HAPPY NEW YEAR!!

GOTT NYTT AR FRAN USA!

Just nu haller jag pa att storstada huset och gora nyarsfint. Vi har dock inga stora planer for kvallen eller for att fira in det nya aret, vilket kanns lite trist. Jag hade garna haft en nyarsfest att fara till eller ordna hemma hos oss. Klockan 7 ska vi ata middag hos Franz & Susi. Det blir Roclette. Jattegott. Dessvarre undrar jag hur stamningen kommer bli, Ryan och Franz har namligen inte blivit sams an och dom beter sig som femaringar, undviker varandra och vagrar prata med varandra. Forhoppningsvis hinner Ryan be om ursakt innan middagen sa det blir lite battre stamning.

Senare ikvall kommer Deanna (en jobbarkompis) och hennes pojkvan Kyle over for lite Cosmos och spel och fira in det nya aret. Deanna jobbar till stangning och kommer inte kunna komma forran efter 10. Men det blir perfekt, da hinner vi ata middag i lugn och ro, och forhoppningsvis god stamning.

God fortsattning pa det nya aret / Mr & Mrs Klagmann



Ledig resten av veckan

Igar ringde jobbet och fragade om jag mojligen kunde komma in och jobba mellan 4-8. En tjej hade ringt in sjuk och dom behovde en extra servitris. Trots att jag egentligen var ledig sa hade jag ingen bra orsak till att tacka nej (dessutom tar det emot att tacka nej till jobb) sa jag for in och jobbade. Det hela slutade med att jag fick med mig gratis mat hem, Cream of Mushroom Soup & Chicken Parmesan Sandwich (eftersom jag jobbade over en timme) samt fick jag ledigt resten av veckan!! Skulle ju egentligen ha jobbat bade idag och imorgon! Turligt nog ar det manga hogskole tjejjer som jobbar extra under helgdagarna sa det ar ratt latt att fa bort sina skift och jag kande verkligen for att vara ledig resten av veckan tillsammans med Ryan. Inte dumt, inte dumt.

Nar jag kom hem var Ryan i hogvarv. Var hemma strazx efter nio och tydligen hade varan vattenpump gatt sonder och det hade varit oversvamning nere i kallaren. Typiskt. Nu ar det femte eller sjatte grejjen som gatt sonder under mina 6 manader har, I tell you: everything just seems to break! (Forst var det ju Ryans bil: aircondition samt varmen som la av, sen la kylen och frysen av, sen flushen pa toalettstolen, sen garageporten och nu vattenpumpen) Crazy. Pa toppen av isberget sa borjade tydligen Ryan och Franz braka over hur de skulle laga vattenpumpen sa nu ar dom ovanner. Har aker man till jobbet nagra timmar och hela helvetet brakar los! HAHA!

Nu ar vi nastan fardiga med rummet, lite smasaker som vi ska hanga upp! Men det ser damn nice ut. Ska lagga ut bilder sa fort det blir fardigt! Har ju hela veckan pa mig! Hehehe.

Ett litet tack till alla er som foljer min blogg. Jag uppskattar verkligen era inlagg och ert intresse i mitt liv! Jag ar lyckligt lottad som har sanna underbara vanner i mitt liv. Aven om ni inte ar har med mig just nu, sa finns ni med mig, bade i mitt hjarta och i mina tankar!

PUSS

Husprojekt

Grymt irriterande, skrev precis ett langt inlagg och sen nar jag skulle publicera det sa loggades jag ut och inlagget var inte sparat da jag loggade in igen. Finns inget mer irriterande!

Fa se, en kort resume av det jag kommer ihag:

Ryan och jag har precis kommit hem fran en timmes langpromenad i solen. Det ar jatteharligt vader har, runt 2 plusgrader och stralande sol. Vi tog den vanliga rundan som ar ca 5 miles, drygt 8 km. Jag har precis kommit ur duschen och kanner mig jattefrasch. Idag blir det att stada. Vi har malat fardigt mitt rum/kontor/gastrum och jag blev faktiskt valdigt nojd med slutresultatet. Men det ska bli spannande och se hur det blir efter vi moblerat fardigt. Det blev en lila farg som heter Grapy och en slags gra-aktig farg som heter Pediment. I vardagsrummet har vi ju Beachhouse och Tiki Hut. Diggar vara fargval!

Vi har inga direkta planer for Nyar. Jag jobbar halv 11-4 pa Nyarsafton, vilket ar helt ok. Mest troligt kommer det bli middag hos oss tillsammans med Ryans foraldrar och pa Nyarsdagen sa ar det Polarbearing i Lake Michigan som galler. Efter det brukar det bli av till baren, tillsammans med Eric och Mike, for nagra Bloody Mary's och sen hem till Franz som har middagen fardig. MUMS. Det blir mat pa Raclette grillen.

Nu blir det frulle! 


