A good end of the year!

Jag maste da saga det, jag har haft ett riktigt bra avslut pa 2009.  Veckan innan jul var stressig och jobbig.  Sen nar val julen kom blev allt bra.  Men den har veckan var riktigt bra.  Tiden har gatt ilfort och jag fattar inte att jag bara jobbar 6 timmar imorgon (van och jobba 9) och sen ar vi ledig fredag, lordag och sondag!  Ska bli riktigt harligt.  Jag hade aven min arliga utvardering (annual review) i tisdags.  Igar alltsa och den gick valdigt bra, battre an min 90dagars utvardering.  Jag fick en massa komplimanger.  Dom sa bland annat att dom aldrig traffat pa nan med sa bra arbetsetik och utvecklingskurva som jag har visat.  Med tanke pa att jag borjade med 0 erfarenhet, Kim min hogre chef sa att hon ar makta imponerad. Hon tycker att jag har battre "workethic" an manga andra som borjat pa Fi-Med med erfarenhet. Dom hoppas pa att jag blir kvar ett tag.. haha vi far val se.  Jag har andra planer men det ar himla roligt att man far uppskattning och att man blir sedd av sitt jobb!

Imorgon kommer Russ, Laura och deras son Jeremy over for att fira nyaret. Vi hade val inte riktigt raknat med att sonen ska med, han ar inte sa gammal, men det bli nog bra anda. Vi ska ata raksoppa (Miagummans goda soppa), och sen lax med min sas och potatis! MUMS!  Sen sa tinar vi lite brollopstarta som var kvar fran brollopet.

Pa fredag blir det kallt.. da ska jag, Ryan, Mike, Russ, Lauren, Deanna och Maria hoppa i sjon Michiganl. Brrrr jag vet att jag kommer angra det beslutet.. om jag blir forkyld ska jag minsann bevisa att man blir sjuk av kyla, inte bara infektion! For en gangs skull hoppas jag faktiskt att jag har fel.. vill inte bli sjuk!

Jag hoppas alla ni andra far en riktigt underbar och mysigt nyar!

Vi far hoppas pa att 2010 blir ett bra ar for oss alla!

4 manader till Thailand!  2 veckor av underbar varme! Mmmmmmmmm

HAPPY NEW YEAR!

MERRY CHRISTMAS!

God Jul pa er allihopa!

Hoppas alla hade en riktigt mysig julhelg! Julafton firade vi forst hemma hos oss med svenskt julbord. Det var jag, Ryan, Susi, Franz, Collin & Jamison. Franz hade fatt i uppdrag att gora kottbullar och potatis, men dessvarre glomde han bort det sa det blev inga kottbullar eller potatisar pa julbordet. Men skinka, gravad lax, sill, snaps, agg, prinskorv, falukorv, brod och ost blev det. Efter middagen gick vi over till Susi och Franz och oppnade julklappar. Jag hade sakert 30 julklappar som jag fick av Susi och Franz. Jag sager det igen, jag ar sa bortskamd!

Efter julklappsoppningen at vi efterratt, Cheesecake, och sen for vi till kyrkan klockan 11. Efter kyrkan ville Collin fara ut pa krogen, sa da foljde vi ut med honom och kom inte hem forrans efter 2. Pa fredag morgon oppnade jag och Ryan vara julklappar till varandra och sen gick vi over och at frukost hos Susi och Franz. Sen spenderade vi hela dagen framfor tv:n och sag 3 filmer. Hur mysigt och avslappnade som helst. Det behovde vi verkligen.

Idag for jag och jobbade mellan 10-14.30 och Ryan ar fortfarande pa jobbet. Han ringde precis och ar snart pavag hem. Pa tisdag ska jag fara till Tracy och ge dom deras julklappar och ata middag dar. Pa torsdag kommer Russ och Laura over pa middag och spelkvall och fira in nya aret. Pa fredag ar det forsta januari sa da blir det Polarbearing. Funderade pa att hoppa in i ar men ar nervos over att jag kommer fa en ordentlig forkylning vilket jag inte har tid med. 

