1:a Advent

Lagom till forsta advent sa ar det snostorm darute. A snow blizzard! Ganska passande tycker jag. Klockan ar snart 1 pa eftermiddagen och jag har letat fram glogg. Hade jag vetat att det var forsta advent idag hade jag nog mest troligt bakat lussebullar men det far duga med non-alcohol glogg och pepparkakor med vaniljsmak. Det blir nog advenstfika hos grannarna.



Eftersom Ryan har tagit ledig tills pa onsdag sa passar vi pa att jobba med huset. Jag haller pa att mala i mitt rum/gastrummet. Det kommer att bli mitt scrapbooking rum, typ som ett litet kontor. Ryan jobbar ute i garaget med att stada undan sa vi kan rymma min bil i garaget.

Har ar lite bilder fran mitt rum in process:

      



Sahar sag rummet ut innan jag borjade mala (fran allra forsta borjan var rummet blatt, men jag har inga bilder fran det tyvarr. Det var fran nar Ryan fortfarande var ungkarl)

    

Det ska bli spannade att se hur det blir nar det ar fardigt!

Ikvall blir det bloody steaks!!!!! YUM YUM!


Thanksgiving

Igar firade vi Thanksgiving - vi var alla lediga och veckan kandes jattekort nar jag bara jobbade man-ons. Ska iofs jobba idag, men sen ar det ju helg igen sa det ar ok. Ryan steg upp tidigt igar och stadade bort sitt lilla "horn" som han lovat att stada nu senaste 4 manaderna. Har jag bara lite talamod sa far han faktiskt ett och annat gjort. Jag klev upp nagra timmar senare och da gick vi ut och gick en timme. Det ar jatteharligt vintervader har, solen skiner varje dag och det ar sadar lagomt med sno ute.

Efter vi kom hem fran promenaden for vi och handlade pa Pick'n'Save och hyrde en film och kopte 3. Vi ar helt salda pa alla Marvel filmerna, och det var 3 filmer for 20 dollar. Det blev The Hulk, Superman Returns och Hellboy. Nar vi kom hem igen var klockan runt 2 och vi tog en liten tupplur. Klockan hann bli 4 innan vi faktiskt tog tag i stadningen. Vi skulle husa middagen hos oss medan grannarna ordnade maten. Jag gjorde forratt, sallad samt knack! Franz lagade kalkon, potatismos och green beans. MUMS! Jag och Ryan (mestadels jag) moblerade om lite i koket och vardagsrummet och det blev jattebra. Vi vande pa bordet och flyttade runt lite pa de andra moblerna sa de passade in battre i vart nya hem. Det borjar kannas alltmer som mitt hem nu.. vilket kanns helt sagolikt. Ska bli sa spannande att visa upp det for familjen och vannerna nasta ar. Vi har fortfarande mycket kvar att gora men vi ar en bra bit pa vagen.

Middagen blev valdigt valdigt kanslosam och familjig. Skont att jag kan kanna mig sa pass bekvam i Ryans familj, annars hade det varit svart att bo har. Jag har bara firat Thanksgiving 2 ganger. Forsta aret var nar jag var Au pair, jag och Ryan hade dejtat i ca 1 manad nar han bjod in mig pa Thanksgiving hos hans familj. Jag kommer ihag hur obekvamt och konstigt det var. Det marktes att Ryans familj inte ofta satt ner tillsammans for att ata middag.. nu i efterhand vet jag att dom aldrig ater tillsammans vid ett middagsbord. Dom ater oftast var for sig i olika rum vid olika tv:ar.

 Det har aret borjade pa samma satt. Collin hade ju kommit for att fira Thanksgiving tillsammans med oss och han kom i torsdags. Vi markte ganska snabbt att nagot var fel, han var valdigt tystlaten och holl sig undan ganska mycket. Sjalvklart blev det en udda stamning vid middagsbordet, till att borja med. Men oj sa kanslosamt det blev. Man verkligen sa pa Collin hur jobbigt den har hogtiden var for honom - det ar ju en hogtid nar man ska vara tacksam. Han fick ursakta sig flera ganger for att ga pa toaletten, tillslut rann tararna pa honom. Susi borjade grata, jag borjade grata. Franz forsokte fa Collin att oppna upp sig for oss och forklarade att vi alltid kommer finnas dar for honom.. men oj vad hemskt det var. Jag har sa svart att se andra ledsna. Collin forklarade att det ar lattare for honom nar han ar med sina vanner an sin familj just nar det handlar om Kelly. Det blir for jobbigt for honom att vara med nara och kara. Jag far alltid sa daligt samvete att jag och Ryan ar tillsammans och har det sa bra och planerar brollop nasta ar, aven om jag vet att jag inte borde kanna sa. Men tillslut sa kom all frustration ut och efterat kandes det mycket battre. Det behovde komma ut och Thanksgiving blev en riktigt lyckad och mysig kvall. Jag somnade strax efter 9 och var totalt slut. Snart ska jag ivag pa jobbet och sen are det det helg!!!!!

On the telephone......