Brollop - 6 manader kvar

Igar kvall ringde telefonen och nar jag svarade sa horde jag en underlig rost som sa: "Nej Tack, Jag ar inte hungrig, bara torstig". Hmm, tankte jag, det lat som personen kom fran Ryssland och den hade en valdigt krokig svenska. Men sa var det bara Susi. Hon hade oppnat upp mitt "Lar dig Svenska-set" och forsokte lara sig lite svenska. Hon tycker svenska ar valdigt valdigt svart och vi pratar valdigt fort. Men hon har gett sig den pa att forsoka lara sig lite svenska till brollopet! Tycker det ar jattegulligt och hon ar verkligen duktig pa det.

Sa fort det det nya aret ar over (eller borjar kanske man sager) sa kommer jag vara uppslukad av BROLLOP BROLLOP BROLLOP. Jag har hur mycket som helst att ordna och gora fardigt. Den 12 Januari ar det ju bara 5 manader kvar. Oh hjalp! Jag har funderat lite ocksa, jag maste forsoka halla nere sa mycket kostnader sa mojligt (eftersom det kommer bli dyrt nog) sa jag kommer nog gora min egen makeup i alla fall. Jag fick namligen hora ett bra tips fran en van som gift sig nyligen. Du gor din egen makeup bast, ofta da nagon annan gor den sa blir det ju inte som du "brukar gora den i vanliga, normala fall" och man vill ju se sa fin ut men ocksa sa normal ut som mojligt. Inte sa garna se ut helt annorlunda an vad man brukat pa sin brollopsdag. Risken for att makeupen blir for extrem eller annorlunda vill jag inte ha, sa jag ska gora min egen. Men sen funderar jag pa haret, undrar om mina underbara vanner fran Sverige "blink blink" kanske kan hjalpa mig att locka och satta upp det i nan sot frisyr. Kan ju inte vara sa svart? Eller vad tror ni?!  Sparar jag 500-1000 kronor pa det sa skulle det ju inte vara helt fel!

Idag ska vi pa begravning. En jobbarkompis till Ryan har precis forlorat sin bror. Inte alltfor roligt! Men sen blir det nog lite shopping och forhoppningsvis ska vi fardigstalla det ena gastrummet nu innan Ryan maste tillbaka till jobbet!

Tjingeling!

Julledighet

Bade jag och Ryan har tagit ledigt nagra dagar under jul och nyar och det ar jatteskont att bara kunna vara och ta det lugnt. Jag ar ledig tills nasta tisdag men da jobbar jag bara tisdag och onsdag och sen ar jag ledig igen resten av den veckan. Det har faktiskt sina fordelar att inte langre jobba helger.

Jag hade varldens basta jul! Jag fick hur mycket julklappar som helst. Igar pa juldagen sa kom Susi och Franz och Collin over till oss och sa at vi Swedish Pancakes. Sen gick vi over till dom for att oppna nagra "fa" julklappar som Susi och Franz kopt. Det var hur mycket paket som helst, oppnade sakert minst 20 paket. Jag fick bland annat en massa scrapbooking grejor, sockar och en hel del massa annat smapyssel. Jag och Ryan hade kopt en blodtrycksmatare till Susi och Franz samt ett "Lar dig Svenska" set. Mycket uppskattat.

Sen gick jag och Ryan hem till oss igen for att oppna vara julklappar till varandra. Det var det absolut basta och ett perfekt avslut pa julklappsoppnandet. Jag fick Sex and The City boxen, "den heliga rosa boxen", ( A BIG YEEEES!!!!) Singstar till Playstation 2 (yes!!!), en massagestol, en julklappssocka(??) alltsa Christmasstocking med mitt namn pa och det allra basta av allt: 90 minuter massage pa ett spa!!!! YES! Hur perfekt som helst. Love love love it!!!!

Igar sa for vi och sag 7 Pounds pa bio med Collin, det blev kanske inte det basta filmvalet med tanke pa Collin, men utover det sa var det en bra film! Kanske inte en film jag valt att se pa bio men men, mysigt att ga pa bio i alla fall.

Nu hallde Ryan precis upp ett glas champagne till mig sa jag ska nog ga och vara social! Ikvall ska vi grilla bloody ones! Och mysa! Ar ju ledig anda tills nasta tisdag! YES!

  


Julklappar


                                        Mina julklappar under julgranen


                                Ryans julklappar under granen

Ser ni skillnaden??? Hahahaha! Nu haller Ryan pa att dumma sig. Igarkvall ville Collin namligen tvatta sin troja helt plotsligt, mitt i julfirandet och allt. Sa han och Ryan gick over till oss och satte den i varan tvattmaskin men sa blev den kvar under natten. Nu kom Ryan pa den brillianta ideen att han ska sla in den och ge den till Collin i julklapp... Vet inte riktigt vart han far alla sina ideer fran?

Nu ska jag gora plattar som jag ska bjuda pa! MUMS FILLIBABBA! Sen blir det paketoppning!

Christmas Day!!!

Snipp snapp snut, sa var julaftonen slut.  Klockan ar snart halv 2 pa julaftonsdagen och Ryan och jag ska hoppa i sang snart. Vi har precis kommit hem fran midnattscermonin i kyrkan. Vi hade en mysig julafton hemma hos svarforaldrarna och imorgon (idag) langtar jag tills vi ska oppna upp alla julklapparna. Jag har dom storsta klapparna under granen, hehe, ska ta nan bild pa dom innan jag oppnar dom imorgon (idag).