Thailand narmar sig med stora steg, vi maste boka resan nu i Januari. Vara kissekatter har blivit jattestora och dom ar super super gosiga. Dom myser mellan oss nar vi ser pa film och mitt i natten brukar jag vakna och da ligger bade Tiki och Ludwig pa min mage och sover. Dom ar super duper sota.


Ludwig ar nastan dubbelt sa stor som lilla Tiki.

Tiki tycker om att sova i min underkladerslada

Deanna fyllde 21 ar sa vi firade henne lordagen innan julafton. Vi hade riktigt roligt!





GOD JUL & ETT GOTT NYTT AR ONSKAR VI ER ALLIHOPA!


Handelserik helg!

I fredags hyrde vi en film: Funny People, inte sa funny som den lat och bara chillade. Lordag jobbade Ryan och jag julstadade. Pa kvallen for vi ut och firade Deannas 21 ars dag! Forst at vi mat pa ett italienskt stalle. Det blev lite drama pa restaurangen nar en av Deannas vanner upptacke en kackerlacka som sprang omkring pa stallet. Vi tyckte det var ganska ackligt och servitrisen tog den i en hink och sa: ja det blir sa nar det blir kallt ute, da kommer dom in fran parkeringsplatsen. Inte saker pa om man vill ga och ata pa en restaurang dar man vet att det springer omkring kackerlackor. Hursomhelst det blev en massa prat om denna kackerlacka sa vi fick prata med managern och tillslut fick vi 30% rabatt pa all var mat. Vi var 15 stycken sa det blev en ganska bra rabatt. Efter restaurangen for vi vidare till en klubb: Aurora dar vi stannade hela kvallen, hangde runt baren, drack och dansade. Vi hade jatteroligt! Runt 3 fick vi skjuts hem av Maria och Hugo som kom in och at lite efterfestmat.

Efter dom farit hem, klockan var val runt fyra eller sa pa morgonen sa var jag pavag in till kattungarna for att kela lite nar jag upptackte att dorren var last. LAST! Whooops, jag hade rakat lasa dorren fran insidan. WHOOOPS! Vi brukar aldrig lasa dorrarna har sa vi hade ingen aning om vart nycklarna till just denna dorr fanns/om det ens existerade en nyckel. Ryan var lagomt glad pa mig. Vi provade alla nycklar vi kunde hitta. Jag kande mig lite hjalplos och tankte pa mina stackars katter pa andra sidan dorren. Ryan tankte pa vad det skulle kosta om vi var tvungen att ringa en lassmed dagen darpa. Men efter drygt en timme sa hittade vi slutligen den ratta nyckeln.. den hade till och med graveringen: Marielle pa den. Jippi och klockan fem pa morgonen var katterna fria!

Idag var det meningen att Ryan skulle fara in till jobbet men efter vi fatt in julskinkan i ugnen sa hamnade vi framfor tv:n istallet. Nu 6 timmar senare ar den nastan fardig och medan vi vantade pa julskinkan sa lagade vi palt ocksa. Det var himla mysigt att bara ha en hel dag tillsammans- aven om Ryan sakerligen kommer fa hora ett och annat imorgon eftersom han inte dok upp idag. Men det har ar FORSTA dagen pa 2 manader som han har varit ledigt en hel dag. Det ar fruktansvart!

Sa det var en riktigt rolig helg och den kandes faktiskt riktigt lang. Men det kanske blir sa nar man ar uppe langre om natterna!

Nu tittar vi pa Slumdog Millionare och myser

Hoppas alla ni ocksa hade en toppen helg!

Kram


1 vecka kvar!