åååh vad glad jag blev nar jag loggade in pa bloggen! Jag namligen ALSKAR att fa kommentarer. Tycker det ar lika mysigt som sno! *tack*

         
                                    (Min favoritbild fran gardagesn promenad)

De senaste dagarna kanns det som om jag har suttit i telefonen 24 timmar om dygnet. Forst av allt sa maste jag boka tid for att dra alla mina visdomstander, och det bor ske snart. Vill fa det bortgort sa fort som mojligt. *ajajajajaja*. Ar superduper radd och lite skakis over det men sant far man ta ibland. Sa nu har jag bokat sa jag ska pa radgivning nasta vecka. Sen var jag tvungen att ringa till tandlakaren igen, da min tand har borjat gora ont igen. Mest troligt  ar det en fyllning som maste atgardas. Sen har jag ringt och bokat tid hos Planned Parenhood, for att skaffa mer birth controls. Och om jag minns ratt fran tidigare ar da jag gatt till ungdomsmottagningen har i USA sa ar dom mycket grundligare och noggrannare med att ge ut birthcontrolls. Inte som i Sverige dar man bara knallar in och fem minuter senare sa far man utskrivet p-piller. Har far man inte ha sex pa 2 veckor och sen ska man gora graviditetstest och sen gynekologundersokning samt kolla sa man inte har brostcancer etc etc..... En riktig grundlig undersokning minsann!!

Igar satt jag i telefon med vart kreditkorts-foretag. Tillslut blev det for mycket med foretagen pa Internet som man aldrig fick tag pa, e-mail eller via telefonen, och sen borjade konstiga siffror uppenbara sig pa vart kreditkort sa tillslut sparrade jag kreditkortet och sa ska vi fa nya inom 5 arbetsdagar.

Idag ar det en spannande dag, sista dagen pa jobbet for imorgon, Thanskgiving, ar vi lediga. Sen jobbar jag bara fredag och Ryan har tagit ledigt till nasta onsdag. Efter jobbet ska jag, Susi och Aly och kolla in en stor utforsaljning pa Davids Bridal (http://www.davidsbridal.com/index.jsp) YEAH! Dock svart utan kreditkort, tur att min svarmor foljer med!!!

Sen ikvall ska vi ut och ata pa Mo's Irish Pub; jag, Ryan, Franz, Susi, Aly och hennes karl Joe och kanske Collin som ar pavag tillbaka fran Minneapolis over Thanksgiving. Vi ska aven undersoka *hemligt hemligt* infor brollopet! Men jag tror redan det ar klockat och klart!


Winter Wonderland

Igar morse, innan Ryan for till jobbet, smog han in till mig och viskade: There's a Winter Wonderland out there. En puss senare var han borta.

Oj vad jag alskar snon! Sa lange den inte smalter eller yrar sa alskar jag vintern. Det ar sa fint nar snon lyser upp i vintermorkret. Idag efter jobbet sken solen sa jag bestamde mig for att ga pa en lang promenad. Jag hade kameran i hogsta hugg och mp3-spelaren i andra och vandrade runt i over en timme. Det var jatteskont!



Pa vagen hamnade jag vid ett hus med en massa... gasar tror jag det var? Eller vad det nu kan vara for slags faglar som bestamt sig for att invadera nagon stackares hus. Jag stannade glatt till och knappte en massa kort pa faglarna i alla fall. I Sverige tror jag det ar vanligare med renar eller algar pa tomten!

 


BTW, jag har en fraga: Hur oversatter vi Jultomten till engelska? The Christmas Yard?????? Nej inte vet jag.. vem kom pa Jultomten? Det later ju inte ens likt Santa Claus for fem ore!

I helgen for jag och Ryan downtown for att forst traffa Aaron (fran min tyska kurs) och hans tyska flickvan Sara over middag. Efter det for vi vidare till en klubb for att traffa Jessicka (fran mitt jobb) som fyllde 22. Ratt mysigt men jag borjar kanna mig gammal. Tyckte inte alls det var kul att klubba, for hog musik och man fick skrika halsen av sig for att ens kunna prata med varandra. Tycker det ar mycket mysigare att ga ut och ata middag, dricka goda drinkar och prata. Men ibland ar det kul och komma ut ocksa. 

     
Joe, Jess & I (all Boulder)

ReMemBer?

Har ni nagonsin upplevt den dar extrema kanslan av att forflyttas tillbaka i tiden? Jag upplever det valdigt ofta. Det hander till och med att jag ibland kommer ihag exakt hur jag kande mig, vad jag tankte, mina drommar, mina radslor - flera ar tillbaka i tiden. Jag hittade namligen en cd som far mig minnas hur jag var 6 ar tillbaka i tiden. Nar jag bara var 19 ar. Om jag visste da vart jag skulle vara idag sa skulle det kanske inte vara sa anmarkningsbart. Men det faktum att jag, 19 ar gammal, inte hade en aning om vem jag var, vad jag ville, vilka mal jag hade i livet, vart jag sag mig sjalv om 6 ar, ger mig rysningar. For nu i efterhand ser jag hur livet passerade.. 6 ar sa bara SCHWISSSSS... och sa var jag 25 ar. Gift och utflyttad fran Sverige. Men ingen aning om hur det hande. Det bara hande.
 
Livet ar en fascinerande resa. Den slutar namligen aldrig.