Jag jobbade idag mellan 11-2, helt bortkastat eftersom jag bara hade ett enda bord under den tiden. Jag tjanar ca 3 dollar i timmen vilket ar typ 24 kr i timmen vilket inte ar sa mycket. Men sen borjade jag rakna ut dricksen som jag fick pa det enda bord jag faktiskt hade och det var inte fy skam. Jag fick 12 dollar pa 3 personer, vilket ar ca 96 kr. Om jag jobbade som servitris i Sverige och fick 96 kr sa skulle jag bli riktigt glad.. det ar faktiskt ganska mycket pengar om man tanker pa det, och da hade jag som sagt bara ett enda litet bord pa 3 timmar. I normala fall brukar jag tjana runt 30-50 dollar pa en hel dag, och da ar det alltsa pengar som folk dricksar mig.. typ mellan 300-400 kr i dricks. Inte fy skam... faktiskt nar man borjar tanka pa det!

Jag laste precis Mias blogg och haller med. Jag kommer ihag alla julafton som barn nar det krop i kroppen kvallen innan julafton och man kunde bara inte sova. Man vred och vande pa sig i sangen och tittade stup i kvarten pa klockan men den gick helt enkelt inte snabbare an snigelfart. Man suckade och stonade och vred och vande pa sig... och tillslut, efter vad som kandes som EVIGHETER, sa blev det antligen 7 pa julaftonsmorgonen och man hoppade upp ur sangen och sprang ner till granen. Oj vad lange sedan det var!!!! Nu kanns det som om julen kommer alldeles fort fort, man hinner inte riktigt med allt man vill ha gjort men det far ga anda.. och sen sa ar julen over lika fort som den kom. Inte riktigt samma ljuvliga spanning som forr precis. Men anda, jag alskar julen!






 

MERRY CHRISTMAS!

GOD JUL TILL ER ALLA!

Idag ringde jag till pappa, trevligt och prata lite med familjen. Berattade att vi har over en meter sno! Sa har kommer arets julfoto:




Holiday Scrapbooking

1 dag kvar till julafton! Jag ar nastan fardig med mina julklappar, har bara 2 album kvar att gora: Collins & Ryans. Forsoker skynda ihop nagra sidor at Ryan, aven om det inte kommer bli ett helt fardigt album sa blir atminstone ett par jattefina sidor. Idag jobbar jag fran halv 11 till 4 och sen blir det att forbereda mat och annat gott till Klagmanns julfest som halls varje ar hos Franz & Susi. Det brukar komma runt 30-40 personer varje ar. Och en massa mat blir det. Hemmagjorda kottbullar, double baked potatoes etc.

Igar hann jag svanga forbi Tracy's och lamna nagra julklappar till Sammy & Carter. Valdigt uppskattat!

Men nu maste jag tillbaka till min scrapbooking, kan bara gora Ryans album nar han ar pa jobbet!

GOD JUL & GOTT NYTT AR!












Visdomstander!

Fy fasiken!!!! Nu onskar jag att jag hade dragit mina visdomstander for lange lange sedan. Fy fasiken va ont det gor.. och det gor ont 24 timmar om dygnet. Typiskt. Nar jag var till tandlakaren i Sverige, for drygt 2-3 ar sedan, sa fragade jag specifikt min tandlakare vad hon ansag om mina visdomstander. Hon tittade pa dom, ryckte pa axlarna och sa: tjaa.. det ser val bra ut. Och da hade dom inte borjat komma upp ens. Jaha tankte jag, sa jag oroade mig inte mer for dom.

Ryan har tjatat i flera ar pa att jag borde dra mina visdomstander. Han gjorde det nar han var i min alder och alla andra har i USA verkar dra sina visdomstander. Men jag vet inte sa manga i Sverige som har gjort det, inte som jag kanner till i alla fall, sa jag ignorerade detta faktum och tankte att mina tander minsann inte kommer orsaka mig nagra problem. Sa borjade dom tillslut vaxa, och lite ont och irriterat var det ju, men sen slutade dom vaxa nar dom var halvt ute och det slutade ocksa att gora ont. Bra tankte jag, mina visdomstander kanske bara vaxer till halften och sen slutar dom vaxa. Jag behover nog inte vara orolig. Sen gick jag till tandlakaren har i USA och det forsta hon sa var: du borde nog dra dom dar tanderna... dom kommer orsaka problem i framtiden. Mina visdomstander dar uppe har kommit ut helt, men inte darnere, dar ar dom bara halvt ute. Hon sa ocksa att aven om dom ryms sa ar risken for infektioner i vidsomstanderna stor eftersom det ar svart att borsta dar. Och far man en infektion sa gor det ONT! Och jag maste ju erkanna att dom inte riktigt ryms, for dom har tryckt alla mina tander darnere alldeles sneda. Forut var dom sa fina och raka. Sa tillslut (aven fast jag verkligen inte ville) sa gick jag med pa att dra mina visdomstander.

