubbeltskift: 11-2/5. Franz och Pastor Ben ska tydligen komma pa lunch da, vilket blir trevligt.. Franz ger alltid sa bra dricks, 100%. Jag hade for ovrigt en riktigt schyrro kille som gav mig 100 dollar i dricks en gang, han maste ha tyckt jag var ganska  sot. Eller det borde han tycka, det var ju Ryan haha.

Susi har skaffat en ny bil sa det innebar att jag kommer ta over hennes Chevrolet Blazer, my god I am spoiled. Jag har ingen aning om vad rakningar och hyror och sant nonsens ar.. har haft tva bilar i mitt liv vilka jag har betalat en total summa av 0 kronor. Oj vad jag ar spoiled.

Ikvall kommer Ryans bror Collin fran St. Paul, Minnesota, han stannar till pa lordag sa vi har tankt aka till Potawatomi pa fredag kvall och ga pa Casino. Wii, det ska bli sjukt roligt. Jag har tankt vinna en miljon pa Black Jack, reglerna har ar mycket battre jamfort med Sveriges regler. 

Ryan och jag planerar att aka till Tyskland snart, kan till och med bli redan nu i host. Hans chef vill att dom tva aker over for att titta pa en ny maskin till jobbet och med min tur sa tanker Ryan inte aka utan mig. Vi vill ju sa garna traffa Opa ocksa, han har nog inte sa lange kvar tror vi, han ar ju trots allt 80+.


Nej nu ska jag ga och dona lite med brollopsinbjudningarna!
- Tjingeling




 


6 ar tillsammans

For er som borjade lasa om varan arsdag pa resedagboken.se tankte jag fortsatta med fortsattningen och hur kvallen avslutades. Eller atminstone endel av hur kvallen slutade.. resten ar barnforbjudet. Hahaha LOL.

En kort resume om vad som hant:

Fredag den 10 oktober 2008 var det 6 ar sedan jag och Ryan officiellt borjade dejta. 2 unika saker med den dagen var att det aven var de forsta aret pa 6 ar som vi faktiskt firade det tillsammans pa samma halva av jorden och det blir dessutom det sista aret vi kommer fira det har vi bestamt. I framtiden ska vi lista ut vilket av vara tva brollopsdatum som kommer bli vart nya "anniversary date".

Jag hade inhandlat 6 stora roda rosor, en for varje ar vi varit tillsammans och till det hade jag satt ihop ett specifikt foto fran samma ar samt en dikt som skulle matcha aret och bilden.

Ros 1 placerads ut 5 pa morgonen tillsammans med en dikt. Ryan fann den inne i toaletten. Med dikten:


2002 was the year that I first met you.

Never thought it'll be such a romantic breakthrough.

That smile of yours drove me crazy, almost insane.

My world would never be the same again.


   

Ros 2 placerades ut strax efter halv 7, da jag vet att Ryan alltid duschar och gor sig iordning for jobbet vid den tiden.

In 2003 you showed me the wild side of life.

Didn't know then, I would end up as your wife.

You took me polar bearing, which was cold and wet.

You had me captured from the very first day we met.



Ros 3 placerades ut samtidigt som ros 2 och 4. Denna fann han vid sin "lunchbox".


In 2004 you showed me the world on your back.

You took me to Germany in a 2 week attack.

Travelling with you was such a joy.

I was lucky to be with such a handsome boy.


Ros 4 placerade jag i Ryans bil som han hittade innan han for till jobbet.


2005 was a fun summer for me.

You had me climbing every roof and tree.

No doubt you made my time worthwhile.

I was swept away with your witting charm and style.




Ros 5 placerades i Ryans bil och hittades pavag hem fran jobbet.


In 2006 you decided to finally make your move.

You took me all the way to Bahamas to show me your groove.

Then you asked me if I would stay yours forever.

My answer was a crystal clear yes for always and ever.




Ros 6 vantade hemma dar jag hade forberett en overraskningsmiddag.


In 2007 we became husband and wife.

I promised to love you for the rest of my life.

Truly loved and cherished, you will always be.

With no doubt, you are the best thing in me.