I still remember, like it was yesterday: Precis innan jag fyllde 19 ar sa jag till pappa. "Pappa, jag ska bli Au pair" Jag satt vid koksbordet och hade precis hamtat posten. Jag kommer ihag att jag oppnade ett brev adresserat till mig. Allman reklam fran EF Culture Care Programmet. Jag hade inte ens gatt ut gymnasiet. Men mamma hade dott nagra manader tidigare. Jag var tillsammans med Martin. Jag kande mig som om ingenting langre spelade nan roll; ga ut gymnasiet? Sure whatever. Ingenting spelade roll langre. Livet var sa kort. Jag ville ut, bort, ivag. Pappa skrattade at mig och sa "Jaha ska du det?". Jag sag pa honom att han inte trodde pa mig. Jag var lika impulsiv pa den tiden som jag ar idag. Nagra manader senare korde han mig till flygplatsen i Lulea. Jag hade gett mig fan pa att aka som Au pair och inget skulle stoppa mig. Jag bestamde mig att aka sa langt bort jag kunde, jag hamnade i Whitefish Bay, Wisconsin USA.

Jag anlande hos familjen Rothman pa fredagen. Nervos, naiv och ung som jag var motte jag Jay, Tracy, Samantha och Carter pa Milwaukees flygplats. Jag hade pa mig den dar langa bla koftan som jag inte langre har kvar. Vi korde langs Lake Michigan och nar vi kom in i Whitefish Bay var min enda tanke: SHIT, ska jag bo har i ett helt ar? Whitefish Bay var far way more different fran lilla Boden. Stora maktiga hus och jattevackert. Jag angrade inte mitt beslut for fem ore. Fortfarande idag angrar jag inte mitt beslut att aka som Au pair, idag ar det den basta resa jag nagonsin gjorde. For mig sjalv.


Pa sondagen tick jag traffa nagra gamla au pairer som var tillbaka i Milwaukee och halsade pa. Andrea och Ulrika, familjen Tangens gamla au pairer. Tove, som skulle bli deras nya au pair och min basta van under aret, hade inte kommit an. Dom bestamde sig for att dra ut mig pa stan och visa mig runt. Samma kvall far jag traffa Ryan. Andrea har namligen en massa "killkompisar" i stan som hon vill presentera mig for. Hon lyckas fa tag i tva killar och berattar att den ena killen, Sam, brukade dejta en tjej som sag ut som mig och den andra killen Ryan, hade bra med pengar och en snygg bil. Nar Ryan kommer gaendes kan jag inte hjalpa att tanka: "Hoppas han ar killen som dejtade en tjej som sag ut som mig". Det var karlek vid forsta ogonkastet. Jag foll head over heals for hans enormt charmiga smile. Tanke nummer tva som slog mig var: "Jag har ingen chans hos en kille som han - He is way out of my leauge". Tanke nummer 3 som slog mig var: "Ja just det ja, jag har ju redan en pojkvan hemma i Sverige".

USA var mitt aventyr. 6 ar senare ar jag lyckligt gift med dromkillen och mitt liv ar rikt. Fullt med underbara vanner och familjer.

Och allt det har kommer jag ihag for att jag slog pa en cd-skiva!


Thing's I'll never say

I'm tugging at my hair, I'm pulling at my clothes.
I'm trying keep my cool, I know it shows.
I'm staring at my feets, my cheeks are turning red.
I'm searching for the words inside my head.
And I'm feeling nervous, trying to be so perfect.
Cause I know you're worth it.

If I could say what I want to say, I'd say I want to blow you away.
Be with you every night, am I squeezing you too tight?
If I could say what I want to see, I want to see you go down on one knee.
Marry me today, guess I'm wishing my life away.
Well, these thing's I'll never say.



For 6 ar sedan, nar jag var 19 ar gammal. Jag kommer ihag det som om det var igar.






!!!!FLYGPRISER!!!!

Kikade pa flygpriserna till USA igen, nu har dom gatt upp 500 kr fran Lulea till Chicago. Jag skulle tippa pa att fran och med nu kommer de enbart att stiga. Nu ligger dom pa runt 6000 kr. Men det finns ju alltid undantag, ibland kan man hitta en riktig kanonresa senare ocksa.. men dumt att chansa kanske om man redan nu vet att man har tankt aka!

www.luftgrop.se
www.doodle.se
www.travelstart.se


SEGT!

JAHA!!! Nu ar jag fardig med alla brollopsinbjudningar, klockan ar precis halv 8 pa kvallen och jag har inte atit middag an. Idag lyckades jag trycka i mig lite mjolk och flingor, en liten friterad stackars pommes pa jobbet och grot nar jag kom hem... Och ensam sitter jag har och vantar pa "The man of the year". Va fasiken.. hur lyckades jag bli en ensam gammal mo vid sahar unga dagar? Ryan for till jobbet vid 6 imorse och har fortfarande inte kommit hem. En dryg arbetsdag pa nastan 14 timmar. Ungefar sa ser mina dagar ut forutom att Ryans "normala" arbetsdar bara ar 11 timmar. 55 timmar i veckan. Inte illa pinkat. Men jag tycker det ar seeegt att sitta har och flumma alldeles for mig sjalv, nu tycker jag han fasiken kan fa sitt ass home.

Jaja, i helgen ska det bli roligt. Da ska vi forst traffa en kille jag larde kanna pa tyskakursen och hans tyska tjej over middag downtown och efter det sa bli det utgang pa en av mina favoritklubbar, Buckheads, dar vi ska traffa en tjej fran jobbet som har fodelsedagsfest!!! Mycket roligt, det var lange sen jag var ut ut och festade! Kanner for att bli lite crazy!