Grejen ar den att jag har min operation ar bokad till den 9 Januari och nu, speak of bad timing, sa har min hogra visdomstand bestamt sig for att komma ut helt och borjat trycka som F*******N! Det gor ont som bara den. Och det gor ont 24 timmar om dygnet. Och det kanns som jag ar konstant svullen, svart att ata pa den sidan och svart att svalja. Det ar ganska ironiskt, jag som har varit sa radd for operationen tidigare onskar nu inget hellre an att bara fa det bortgjort. Fort som bara den... och bort med den har irriterande smartan! NU!

SNOSTORM!!!!

Idag ar det snostorm ute. Inte vidare trevligt eller "safe" i trafiken. Hela veckan har dom varnat for den har snostormen som skulle komma i slutet pa veckan och nu sitter jag har inne och tittar pa den. Ryan steg upp klockan halv 4 imorse for att skotta var och svarforaldrarnas garageuppfart. Nu nar jag tittar ut sa ser det inte ut som han har skottat alls. Och det oser ner sno. Valdigt valdigt farligt. Jag vagar mig nog inte ut pa vagarna idag. Ska ivag och jobba om 2 timmar men Franz sa att han skulle kora mig till jobbet- och hamta mig for han ville inte att jag skulle kora i det har vadret. Typsikt, det ar ju mindre troligt att nagon annan kommer vaga sig ut i det har vadret vilket innebar att det sakerligen kommer vara dott pa jobbet.

Igar borjade en av mina visdomstander att varka.. och inatt sa borjade det omma och gora riktigt ont och idag sa har det inte blivit battre. Typiskt att jag inte ska dra dom forrans nasta ar. Vill fa det bortgjort nu! AOW. Jag har hort att jag maste ta bilder efter jag har dragit visdomstanderna, eftersom jag kommer se ut som en chipmunk! Inget jag ser fram emot direkt...

Igar kom Deanna, Rachel och Peter over och at plattar. Det var jattegott. Vi at med lingonsylt, hjortronsylt och gradde. En riktigt hit blev det. Och sa bjod jag pa Marabou Daimchoklad! Tyvarr varan sista sa nu far vi kampa till nasta gang vi besoker Sverige (eller Sverige besoker oss.. *hint hint*)

Jag har handlat fardigt mina julklappar.. det basta jag vet i hela varlden ar att kopa presenter och ge bort. Jag ar oftast ute i ganska god tid. Det ligger sakert 10 paket under var gran- som ar till varandra. Jag behover ju inte direkt kopa presenter till nan annan an Ryan. Till hans foraldrar kopte vi en pulsmatare. Eller var det kanske en blodtrycksmatare?!Pappa fick en forra aret och tyckte det var en bra present. Han testar pulsen/blodtrycket nastan varje morgon tror jag! Och sen tror jag jag ska kopa dom ett svenskt lexikon ocksa!

Have a good weekend! Nasta vecka ar det julafton!!!!!!!

Trott!!!

Inatt hade jag en san dar natt da jag helt enkelt inte kunde sova. Vi gick och la oss runt 11 men jag lag bara och vred mig hela natten. Somnade nagra minuter och sen vaknade igen. Jag ar super supertrott nu. Tror inte jag somnade ordentligt forrans vid 7 da Ryan for till jobbet men da var jag tvungen att stiga upp klockan 8 sa det blev inte mycket sovandes inatt. Jag hann sakerkligen tanka EN MILJON olika saker under nattens gang, men jag har ingen aning om vad. Undrar om jag ar stressad. Har jobbat mycket pa sistone och har inte riktigt hunnit gora det jag brukar om dagarna.

Idag efter jobbet sa har jag anordnat Swedish Pancaces hemma hos mig. Sa Peter, Rachel och Deanna ska komma over och ata plattar! MUMS fillibabba. Det ska bli riktigt trevligt med lite sallskap. Vi har ju sa fint har hemma nu sa det ar roligt att bjuda hem folk. Ska forsoka hinna gora en snabbstadning innan dom kommer. 

Sen sist sa har det  hunnit bli lite julklappar under granen ocksa! Kanns som om jag och Ryan tavlar om vem som har mest klappar under granen. Haha.. nee riktigt sa manga ar det inte. Kan inte forsta att det bara ar mindre an en vecka kvar till jul. Resten av veckan ska jag forsoka gora klart Collins julklapp.

Pa mandag, ANTLIGEN, har jag fatt tid hos INS (Immigrationsverket) downtown. Jag och Ryan skickade in vara papper over 3 mander sen och har inte hort ett skvatt fran dom. Men nu i mandags fick vi antligen ett brev fran dom dar det stod att jag ska fingerprintas och fotas pa deras hogkvarter i Milwaukee. Sakta men sakert gar processen vidare. Fast det ar langt kvar till Green Cardet. 