Eftersom jag ar och alltid har varit usel pa matte sa blev det ingen ros 7.
Men jag klurade anda ihop en avslutningsdikt:


2008 has been a struggle in many ways.

I have had my share of tears, both nights and days.

But this year is different, different from all the rest.

Cause this year we're together which make this year the best!



Det blev en riktigt mysig 6 ars anniversary minsann!! Jag hade forberett en 3 ratters middag: rak och vitloks soppa till forrat, skinka och sparris-lada och blabars/hallon paj till efterratt.

- Life is good

      

Varlden ar allt liten - nar man hittar Sverige i matvaruaffaren

Idag efter jobbet stannade jag till vid banken. Det ar sa himla soft har (kallas ocksa for lathet) da de flesta banker i USA har drive-through. Efter banken for jag till Karl's som ar en matvaruaffar for att handla mjolk och lingonsylt. I vanliga fall brukar jag fara till Pick'n'save men de har inte lingonsylt och min lingonsylt ar valdigt viktig.



Som ni ser sa blev det lite mer an bara mjolk o lingonsylt. Hehe, hittade en massa svenska matvaror och oj vad lange jag spenderade inne pa Karl's. Jag tycker det ar riktigt harligt att jag inte behover sakna Sverige alltfor mycket nar jag ar har i USA. Tacka vet jag lingonsylt, kexchoklad o ballerinakex. Haha. Rodbetorna var jag bara tvungen att kopa ocksa, kom pa att jag tankt laga pyttipanna till Ryan nan gang den har veckan, han har aldrig testat det. Nan som har ett bra recept pa det? Har aldrig lagat det forut, brukar alltid fuska och kopa fardigpytt.

Ryans mamma Susi har bestallt en massa popcorn till julfesten hemma hos dom i December, och jag fick nagra olika smakprovspasar. Popcorn i USA inte bara popcorn. Har finns det manga tusen olika smaker, mums mums. Smakproverna som vi testade ar jalepeno, vit choklad och cheddar (ostpopcorn) och det ar sjukt gott.... farligt land att bo i. Risken finns ju att jag inte kommer i min brollopsklanning nasta ar.  

Usch, ar inte alls sugen pa att kora anda downtown for min tyska ikvall. Ar mer sugen pa att bara vara hemma o mysa med min baby. Jag hinner inte ens traffa honom innan jag aker. Men men, vi har ju hela livet tillsammans nu. *smile*

- Later!!!


Mandag hela veckan

Usch jag hatar mandagar. Av den enkla orsaken att det ar forsta dagen pa veckan (dock sa pastar Ryan att forsta dagen pa veckan ar sondag.. tal att diskuteras) och det ar 4 hela dagar kvar till helgen. Idag steg jag upp tidigt, men ej pa eget bevag. Hade jag sjalv fatt valja sa hade jag fortfarande legat i sangen men jag har tyska ikvall och Susi och Franz ar "back in town", vilket innebar att Susi har Salsa kurs samma tid som mig sa jag kan inte langre anvanda mig av hennes bil. Sa jag fick snallt stiga upp imorse och skjutsa Ryan till jobbet klockan 7 sa jag kan anvanda mig av hans bil istallet (eller hur blir det nu igen, var bil?!)

Sa nu sitter jag har och ater frukost. Ska faktiskt ta mig i kragen och fara till the Y innan jobbet. Maste forsoka fa nan ordning pa min traning och min dygnsrytm. Gar ju inte att man sover till 10am varje dag heller.



Min frukost idag bestod av grot, banan, lingonsylt och en smorgas med skinka och rostbiff.
Den ser faktiskt inte alls sarskilt aptitretande ut.



Vadret har varit helt otroligt den senaste veckan. Det har faktiskt varit nagorlunda varmt for att vara Oktober. Vet inte vad ni har for vader i Sverige nu men har har det legat stabilt pa runt 20 grader. Och inte klagar jag. An sa lange har jag inte behovt ta fram nan jacka, vilket ar helt underbart skont. 

Igar cyklade jag och Ryan till Blockbuster, ca 5 miles harifran och pa tillbakavagen bestamde vi oss for att satta oss vid Starbucks och njuta av det harliga vadret. Jag bestallde en double chocolate chip frappucino och en banan kaka.. oj oj, ibland finns det inga granser for vilken njutning mat kan ge.