FASHION

Okej, med risk for att lata uttrakad sa flummade jag runt med kameran (15 minuter senare och Ryan ar fortfarande inte hemma) och tog lite kort pa mina nyinkopa klader. Ett par skor som jag fyndade, 40 dollar (ca 320 kr) och en mysig liten cardigan for 24 dollar (strax under 200 kr). En klanning for 19 dollar (ca 150 kr)

         

Först snön

Winter is truly here honey! Luv ya!
- ryan

Runt klockan 3 idag fick jag det har sms:et av Ryan och jag skyndade mig till fonstret.
Forsta snon ar antligen har!




SCAM

What the fuck?????  Jag har blivit scammad!  Jag fann nat pa internet som tydligen ska ha blivit rekomenderat av bade Oprah och Rachael Ray. Acai Berry om nagon har hort talas om det och jag och Ryan bestamde oss for att bestalla det. Vi bestallde bade Total Cleanse och Acai Berry for ca 80 kr. De hade ett "prova pa" erbjudande. Hittills har jag kunnat kopa saker over natet och det har varit helt ok. Sa vi fick hem vara grejjor i brevladan med lite papper att lasa. Som tur var laste Ryan ordentligt igenom papprerna och det stod att om vi var nojda med produkterna efter 15 dagar (som provotiden var pa) sa skulle vi betala hela summan pa 90 dollar. For tva sma sketna flaskor. Vi ringde illa kvickt och avbokade vart medlemsskap. No problems at all med acai berry produkten. Dagen efter far vi hem Total Cleanse i brevladan och vi bestammer oss snabbt for att avboka den ocksa. Men pappret vi fick av dom gick inte ens att lasa klart och numret man fick funkar inte och dom har ingen email. Borjade googla dom och hittade flera stycken som blivit lurade av dom. Surt och man blir sa irriterad for man ar sa naiv och godtrogen. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska gora.. far val ta och sparra kreditkortet och skaffa nytt.

JAVLA SKIT!!!!!!!!!!

GIRLSNIGHT & MARTINIS

Igar for jag pa tjejkvall. Jag var bjuden av en kvinna Barb fran kyrkan. Alla henns karlar var borta over helgen sa hon passade pa att ha tjejkvall. Tydligen nat hon har lite da och da kom jag till insikt om. Jag for dit klockan 6 med mitt fika som jag bakat. Svenskt fika blev valdigt uppskattat maste jag saga!!! Jag hade faktiskt valdigt trevligt, aven fast jag nog var den enda som var ny i ganget, alla andra "ladies" verkade kanna varandra. Jag var dessutom en av dom forsta som anlande. Jag har fortfarande inte lart mig, sager man klockan 6 i USA menar man 7 eller 8. Punktlig som jag ar dok jag upp 5 minuter efter 6. Vi svenskar har ju en tendens att vara "lagomt sen". Inte for tidigt men inte for sent. Och dessutom, surprise, sa fick jag behalla min skor pa i huset!!! Jag forklarade att i Sverige ar det oartigt, rentav "rude" att inte ta av sig skorna nar man halsar pa hos nan!!!!



            Me getting ready for the girlsnight!

Det forsta jag fick nar jag kom var en martinin!!! Barb och hennes dotter Amanda hade gjort iordning en Martini lista sa jag fick valja valfri martini ur menyn. Jag valde en Dreamscicle till att borja med som foljdes av flirtini med mera. Mycket mumma. Och som sagt, far man pa fest sa har vardinnan/varden alltid mat att bjuda pa! Haha! Man blir aldrig besviken.

Det blev en valdigt trevlig kvall aven om jag kande att det hade varit lite roligare om jag kant alla, alla andra verkade kanna varandra. Jag var dessutom den yngsta, forutom Amanda som var 24, resten var 40+. Men alla var mycket trevliga och jag var inte hemma forran efter 12.

Nasta gang kom jag och Amanda och Barb overens om att det blir martinis, games och Ryan far vara med!

I dag ska vi nog bara softa, lite arenden att gora. Maste fixa farg till mitt rum och eventuellt gastrummet eftersom vi vill borja mala vid Thanksgiving! Sen har jag brollopsgrejor som maste goras fardigt innan nyaret och scrapbookingalbum att gora klart till jul!

Det blir nog att promenera upp till puben ikvall och ata nat gott!

KRAM

MERA BAK och ABBA!!

Mina sma tranbarskakor blev mumsfillibabba goda! Tranbar funkar tydligen lika bra som lingon (syrliga) aven om jag skulle foredra lingon. Kom precis fran jobbet en timme sen och nu ater jag nudlar, lyssnar pa ABBA:s greatest hits och vantar pa att min bulldeg ska jasa. Tankta ta med mig lite farska bullar till tjejkvallen ikvall. Ar egentligen inte alls sugen pa tjejkvall, skulle mycket hellre vara hemma och mysa med Ryan men vem vet.. det kanske blir kul. Vet inte alls vad jag ska forvanta mig eller vad vi kommer gora.

Mina matvanor i USA ar riktigt daliga. Inte daliga = snabbmatdaliga utan mer att jag helt enkelt inte ater. Min vanliga matdagsrutin ser ungefar ut sahar. Stiger upp mellan 9-10, gor mig iordning for jobbet och aker pa jobbet. Ibland hinner jag trycka i mig nan sked med mjolk och flingor men annars blir det inte mat forrans jag kommer hem fran jobbet vid 2. Da blir det grot och nagra kakor.. eller flingor och mjolk. Nasta maltid blir med Ryan vid 7-tiden och sen ar det sangen. Och sen repeteras detta monster varje dag. Det tricky med detta ar att jag har kommit in i nan slags rutin sa det funkar alldeles utmarkt for mig! Far se hur lange det haller i sig. For nagra veckor sen var jag i en snabbmats period, bara McDonalds och fries!