Ps: Om man inte kommer ihag om man tog sitt p-piller igar.... vad gor man da idag? (om man inte vill ha barn that is) Nan som stott pa liknande problem eller har ett bra svar. Mitt svar pa problemet var i alla fall att ta tva piller idag (pa samma gang). Vet dock inte hur effektivt det ar. Grejen ar ju den att jag inte kommer ihag om jag tog mitt piller igar. Tacksam for svar! 

Madison

Madison var en rolig upplevelse. Jag tyckte om sjalva staden jattemycket, den var riktigt mysig. Vi korde dit pa lordag formiddag vid 11 och kom fram vid halv 1. Det forsta vi gjorde var att ga och ata lunch, vi at pa ett afganistanskt stalle som hade jattegod mat. (En rekommendation fran en jobbarkompis) Hotellet vi bodde pa hade ett jattebra lage, vi bodde namligen bara en gata ifran "the main street- State street" dar alla shoppingaffarer och restauranger fanns.

 
 

Och sa bodde vi en gata ifran alla freternitys husen. Det var ratt haftigt och se alla dom husen uppradade langst en speciell gata. Riktigt stora maffiga hus. Ryan berattade att det ar precis som i filmerna med Delta klubbar och Pi...

   

Klockan 4 borjade den skandinaviska julfesten. Det serverades glogg och ol till dryck och forsta ratten var framdukat pa ett smorgasbord. All hederlig kall mat hittade vi dar, typ lax, agg med kaviar, leverpstej, sill etc. MUMS FILLIBABBA. Sen blev det naturligtvis kottbullar, prinskorvar, lamm, skinka och potatis. Jennie och Ryan kom forst efter 5 men det var trevligt att hitta nan annan som man kande for vi kande inga andra dar. Det var runt 100 personer dar, manga svenskar, norskar och finnar. Det var roligt och fa prata lite svenska. Ryan larde sig ett nytt ord av Jennies Ryan: Sluta nu! Hittills kan han saga: Flytta pa dig, Tyst och Hall kaften sa han tyckte det var en bra extra mening att lara sig.. sluta nu! Han tycker dom kommer till val anvandning.

 
   Ryan & Jennie                   Mrs & Mr Klagmann

Sen fick jag aven vara med i luciataget, sjunga stilla natt och staffan var en stalledrang. Haha, det var lite lustigt, kandes som pa gamla goda tiden i skolan nar man alltid skulle lussa. Ryan tyckte det var lika festligt, han har aldrig sett ett luciatag forut. Kvallen avslutades vid 9-tiden med lottdragning (tombola, raffle) och vi vann en julblomma. Efter julfesten for jag och Ryan tillbaka till vart hotell och sen begav vi oss downtown. Vi gick till tva olika barer och jag hade en drink pa ena stallet och martini pa det andra och sen ringde Jennie och ville att vi skulle komma pa en annan julfest sa da for vi dit. Vi kande dock ingen dar och alla var typ 30+ men vi hade skoj anda. Dom spelade typ samma musik om och om igen, Ice Ice Baby 3 ganger och Brittan och san dar go musik.

 

Pa hemvagen sa stannade vi till hos Melissa och Erik. Dom har flyttat till Janesville och byggt hus dar. Det var verkligen jattefint, dom hade en mysig eldstad. Dom ska dessutom ha barn i slutet pa Juni sa jag hoppas verkligen kan komma till mitt och Ryans brollop. Men vi lovade varandra att forsoka fa ihop en traff i borjan pa det nya aret tillsammans med Rebekah och hennes Eric.

 
 Melissa & Me         Erik & Melissa



Efter vi varit hos Melissa och Eric stannade vi till pa en affar och handlade var forsta julgran ihop! Sa hela kvallen har vi dekorerat och pysslat med julsaker!



Imorgon har vi tagit ledigt fran jobbet sa da blir det mer julpyssel och julshopping. Sen klockan 3 ska jag ivag och fotograferas for nat slags konst projekt. Om ni kommer ihag sa var det en kvinnlig fotograf som kom fram till mig pa jobbet drygt 1-2 manader sen och fragade om jag var intresserad av att bli fotograferad i hennes konstprojekt. Sa det ska bli spannande! 


Inbjudan.....

Kul att mina inbjudningar verkar ha kommit fram!! Jag skickade inbjudningar aven till de personer jag visste mest troligt inte kan komma, men jag tycker ni fortjanar en inbjudan i alla fall. Jag tanker ju pa er ocksa!

Mera julkort:






Idag hade jag en riktigt jobbig dag pa jobbet. Kanner mig lite nere. Men jag har hyrt film till ikvall: Narnia och sen sa ska jag laga mat till mig och Ryan och sen ska vi bara mysa. Imorgon ska vi ju aka till Madison och sen ska vi mest troligt och halsa pa Melissa och Erik pa Sondag! Det ska bli jatteroligt!

Ha en bra helg!!



Christmas Cards

Det har blir mina 2 varianer av julkort... dock blir det inga till Sverige tyvarr, sa kann dig inte utanfor om det inte kommer nat kort i brevladan!!