Hejsan!
Nu kanns det som om det var lange sedan. Idag kom tva stora lador med svensk mat. En lada vara fylld med bara julmust och den andra ladan hade skinka, korv, ost, sill, lax, limpa, lingon, makrill, marsansas, kaviar... mums! Nu ar det mindre an en vecka till jul. Nar ska man laga skinkan?! Jag funderade pa sondag eftersom jag maste jobba 10timmars dagar nasta vecka och inte riktigt kommer ha mycket tid over till nat annat. Sen tog jag ledig halva torsdag och ar ledig fredag-sondag.

Fick ett julpaket fran pappa, Rose och Viktor med en massa julgodis! Tack sa hemskt mycket! Det var valdigt uppskattat!

Annars sa har det blivit en hel massa "going out". Fodelsedagsfester 2 helger i raken. I mandags traffade jag upp Deanna som fyllde 21 ar och det blev en hel massa drinkar. Igar var det julfest med jobbet. Riktigt trevligt med grymt god mat. Imorgon ska vi ut och ata middag och fira Deanna pa riktigt och sen pa krogen. Sen ar det julafton pa torsdag och da blir det svenskt julbor hemma hos oss! Tisdag efter det sa ska jag fara till Tracy pa middag. Och sa jobbar vi en massa.

Inte sa mycket mer an sa. Tiki och Ludwig ar helt underbara- det absolut basta som hant oss. Trodde aldrig jag kunde bli sa kar i katter, har aldrig riktigt tycket om katter forut. Men det ar val skillnad nar man skaffar egna nar dom ar riktigt sma.

Hoppas alla har det bra i vinterkylan!


Walter Memorial

Varje ar kring den har tiden far Susi och Franz till Walter Memorial -- en kyrka dar de serverar mat at "people in need". (Kunde inte riktigt komma pa en bra oversattning....) Ryan brukar ocksa folja med och hjalpa till varje ar och det ar ett riktigt harligt gang som traffas 9 pa morgonen och volantararbetar till ca halv 1 pa eftermiddagen. I ar kunde Ryan inte medverka eftersom han var tvungen att jobba och eftersom inte Ryan kunde sa hade heller inte jag tankt fara, men i sista minut sa bestamde jag mig for att folja med i alla fall. Det ar ju trots allt en valdigt bra garning sa jag kande att jag ville fara del av det. Vi serverade potatismos, kalkon med sas, gronsaker och brod, efterratt och kakor och dessutom fick alla barn en julklapp. Jag ar sa himla glad att jag bestamde mig for att fara, det kandes riktigt bra att gora nagot bra i varlden och samtidigt larde jag kanna en massa harliga nya manniskor. Jag och Ryan for forra aret ocksa men da kande jag mig lite utanfor eftersom det har ganget verkligen ar ett tajt gang- men i ar nar Ryan inte var med sa var jag tvungen att socialisera mera. Inte gomma bakom Ryans sociala fasad. 

Nar vi var pavag att fara hem kom det fram en kvinna och fragade om det fanns nagon annan kyrka runtomkring som gjorde nat liknande. Hon hade blivit av med sitt jobb och hade inte rad att ge sina barn presenter i ar. Vi gav henne 2 julklappar till barnen och julkakor... man blir nastan chockad over hur bra man faktiskt har det.. och anda klagar man over petitess saker. 

Nu sitter jag har i varmen framfor datorn. Tiki och Ludwig sitter vid fonstret och tittar pa snon och Ryan ar pa jobbet. Och faktiskt.. jag har det ganska bra!

Jag ar valdigt valdigt tacksam! 

 

Nice Surprise!

Ikvall ska Ryan bjuda ut mig pa en jattefin restaurang. Eftersom han jobbat som ett tok senaste 2 veckorna sa erbjod sig Ryans jobb att betala for ett restaurangbesok for oss tva. Inte helt fel det inte. Vi ska ga ut och ata pa ett jattegott 'steakhouse' som heter Mr B:s. Det blir goda drinkar och en riktigt blodig kottbit! Jag kommer inte ihag senaste gangen jag och Ryan for ut och at bara vi tva. Det ska bli en skon och definitivt behovlig omvaxling.