Thanksgiving is coming up om nagra veckor. Ska bli jattemysigt for Ryan har tankt ta ledigt nagra dagar da. Han har fortfarande 2 veckor semester kvar att ta ut det har aret!!! Da har vi bestamt att det blir att jobba pa med huset.. vi ska nog mala mitt rum och sen gastrummet om vi hinner!!!

Ha en bra helg!


BAKA!!!!

Idag ska jag kavla upp armarna hade jag tankt och baka! Bakade ju kanelbullar i sondags och det var jattegott! Ar extra stolt att jag lyckades med torrjast! High Five to me! Imorgon kvall ar jag bjuden pa "tjejkvall" genom kyrkan. En massa tanter och jag! Hey hey vilken fest! Vill egentligen inte ga men what the heck, it might be fun hey! Sa jag tankte baka nat gott. En sockerkaksbotten med tranbar i (egentligen ska det vara lingon i men det finns inte lingon i USA) och sa glasyr ovanpa det. MUMS FILLIBABBA! Far se om det gar att ata, annars blir det kladdkaka som backup plan.

Idag pa jobbet hande en rolig grej. Det kom tillbaka en kund och fragade efter mig efter dom atit och jag serverat dom. Shit tankte jag, nu har jag val klantat till nat eller tagit for mycket betalt av dom. Men det visade sig att hon var en fotograf och hon hade blivit sa blandad av mitt vackra leende. Haha, det hittade jag pa sjalv. Hon sa att hon tyckte jag hade ett sant fin leende och fragade om jag ville stalla upp som modell i hennes exhibit, typ utstallning. Det var tydligen en utstallning om etnicitet. Verkade jatteintressant och sjalvklart tackade jag. Hur ofta hander nat sant har i Sverige?? Exactly my point, darav jag alskar detta land. Landet med oandliga mojligheter.

Gustav har bokat sin resa till mitt brollop nu! Wiii en person fran Sverige. KUUL! Langtar sa innibomben.
Ar jatteroligt Miii att du borjat kika pa resan och sa!!! *glad*.

PASSA PA: BRA FLYGPRISER!!!!!

Min sota van Marie uppdaterade mig om att flygpriserna just nu ligger ratt bra till for nasta juni 2009. Jag uppmuntrar alla att ga och kika. Det kan namligen andras drastiskt fran en vecka till en annan.

Bra sidor att kika pa:

www.luftgrop.se
www.travelstart.se
www.doodle.se

Just nu ligger priserna fran lulea pa ca 5500 kr vilket ar ett SJUKT bra pris! Har aldrig betalat sa lite for en resa till USA! Reser ni fran Stockholm sa ligger priserna runt 5000 kr. Sa jag skulle rekommendera er som redan bestamt er for att komma nasta ar: BOKA!!!!! Det kanhanda att vi har sa pass tur med flygpriserna eftersom vi har valt att lagga brollopet sa tidigt i Juni. Slutet pa Juni till slutet pa Augusti brukar raknas till hogsasongen och da ar det dyrare!

Annan bra information ar att kolla upp hyrbil! Ar ni ett par stycken som reser ihop, ga ihop och skaffa hyrbil. Det ar enormt svart att ta sig runt i USA utan bil. Sa kolla definitivt upp hyrbil. Om ni vill och ar intresserade kan jag dela med mig nummer och email till er som har tankt komma. Om ni vill komma i kontakt med varandra och kanske prata ihop er med hyrbilar, hotellrum etc. Hor bara av er till mig antingen har pa bloggen eller: [email protected]




All I want for Christmas

*SJUNGER* : I don't want a lot for Christmas, there is just one thing I need.
I don't care about the presents, underneath the Christmas tree.
I just want you for my own, more than you could ever know.
Make my wish come true, all I want for Christmas is you!

Happy me, this Christmas my wish came true!!!!!!!



Efter 6 ar tillsammans, 1 ar och 11 manader som gifta(!!!!!) firar vi antligen var forsta jul tillsammans i vart hem i Menomonee Falls! 

Lallar i ton med Mariah Careys "All I want for Christmas is you"... onskar bara att vi kunde fa lite sno!







POOPED!

Veckorna gar med raketfart har. Om 2 veckor ar det Thanksgiving. Nar jag var in pa postkontoret idag fick jag hora att det ar "Veterans Day" imorgon, en lite mindre hogtid. En massa nya hogtider man ska ha koll pa nu nar man bor i ett annat land.

I am pooped! Jag kanner mig saaaaaaaaaa trott i kroppen men jag vet inte riktig varfor. I helgen har vi inte gjort nat speciellt. Kan ju vara hostmorkret som lagger sig redan klockan 4 nu. Jag har ju tendens till att vara sasongsdeprimerad. I lordags for jag och Susi och at frukost med Faduma och Asha och Fadumas tva barn: Ismael och Selma. Det ar alltid lika intressant att ta ut dessa sota Somalier pa frukost, vi far alltid en massa nyfikna blickar. Ni kan ju tanka er.