Kul jul! Onskar jag hade mer tid att pyssla med sant har!!!! Nasta ar tanker jag borja i November med julkort! Da blir det hemmagjort for hela slanten!!!!

En liten halsning!!

Familjen Antonsson & Soderlund: Kul att hora att ni foljer min blogg! Det var ovantat!!!Hoppas ni far en jattebra jul & nyar! :)

Angelica och Aaron: Guuuuu va roligt att du har hittat till min blogg! Jag blev jatteglad att se att min sota lilla systerdotter lamnat en kommentar! Hoppas allt ar bra med er och halsa familjen sa mycket fran mig! Jag hoppas ni kan komma pa mitt brollop nasta ar! Halsa Isabelle fran mig och onska henne lycka till med babyn!

Mia: Haha, jag visste att du skulle fraga hur jag lyckades lagga in min you tube video. Jag blev sa envis efter jag last i din blogg att jag var tvungen att lista ut det. Jag kunde namligen inte heller lista ut det fran borjan.
1. Ga in pa din youtubevideo-sida.
2. Titta till hoger efter nat som heter EMBED. (Borde finnas under ditt anvandarnamn och under URL.
3. Kopiera den EMBED lanken och klistra in den i din blogg under knappen HTML. (Du vet vilken knapp du trycker pa for att lagga in en bild? Klicka pa knappen bredvid och klistra in lanken dar och sen maste du aven trycka pa uppdatera for att det ska funka. Lycka till)

Miii: Jag skrev precis pa din blogg men jag skriver en liten halsning till dig har ocksa! Hoppas du hittar bra julklappar till familjen och Adam! Du maste beratta vad du hittade for skojsigt :) Vad har du onskat dig for nat i ar??? Kan du tanka dig att det bara ar 6 manader tills vi far ses igen!!!!! PUUUUUUSS 

Anna: Jaaaaa alltsa.... du skulle ju ocksa ha statt upp i mitt brollop om du kommit nasta ar ;)

Tessi:  Baby..... du maste uppdatera din blogg oftare.. hur upptagen kvinna ar du egentligen??? Men sa gar det nar man skaffar bebis... (aka din vovve)

Annika: Det ar alltsa inte latt att leva pa vintern nar man maste leva som en bjorn!!! Skont att hora att jag inte ar den enda med det bjornproblemet! Hur later USA nasta ar?? Tycker du och Patrik ska komma till mitt brollop!!!! Det skulle vara himla mysigt att se dig.. :) Kramar

Lina: Jag tycker det ar daligt med bloggande sista tiden.. Are verkar jobba ihjal dig!!

Lisa: Tanker pa dig, hoppas du har det bra och mar bra! Vill hora hur allting gar snart.. jag har fortfarande inte fatt din nya adress.

Elin N: Kul att du laser min blogg, roligt att se att du blev kvar i Ostersund. Hoppas du trivs! :)

Elin C: Saknar dig och dina galna upptag pa ICA! Hoppas du och Jossan far det superbra i Asien!

Aykay: Din tont, du far en halsning ocksa bara for att jag vet att du laser min blogg.. men jag tycker faktiskt att du kan lamna nan kommentar nan gang da och da! Har du bokat an???

Susi: Just in case you read this, I want to say hi and thanks for checking out my blog once in a while.  How's that Swedish going for you?  You should be a pro by now!!!!! :)

Ja det var mina halsningar till er godtrogna vanner som lamnar kommentarer pa min blogg! Resten som inte lamnar kommentarer far vara utan halsning! Men jag tanker pa er ocksa och saknar er lika mycket! // M


  

Sleepless in Milwaukee

I natt hade jag jattesvart att sova.. massa tankar som bara virvlade runt i hjarnan. Tusen saker som ska bli fardigt till jul. Jag kommer inte ihag halften av allt jag funderade pa men jag kommer ihag att jag raknade ihop hur manga olika saker jag funderade pa eftersom jag anda inte kunde sova. Det blev tillslut en massa olika saker. Och idag har jag ont i huvudet.

Igarmorse innan jobbet ringer Franz och Susi till mig och ber mig vara forsiktig nar jag kor till jobbet. Det ar jattehalt ute och det ar snostorm. Gulliga svarforaldrar jag har. Och sa tipsar dom mig om att kora lite tidigare till jobbet sa jag inte behover stressa. Mycket smart tycker jag och foljer naturligvis deras rad. Sa jag ar ute pa vagen 5 minuter tidigare an vad jag brukar och inser att det inte ar sa farligt anda, lite halt minsann, men inte sa rysligt farligt. Sa jag brummar ivag mot jobbet och precis innan jag ska svanga in till jobbet sa blir det rott pa min vag... jag borjar bromsa in... MEN ingenting hander!! Shit tanker jag och fortsatter sladda vidare, in mot bilen framfor mig. Sen borjar jag sladda pa sidan och tillslut har jag hamnat bak och fram, jag gjorde en 180... fast jag fortsatte att kalla det for en 360 resten av dagen, for det lat coolare. Men skarrad blev jag. Glad att jag inte korde in i nan annan bil, som tur var hade jag ingen bil bakom mig. Sa det var fritt fram att svanga runt och hamna pa ratt sida av korbanan igen!