Nu ar klockan 2 och Ryan maste fara in till jobbet en svang **surprise surprise**. Jag ska forsoka gora fardigt Deannas scrapbook och sen borja med mina julkort!

Sen klockan 5 blir det finmiddag! Ska nog plocka fram en fin klanning!

Kram


Fullspackad lordag!

Idag ar det antligen lordag-- sa skont med helg! Imorse klockan halv 9 for vi till veterinaren med Tiki och Ludwid som fick tva sprutor. Dom var sa himla modiga och duktiga och fick en massa komplimanger av veterinaren. Stolt mamma och pappa var vi minsann. Nar vi kom hem sa stadade jag deras rum och sen forsokte jag stada i koket men Ryan haller pa att ringa en massa samtal sa da fick jag inte stada na mer! Senare idag ska vi ivag och fixa nya dack till min bil for nu har antligen snon kommit. Det ar sa himla fint och mysigt ute och inte alls speciellt daligt vader. Idag ar det -5 och solsken ute! Mysigt!

Nu ar det mindre an 2 veckor till jul och jag har ett fullspackat schema fram till dess. Pa mandag efter jobbet ska jag fara till Boulder Junction och mota upp Deanna for hon fyller 21! Haha hon och Lauren ar sanna smattingar, Lauren fyller bara 20 i Februari! Sa da blir det i alla fall en drink och sa ska jag ge henne mina presenter. Pa lordag har hon fest och da blir det ga ut och ata pa restaurang och sen krogen men jag ville inte ta med mig mina presenter da for dom ar ganska stora och risken ar ju att hon tappar bort dom i fyllan. Pa torsdag ar det julfest med jobbet och jag fick hora att det var minsann finklader som galler, inga jeans sa da maste Ryan kla upp sig i sina finaste klader. Vi ska nog kla oss i vara brollopsklader fran Sverige, dom ar ju ganska perfekta :)

Sen blir det ju som sagt fodelesdagsfirande pa lordagen och sen ar det mindre an en vecka till jul. Jag jobbar bara mand, tisdag, onsdag och pa torsdag har jag planerat att ga redan klockan 2! Om vi inte far sluta tidigt den dagen vill saga...

Naj nu maste vi tydligen fara ivag med min bil!

Bye bye

Christmas Tree!

Igar nar Ryan kom hem fran jobbet tog han fram julgranen at mig sa jag kunde satta upp den. Alla tycker det ar sa tidigt men jag tycker det ar sa himla mysigt. Den blev jattefin. Sedan hittade jag nagot ovantat i min gran:








Happy Holidays!

SVENSK MAT!!

Jag ar sa lycklig! Jag hittade namligen en online sida dar man kunde bestalla svensk julmat fran! Sa nu har jag kopt:

En halv julskinka
Julmust
Kaviar
Prinskorv
Falukorv
Greveost
Sill; dill & senaps
Limpa
Makrill
Frysta lingon
Marsansas
Gravad lax
Rodbetssallad

Det var inte illa! Franz far ju panik om han inte far hjalpa till sa han kommer gora hemmagjord tyska kottbullar, vilket funkar eftersom det atminstone ar kottbullar. Dom ar faktiskt superkanda hans kottbullar, ni som var pa brollopet kan ju intyga om det! Jag har fatt massa email sen brollopet ifraga om hans recept. Sen ska jag naturligtvis koka potatis och gora agghalvor. Det blir nog en superbra jul tror jag!
Jag ar supernojd med julskinkan eftersom jag trodde det gick att kopa en amerikansk och koka i ugnen men tydligen sa var det ju inte riktigt detsamma. Nu maste jag fraga pappa hur jag tillreder den och jag kommer nog gora den helgen innan. En hel kostade 800 spann sa jag nojde mig med en halv. Hoppas det racker. Det kanske tillochmed ar dyrt med julskinka hemma i Sverige. Nagon som vet vad det kostar?!