   

Sondagen blev ratt hektisk dock. Vi steg upp runt halv 8 for att stada. Vi skulle fa besok runt 12 tiden. Klockan 9 for Ryan till kyrkan och jag bakade bullar, stadade och forsokte fixa till mig. Jag skulle traffa Ryan i kyrkan kvart i 11 och strax efter 12 kom Helmer och hans dotter Jennie med familj och halsade pa. (Helmer ar en god van till min pappa och som ocksa bor i Boden) Jennie ar gift med Ryan och dom har 2 barn: Alec och Stella. Vi bjod pa bullar och kaffe och fruktbricka. Det blev ganska kaotiskt med Stella som bara ar strax efter 1 ar gammal. Hon var overallt och ingenstans HELA tiden. Jag och Ryan insag ganska snabbt att vi inte direkt har ett barnsakert hus. Vi insag dessutom att vi inte kommer skaffa barn inom den narmsta framtiden.. (har en kansla av att jag redan namnt detta tidigare....) Vi ar absolut inte redo for nagra barn.

Det hela slutade i alla fall i en ganska bisarr/rolig historia. Efter att dom farit sa borjade Ryan leta efter sin mobiltelefon. Det hela blev ratt panikartat, Ryan tappar aldrig bort sin mobil som ocksa ar hans andra liv. Det ar namligen hans jobbtelefon och han behover den for alla jobbsamtal dygnet runt osv. Nar vi vant ut och in pa huset sa ringer vi till Jennies telefon och fragar om dom kanske av misstag rakat fa tag i den. Naturligtvis har dom det.. sa Ryans mobiltelefon ar pavag vasterut 2 timmar. Ryan ar inte glad. Tydligen sa hade Stella fatt tag i den och Ryan hade greppat tag i den och trott att det var hans och lagt den i sin ficka.. men det var min Ryans telefon och dom bor drygt 2-3 timmar bort fran oss. Ojojoj... efter mycket om och men sa bestammer vi att dom ska skicka telefonen mandag morgon sa Ryan kan ha den har tisdag morgon. Dom lovar att maila sa fort dom kommer hem. Vi hor inte ett pip av dom samma kvall och pa mandag morgon har vi fortfarande inte hort natt. Ryan aker till jobbet och jag sover till 10. Gor mig ordning for jobbet och jobbar. Kommer hem.. fortfarande inget pip och Ryan borjar bli arg. Men sa far jag tillslut tag pa Jennie och hon hade tydligen mailat 2 email men min yahoo ar cepe sa jag hade inte fatt nat av dom. Sa telefonen ar i alla fall pavag!

Jennie berattade om en Skandinavisk klubb i Madison som ordnar 3 traffar om aret: en varpicknick, hostpicknick och julfest och jag ar jattesugen pa att fara pa julfesten i ar. Far se hur sugen Ryan ar. Han ar mestadels trott jamnt, stackarn som jobbar fran 7 pa morgonen till 6 varje dag. Det ar i alla fall den 13 december och det brukar komma runt 100 personer.. jattespannande. Svensk mat och Lucia! Madison ar bara en timme bort och Ryan har faktiskt velat ta mig dit manga ganger, han brukade ga skola dar i 3 ar!


 


REKORD

Den 11 November har jag och Ryan varit tillsammns den langsta strackan nagonsin under vart 6-ariga forhallande. Tatatatata 4 HELA manader! WOW! Haha, det later helt absurt att vi inte har varit tillsammans langre an 3 manader i strack. Nar jag var au pair sa bodde vi ju inte tillsammans och vi traffades mest bara under helgerna och nar vi hade langdistans i 5 ar sa kunde jag bara komma som langst under somrarna 3 manad juni till augusti.

Det kanns fantastiskt bra och ikvall ska vi ha en riktig myskvall. Vi ska gora grilla fisk som vi ater med italiensk brod och "white american cheese". Marienarat i olivolja, cajun kryddning och a la Franz kryddning!! Tror jag ska gora lite klyftpotatis till det ocksa. Sen efter det ska vi ata lite ostbricka! Och se pa film och dricka Cosmos naturligtvis, fredagar ar Cosmodagar! ALLTID!

Som Ryan sa fint uttrycker det: Whatever my honey wants, my honey gets!

Life is fantastic, lovely and faboulous!

Ps: Sjalvklart kunde jag inte halla mig fran att beratta om "olyckan" pa vardagsrumsgolvet. Sa fort Ryan steg innanfor dorren sa slank det bara ur mig. Efter ca 10 minuter lugnade han ner sig... men glad var han inte! Tur att jag har "puppyeyes"!!

Klantmajja Marre

Idag for jag till Michaels (en stor Arts & Craft store) och handlade lite scrapbooking grejor. Helt otroligt, fick ett album, 100 papper samt blommor for 370 spann. Sweet, i Sverige gar typ enbart albumet pa runt 350 kr. Billigt ar bra!



Aaaah whoops! Har hallit pa att stada undan hela dan idag och nu forflyttade jag mitt stadande till vardagsrummet. Jag har for vana att bli kallad "a clums". Rakade tappa en tung scrapbooking grej pa vart nya tragolv. Blev tva sma hal i golvet. Sist jag visade Ryan att jag rakat "skrapa" golvet lite nar jag flyttade en grej blev han tokforbannad.. ska nog inte namna detta an. Usch vad jag hatar nar jag ar klantig. KLANT KLANT KLANT MARRE! Jag kommer fa sjukt med skall nar han upptacker detta... jag fattar dock inte varfor. Olyckor hander ju hela tiden, man kan ju inte ga omkring och knappt rora golvet for resten av det forsatta livet. Eller sa skaffar man sig helt enkelt inget dyrt golv och kan gora vad fasiken man vill utan att upprora nan! Skit ocksa! Far hoppas att det gar nagra ar innan Ryan upptacker det, kanske kan skylla pa nat annat da.. typ ett djur eller vara barn! HAHA!