Vi haller pa att juldekorera har i huset. I ar ar vart fargtema silver/turkos/blatt. Jattefint! Susi:s fargtema hemma hos henne ar koppar.. ocksa jattefint. Tydligen ar det en "grej" har att ha fargtema pa sitt jultrad och juldekorationer. Jag stammer in med fulla muggar.. sant ar roligt tycker jag. Pa lordag aker vi till Madison och gar pa den dar julfesten jag tjajat om. Sen har vi bokat hotell och stannar over natten och pa tillbakavagen ska vi fara och halsa pa Melissa och Erik. Ryan ar helt psyched att vi ska aka till Madison, han bodde ju dar i nagra ar da han pluggade och tycker det ska bli jatteroligt att visa runt frun. 

   

Pa mandag eller kanske redan nu pa fredag ska vi ut och julhandla!!! Det ska bli jatteroligt!! Jag har kikat runt lite och sett att det ar 40%-60% rabatt pa det mesta redan! Sa vi ska handla pumplor(!!!!!) och julgran och annat skojsigt och juldekorera hemma! Hittills har vi fatt generosa och tidiga julklappar av Susi och Franz som vi dekorerar med! I do have the BEST "parents-in-laws"! Franz har tillochmed hittat oss en helt gratis och brand new ugn-unit som vi ska fa. Not bad not bad! Han och pastor Dan ska kora ner till Illinois och hamta den at oss! Det skadar ju inte heller att ha svarforaldrar i grannhuset da man vaknar varje morgon och garageinfarten ar skottad!!!!


                                          Happy Holidays!

Det har ar min absoluta julfavorit i ar!!!!! Enjoy!


BJöRNRUTINER

Ar det nagon annan som markt att vintern satter sina spar i matvanorna? Det blir kallt ute och man kryper garna upp i soffan med en varm kopp choklad och med en varm kopp choklad kommer det garna nagot extra gott till; ostbricka eller mackor eller gobitar. Jag kanner mig namligen som en bjorn. Det kanns som om jag haller pa att forbereda mig for att ga i ide, och da kravs det mycket mat i magen!!! Dessvarre ocksa flera gram pa vagen. Jag har hort teorier om det forut men vet inte om det bara ar horsagen. Att man ater mera mat nar det ar vinter. Nagon annan som har det problemet.. or is it just me!!!  Jag har ju ett brollop att "sta upp i" (HAHAHAHA- den du Anna) om 6 manader sa det har gar ju inte for sig. Har ju en klanning jag maste trycka in mig i!! Vill helst inte satta klanningens liv i fara!

Utover all detta, vilket jag inte ar saker pa att det har att gora med samma orsak, sa har jag blivit en chokladoholick. Jag ater mangder utover mangder med choklad. Helst mnm:s... (heter dom verkligen sa?? Lat lite underligt) Kan proppa i mig en hel pase under en dag.. och det ar ingen liten pase. Igar hade jag slut pa min choklad sa jag stormade koket efter en liten bit choklad.. mindre lyckat for jag hittade inget. Nej usch vilken obsession jag har fatt.

Idag far bli en ny dag! Nya tag och nya krafter.......

Jag bara funderade lite... om det ar nagon annan med samma bjornproblem som jag!!!


Sunday funday

Hihi, den har helgen blev extra lang och mysig. I fredags hade jag och Ryan 4 biljetter (som han fatt genom jobbet) till en Bucksgame downtown. Basketball baby! Vi bjod med oss Russ och Laura som kom forbi oss innan men efter ett glas comso (for mig), vinglas for Laura och Baccardi och coke for Ryan och Russ bestamde vi oss for att skippa matchen, ga ut och ata istallet och sen spela spel hemma hos oss. Ingen av oss brydde sig inte direkt om hur det gick for Milwaukees basketboll lag. Sa vi for och at middag pa mitt jobb, Boulder Junction som Russ bjod pa! Sen blev det spel hem hos oss, Taboo och sen Buzz. Vi hade himlans roligt... roligare an jag haft pa lange med ett annat par. Och sa fragade Ryan Russ om han ville sta upp i brollopet och han svarade JA! :) Han blev valdigt glad. Jag har markt att det ar valdigt speciellt har i USA att bli tillfragad om att fa sta upp i ens brollop, typ nastan som en ara! Dom blir valdigt valdigt glada och overvaldigade nar man fragar dom.

Lordagen blev lugn... kommer inte ens ihag vad vi gjorde. Men det kan ju inte ha varit nat speciellt. Vi spenderade kvallen framfor tv:n med en massa House avsnitt! Mycket trevlig och lugn kvall.

Imorse steg vi upp klockan 7 for vi var volantarerer tillsammans med var kyrka och serverade mat for de behovande. Kandes bra att gora lite nytta i varlden! Vi serverade mat till drygt 100 personer. Det var trevligt och traffa lite mer folk fran kyrkan ocksa! Lara kanna lite mera manniskor... sa kanske man kanner igen dom nar man val ar i kyrkan pa sondagar!!!!