Mina sma barn ligger och sover; en sover i en lada nere pa golvet och den andra sover pa koksbordet bredvid mig. Dom ar sa sota! Jag saknar Ryan. Men nu maste jag komma igang med julstadandet! Har ju inte direkt nagot battre for mig!




Ensam hemmafru!

Det har blivit en hel del ensamma dagar sista tva veckorna. Ryan jobbar pa tok mycket mer an vad han nagonsin jobbat forut. Han kallar det "the week of hell". Hursomhelst, det var antligen fredag kvall och jag sag fram emot en myskvall med mina katter och min man. Min man kom dock inte hem forrans halv elva pa kvallen. Det innebar att han jobbade fran 4 pa morgonen till halv elva pa kvallen. Det ar inte klokt.. och han hann som vanligtvis inte ata nat pa hela dagen. Jag tror han kommer fa en hjartattack och do snart! :( Det ar lordag idag och han ar pavag tillbaka till jobbet, troligtvis maste han jobba hela dagen idag och imorgon. Det existerar inte en dag da han kommer hem fore 7 pa kvallen. 

Det a riktigt riktigt riktigt ensamt.

Idag ska jag julpynta tankte jag. Jag ska storstada och sen ta fram julgranen ikvall. Kanske far och hyr en film, tankte laga palt ikvall ocksa. Kanner mig inte speciellt motiverad, julen ar ju en hogtid da det handlar om familj och nara och kara. Som det ser ut nu kommer Ryan masta jobba under julen ocksa.

Jag tankte laga en akta traditionell svensk julmiddag hemma hos oss pa fredag kvall.. har hittat ett stalla dar jag kan fa tag pa prinskorv och dom hade aven svensk julskinka, men jag undrar vad det ar for skillnad pa svensk julskinka och skinkan som dom har har i USA.  Kanhanda att det ar en stor skillnad och jag tycker om svensk julskinka. Ska aven se om jag kan fa tag i rodbetsallad, gar det annars att gora egen kanske?

Ni ar sa tysta allihopa, ni kan val lamna mig en liten uppmuntrande kommentar sa jag vet att ni lever! :0)

Kram 


20 dagar kvar till julen!

Kanner mig deprimerad. Laste Magdas blogg och kanner mig inte speciellt uppat. Jag lider sa mycket med alla mina vanners motgangar, missoden, kamper och strider. Jag tanker pa dig Annika, jag tanker pa dig Marie, jag tanker pa Kelly. Idag nar jag jobbade sa kom det ett valdigt fascinerande namn upp (vi ser manga roliga namn ibland nar vi jobbar med patienternas filer), men i det har fallet sa var patientens namn: Collins Kelly. Jag tyckte det var sa himla fint och sa borjade jag tanka pa henne. Det riktigt namnet tror jag maste ha varit Kelly Collins, i USA skriver dom ofta efternamn forst och sen fornamn. Men det var ganska frant.

Hursomhelst sa blir jag sa deprimerad nar jag bara hor elanden overallt... jag tanker pa alla mina nara och kara som brottas med nagot tufft. Ibland har jag det alldeles for bra att det nastan kanns orattvist. Jag har ett jobb, jag har ett tak over mitt huvud, jag har en alldeles underbar man och jag har underbara vanner.

Julen kanns elandig. Vi har inge sno an. Ryan jobbar praktiskt taget arslet av sig, igar jobbade han fran 5 pa morgonen tills 10 pa kvallen. Nar han kom hem holl han pa att hungra ihjal eftersom han inte hade hunnit ata nagonting pa hela dagen. Han for till jobbet imorse klockan 4 pa morgonen. Han jobbar 7 dagar i veckan och nar han inte jobbar sa sitter han i telefonen med jobbet. Inte fritid for oss inte. Tammy vill att jag ska jobba overtid hela tiden och jag vill verkligen inte men det gar ju inte direkt att saga nej sa imorgon ska jag in pa jobbet runt 7 tankte jag.

Usch!




RSS 2.0