Fy fan, jag ar dodens.. kanns som nar jag var liten och rakade gora nat sattyg som man visste att man skulle fa skit for sen! Bast jag glommer bort det har i nagra dagar.. eller veckor ;)

Fragor utan svar

... 2 manader kvar till jul
... 7 manader kvar till brollopet
ajaj, jag har mycket, mycket kvar att gora. Forsoker ta mig i kragen och borja med allt. Jag har 2 scrapbooking album som behover bli klara till jul. Jag har oandligt mycket kvar som behover forberedas infor brollopet. Kanner mig lite seg nu nar hosten ar har och det blir morkt typ vid 6. BLA!!!

Igar tog jag vardagsrummet i besittningen for min scrapbooking. Haha, jag har verkligen saknat mitt organiserade kaos! Jag alskar fortfarande att scrappa! Det ar sjukt roligt!! Haller just nu pa med Collins album som jag har tankt ge honom till jul. Susi har forsokt fa mig att se deras brollops-dvd anda sedan jag kom hit och igar satte jag mig ner och tittade pa den. Jag bolade... det var nog hemskt att hora om det och prata med Ryan om det over telefonen. Men att se det in 'real life', mitt hjarta brast. Man fick verkligen se hur dom led samtidigt som dom forsokte vara starka. Dom var ju sa unga; Collin var bara 25 och Kelly 27. Det ar en valdigt underlig kansla att sitta och gora deras album och se bilderna fran da Kelly var frisk och inte visste om att hon skulle do.

Oj vad jag uppskattar livet och att jag ar sa ofantligt lycklig tillsammans med Ryan. Men samtidigt ser jag hur livet kan vara fruktansvart orattvist ocksa.

Undrar ni aldrig vad meningen med livet ar eller om det finns en mening med livet? Ibland borjar jag tanka pa det och da blir jag knapp... gillar inte fragor utan svar. Ibland forstar jag helt enkelt inte..... 
 


..... Obama wins election

WOW!!

He did it. Barack Oma vann! En historisk handelse.
Det ar sjukt coolt.

Klockan ar snart halv 11 och har sitter jag och ttitar pa TMJ4 news.
John McCain har erkant sit besegrad.
Vinnaren behovde 270 elections votes och Obama fick strax efter 10 over 300 votes.

USA:s nya president ar Barack Obama!!!!!



Countdown

Klockan ar tio i 10 pa kvallen har i Menomonee Falls. Jag och Ryan sitter och tittar pa nyheterna, tydligen sa vann Obama Wisconsins roster! YEEAH!!!! 54% vs 45%. Det ar STORT!!!! Det ar faktiskt sjukt haftigt att vara har i USA just under presidentvalet.. kanns ganska maktigt. Vinner Obama sa blir han USA:s forsta morkhyade president... det som oroar mig dock ar allt prat om vad som kan handa om Obama faktiskt vinner. Det finns manga rasister har i USA bland annat och manga tror att nagon kommer forsoka "fa bort" Obama om han nu vinner. Tycker faktiskt det ar lite laskigt, hemskt att ens tanka den tanken.

Resultatet borde vara klart vid midnatt... spannade dag imorgon! Sakerligen mycket prat om presidentvalet! Fast den nya presidenten kommer inte trada in forrans efter nyaret dock... Men valdigt spannande att folja!

Election Day!!

McCain vs Obama??!



Ni kan ju gissa att det ar STORT har med valet som avgors inatt. Eftersom jag inte kan rosta sa har jag forsokt overfora 45% av min rost till Ryans resterande 55%. Det gar dessvarre inte sa bra... typiskt att jag inte kan rosta. Det ar konstigt att jag ar sa pass mer intresserad i politiken har i USA an jag nagonsin var i Sverige.
Det kanns som att det kommer bli en spannande match, men man vet ju aldrig. Jag tror personligen att republikanska partyt McCain/Palin kommer ta hem segern.

Det ar ju jul snart. Naturligtvis marks det av har i USA, en av mina radiostationer som jag lyssnar pa spelar BARA julmusik. Lite val tidigt tycker jag men samtidigt valdigt mysigt. Just nu har vi over 20 grader varmt har och inga tecken pa sno what so ever. Kanns som om det ar sommar, fast med en massa hostlov pa backen.

Igar hade jag min sista tyska kurs, tyska level beginners is officially over. Jattetrist men jag ska ga tyska level 2 till varen ocksa. Var larare Susan har varje mandag med sig nat "tyskt" som vi far smaka och denna gang hade hon med sig tyskt vin. Haha, det var lite ironiskt att en larare bjod sina elever pa alkohol, framforallt nar dom flesta kor bil. Ratt tufft var det ocksa!

Jag har dock kommit till den inte alltfor positiva insikten att manga i USA garna "roker pa". Det ar inte alls min grej och det ar svart att relatera till alla ungdomar, framfor allt under 20, som har ett helgnoje genom att "get high". Ryan sager dock att det ar "the American life". Alla har roker tydligen och gor dom det inte sa har de flesta i alla fall testat. Jag blev erbjuden att roka pa forra helgen men tackade snallt nej. Scary! Fick aven hora att i endel stater, om man blir pakommen med droger sa far man bara boter och en liten utskallning. Cheeses, where is the world going?