  
       

Ryan testar min Frappucino (Crappucino som han sjalv sa fint kallar det) men faktiskt, den har gangen tror jag han drack av den lika mycket som jag om inte mer.



(klicka for storre bilder)

Ha en bra dag!!


                                         

Vart hus pa Stone Drive

  
Har ar lite bilder fran vart hus i USA. Det gar sakta men sakert framat med husarbetet. Hoppas ni kan se atminstone lite "improvement".  
           
                    

(klicka for storre bilder)

Vi har en stor tomt att halla efter. Aldrig forut har jag insett hur mycket jobb det ar med att ha ett hus, Typ klippa graset och sant dar som min pappa har skott forut. Var tomt ar "between a half and three quarters of an acre". Vet inte riktigt vad det innebar men det later ju prima.

         

(klicka for storre bilder)

Ryans overraskning till mig nar jag anlande till USA den 11 Juli 2008 var ett nytt tragolv. Ut med heltackningsmattan och in med tragolvet. Me like, me like, Jag borde hitta nagra "before" pictures som jag kan visa er for nar jag kom hit sa var det i princip bara ett tragolv och vita vaggar. Det vi har gjort hittills ar att mala vaggarna, fondvaggen ar tikihut och resten ar beach house. Som ni ser pa bilderna sa har jag malat alla lister och fonsterkarmar vita, vilket tog langre tid an jag forvantat mig, men jag kampade pa och nu ar vardagsrummet samt hallen fardig. Som ni ser sa tar vi ett rum i taget.

           

An sa lange ar det en harlig mix av det vi hade innan (sasom soffa och lampor) och inredning som vi inhandlat efter jag kom hit. Sasmaningom kommer vi byta ut soffor och dylikt men for nu sa nojer vi oss med att ha ett anvandbart vardagsrum. Inom kort planerar vi en resa till IKEA! 

Ska forsoka lagga ut mer bilder snart!!

Välkommen till min nya blogg!

Menomonee Falls, WI, USA runt 1.20am.

Oj ar klockan redan sa mycket? Sist jag tittade pa klockan var den bara halv 11. Jag har antligen tagit mig kragen och skaffat mig en blogg. Jag insag att jag inte langre inkluderas till resdagboken.se da jag inte langre ar pa resande fot. Efter att ha surfat runt pa natet hittade jag blogg.se och bestamde mig for att forsoka bemastra denna nya blogg. Jag har inte riktigt listat ut hur den fungerar men det loser sig nog inom sinom tid. Allting brukar ha en formaga att losa sig i mitt liv. Konstigt nog.

Idag for jag och Ryan till Dave och Kerri Boerst hus. Deras son Brett Michael Boerst fyllde 1 ar och det firades med ett akta helylle amerikanskt birthdayparty. Och akta amerikanskt var det verkligen. Alla kom med stora gigantiska fodelsedagspasar, sa kallade "giftbags" som samlades i ett rum. Vi blev naturligtvis val omhandertagna och fick bade mat och dryck. I USA ar det namligen alltid vardparet som star for maten och drycken vid fester. Det ar dessutom helt korrekt att man i USA har pa sig skorna nar man halsar pa hos varandra (manga av mina svenska vanner har ifragasatt detta) och det stammer, amerikanarna tar inte av sig skorna nar de besoker varandras hus. Jag kande mig som en akta amerikansk hemmafru nar vi anlande till partyt. Med min man under den ena armen och en presentkorg i den andra smalte vi val in i den amerikanska livsstilen. Det var en trevlig eftermiddag men en sak har jag beslutat mig for. Inga barn inom den narmaste framtiden. Jag och Ryan har kommit overens om att vi vill njuta av varandra sallskap till att borja med och passa pa att resa sa mycket som mojligt. Forst pa listan ar Tyskland, Praag och Thailand.

I fredags firade vi att vi varit tillsammans i 6 ar, i januari firar vi att vi har varit gifta i 2 ar och i juni gifter vi oss igen.
Vi har mycket att fira i den narmsta framtiden. 2009 badar gott..

- Living life on the wild side

RSS 2.0