Vi var klara runt 1, halv 2 tiden och da for vi hem, lastade av och sen for jag och Ryan och handlade lite julgrejjer. Vi kopte lite juldekorationer till varan julgran (som vi inte har kopt an men forhoppningsvis kommer den bli inhandlad innan jul) Ar sa himla mysigt och gora alla dom har "normala" sakerna" tillsammans.

Nu sitter jag har framfor datorn och Ryan har hallt upp ett glas med Cosmo till mig och sa ska vi ata pizza och titta pa lite mera House! Nasta vecka bar det av till Madison (som ar Wisconsins Capitol) och da blir det skandinavisk julfest! Laste att Boden Ica hade sin julfest nu i helgen. Kommer ihag hur roligt det var forra aret.. lite trist att man missade den!

Men men... nu ska jag kilavippen!

Allt gar bara sonder....

Jag har snart varit har i 5 manader och stormtrivs. Livet med Ryan ar utover fantastiskt. Men dessvarre tycks allt omkring i oss bara ga sonder. Hela tiden! Det forsta som hande nar jag kom var att Ryans air condition i bilen slutade fungera. Vi hardades i sommarhettan men overlevde naturligtvis. Sedan gick kylskapet och frysen sonder. Extremt irrierande da det ar ganska svart att leva utan kylskap och frys. Men vi overlevde det ocksa. Lite smatt irriterad men anda. Sa blev det vinter och Ryans varme i bilen gick sonder. Frustrerande varre. Haromdan gick toalett "grejjen" sonder. Ni vet den dar grejjen som man spolar med. Vi har en alternativ losning pa problemet, vilket funkar.... for tillfallet. Men maste naturligtvis lagas nagon gang den ocksa. Ikvall for vi och handlade pa Target och nar vi kommer hem sa gar garageporten inte upp. Den gar upp nagra centimeter.. men sen gar det ner igen. Hmmm, vi har inga nycklar till huset (dom ligger och dammar nagonstans inomhus).. sa lite orolig blir jag. For garaget ar den enda ingangen till vart hus. Tillslut lyckas Ryan lyfta upp garagdorren medan jag trycker som en galning pa garageoppnaren.. men tydligen har nagot gatt sonder (surprise surprise) sa det kommer bli lika krangligt i framtiden att oppna garageporten om den inte lagas...

Jag forstar inte.. allt bara gar sonder!!!


Surprise Dinner!!!

Igar jobbade jag fran halv 11 till 4. Nar jag kom hem sa mottes jag av en overraskande god lukt. Matlagning. Ryan hade overraskat mig med att laga middag. Han var mitt uppe i matlagningen nar jag kom hem! Saaaaaa soooot!!! Tal att namnas att Ryan aldrig lagat middag at mig forut. Jag ar vanligtvis kocken i det har huset. Grilla kan han (han ar bast pa att grilla), ta ut mig pa fina restauranger kan han ocksa och laga frukost kan han. Fast rosta ett par mackor och koka ett par agg ar inte direkt min ide av matlagning. Sa forsta hur makta overraskad jag blev nar han lagar mig bade forratt och varmratt. Kande mig allt lite bortskamd. Det ar en jattemysig overraskning att komma hem till ma jag saga.

Till forratt blev det Baked French Onion Soup:

   



Till varmratt blev det kyckling file och sallad. JATTEGOTT!!!!!! Han ar duktig min man!



 

CHOCKLILA!!!!! Inte fargen dock.. mest bara chock!

Oj, igar stod jag lange och tittade pa vad jag adstakommit i mitt lilla rum. Jag tog manga turer under kvallen och kikade in och slog pa lyset och tittade.. med stora ogon pa vad jag gjort. Jag kan namligen inte bestamma mig for om jag tycker om det eller inte. A ena sidan tycker jag det ar jattecoolt, och annorlunda, a andra sidan undrar jag om det ar for mycket, och tredje sidan kan jag inte riktigt "vision"/se framfor mig hur slutresultatet kommer bli. Fondvaggen blev valdigt morklila.. men det ar fortfarande den dar lilafargen som jag absolutely love (som min vinterjacka for er som sett den) och sen funderade jag pa om det var dumt att anvanda den enda vaggen med fonster till fondvaggen, eftersom fondvaggs-fargen ar morkare an den andra fargen, som ar mer gralila. Fast da tankte jag att kanske det skulle sett for gratt och trakigt ut vid fonstret (som jag malat vitt), det blir ju mer kontrast med morklila mot det vita fonstret.

Oh my! Jag far val helt enkelt ha lite talamod och se hur det hela kommer sluta. Jag maste ju kalkylera in mobleringen ocksa...

jaja, ska pa jobbet snart sa jag far val sluta tanka sa mycket. Ska gora fardigt i rummet efter jag kommer hem.
Ryan ar ledig mandag och tisdag!

YAY! I love it, I love it!

Har ar det WINTER WONDERLAND 2 nu :) Mycket mycket sno!

RSS 2.0