Jag ar pavag tillbaka till jobbet om drygt en timme. Langtar dock till middag, ska kopa med mig mat fran jobbet pavagen hem. En crispy chicken salad till Ryan och mojligtvis en Prime Rib Sandwich till moi! aaaah eller en Mushroom Swiss Burger! YAY!

Marie: Det var en tjejkompis till Collin som tog bilden pa oss bland loven. Det ar tva av mina absoluta favoritbilder!
Annika: Har ar min adress i staterna:

Marielle & Ryan Klagmann
W145 N5069 Stone Drive
Menomonee Falls, WI 53051
USA

Back in town

Efter en fartfylld helg i Minneapolis ar jag och Ryan tillbaka i Menomonee Falls. Hem ljuva hem. Klockan ar 6.51pm och deft ar kolsvart ute. Jag har inte riktigt vant mig vid morkret an. Det kanns makta konstigt. Speciellt nar vadret har inte ar riktigt lika kallt som November i Sverige. Hela helgen med Ryans bror Collin var hur fin som helst, solen sken dagarna langa och vi har fortfarande inte tagit pa oss vinterjackorna. Jag har dock borjat forbereda infor vintern och slanger da och da pa mig halsduk, vantar och mossa. Jag skulle nog jamfora vadret har som September-Oktober i Sverige.





Det var en riktigt trevlig helg. Det ar ju alltid lika kul att fa gora nat annorlunda.

Jag hann dock inte sa sa mycket av Minneapolis, men det jag sag var val inte alltfor aptitretande. Inte en stad i min smak. Fast jag fick se Mississippi-floden, det var coolt. "The mighty Mississippi" hojtar Ryan i bakgrunden. Ska tydligen vara ett slags smeknamn. 

Vi anlande fredagmorgon runt 2 pa morgongen. Det tog cirka 7 timmar att kora dit, mestadels for att vi stannade och at sa lange pa vagen. Det basta med langa bilresor ar stoppen tycker jag i alla fall. Pavagen dit hamnade vi pa ett litet sketet stalle, inte alltfor god mat men varldens godaste morotskaka! Pavagen hem stannade vi till pa ett norsk stalle som hette "Norsk Nock". Anna, vet du vad det betyder? Dar at jag laxsmorgas och Ryan at nan annan fisk smorgas. Och vi at jattegoda pajer till efterratt.

Pa fredag gick hela dagen till att forbereda infor festen, en fest som sakerligen gick pa runt 700 kronor skulle jag tippa. Eller kanske mer. Collin hade jellyshots, beertapper, punsch och en massa mat. Och en massa manniskor kom. Jag fick aven vara med pa min forsta trick or treating.. det var coolt. Vet inte hur det ar nu i Sverige med det, men jag har aldrig riktigt tyckt att det var speciellt stort. Halloweenfesten holl igang anda till klockan 6 pa lordagmorgonen. Dock sa vet ju alla som kanner mig att jag inte ar varldens basta efterfestmanniska sa jag slocknade nan gang runt 2. Hehe.. kul hade jag i alla fall, dock missade jag en massa dramatik som utspelade sig nar jag somnat. En psycho tjej som kastat ol pa en av Collins vanner samt kallat Collin (the host) for a**hole. Oooh amerikansk drama! Och alla drack ur plastmuggar samt hade pa sig skorna inomhus! Det var i alla fall hus mysigt som helst, Collin hade namligen en eldstad ute pa sin gard som holl igang hela natten.

      

   

Pa lordagen blev det lite lugnare. Det blev mest en massa "hangout". Heather och Jesse som sovit over efter Halloween festen tyckte tydligen att det var roligare att hanga med oss an att aka hem sa dom stannade kvar till sent samma kvall. Inge hemvett dar inte... annars tycker man ju att det som kan vara skont och fa aka hem och duscha efter man varit pa fest hos nan. Vi spelade Mooseluck, drack Mimosa och jag och Ryan strosade runt lite grann. Sen grillade Collin en jattegod fisk som han fangat i Alaska som vi at till middag. Vi hangde runt eldstaden nastan hela lordagen, hur mysigt som helst.

Pa sondag packade vi ihop och bilade hem igen och nu ar klockan 8 minuter over 7.

Till veckan hander det en massa igen. Vi ska ut och ata middag med nagra av mina tyska kompisar, vi tankte dra ihop en German Couples night och pa lordag kommer Helmer hit med sina tva dottrar Jenny och Jessika. Det ska bli kul, en av hans dottrar bor namligen har i Wisconsin med sin man Ryan och deras barn.

Auf Wiedersehen

Ps: Pappa hade lamnat ett meddelande pa var telefonsvarare nar vi kom hem. Han ar rolig han. Han berattade att han och Rose hade varit och pimpla i lobbis (det ar ratt tidigt att ens pimpla i November) och isen hade varit jattetunn, dom hade tillochmed kunnat se fiskarna under vattnet nar dom fangade dom. 7 stycken fiskar hade dom fatt, nastan 5 kg och tva hade dom tappat. Coolt sager jag bara. I wish I'd been there! Pimpla ar min grej men inge pimpling blir det har inte.. far ta och pallra mig hem nan pask!! Ryan skulle alska att pimpla! 

Ps: Har ni nagonsin sett en Albino Ekorre forut????

 


 

RSS 2.0