Antligen helg!

OMG sager jag, fy va skont med helg. Hade en riktigt bra vecka pa jobbet, den gick fort och jag fick en massa gjort. Igarkvall holl jag pa att packa till mitt Lia Sophia Party ikvall och efterat skulle jag och sjunga karaoke hos Jess C. Ni vet hur man mentalt laddar for en lang dag med jobb nar man vet om det sa jag var superladdad att dra ivag idag efter jobbet pa Lia Sophia Party.  Men sa insag jag idag pa eftermiddagen att jag inte alls har nat Lia Sophia Party eller karaoke. Det ar inte forrans imorgon!

Sa har sitter jag alldeles lycklig i min pyjamas och bara chillar. Ska umgas lite med Ryan, se film, scrapbooka och bara myyyysa. Imorgon har jag inte Lia Sophia Partyt forrans 7 sa da jag sova in och bara ta det lugnt och sen efterat ska blir det tjejkvall!!!!!!!!

Och sen sa ar jag ledig sondag och kan slappa igen! Fy vilken chill helg!

Jag och Ryan har sett en massa filmer. Riktigt bra filmer maste jag saga:

Denna var riktigt riktigt bra!!!!



Denna var en bra action film - I love Denzel!



Denna sag vi pa bio:



Och dessa 2 har vi hyrt :





Och sist men inte minst sa ar denna tv-serie som vi har blivit helt kara i - Ryan ar kar i Beckett och jag ar lite smaforalskad i Castle:


Salsa!

Ikvall gick jag och Ryan ut med Collin och hans flickvan Helena. Forst gick vi ut och at kina mat och drack Margaritas! Mums filibabba! Och sen for vi och salsa dansade med Ryans mamma som var fortfarande ar larare. Vi hade jatteroligt. Vi var de sista som lamnade stallet och sen fick vi for oss att ville ut o vara lite crazy sahar pa mandag kvall men det hela slutate med att vi tog oss samman och for hem istallet. Nu ar klockan snart 12 och jag och Ryan ska ata lite pizza o sen hoppa i sangen. Det ar ju jobb imorgon. Jag langtar tills jag kommer hem fran jobbet, da ar det minsann sangen och tv:n.

Jag och Ryan har borjat titta pa en ny serie som vi har fastnat for: Castle.

Annars hander det val inte sa mycket. Det gamla vanliga. All sno har forsvunnit bort vilket ar skont. Det borjar verkligen narma sig var och sen sommar!!!!!!!!!!!! Ryan fyller 33 ar om nagra veckor och sen fyller jag 28 ar. Helt helt galet!

Nu blir det pizza!

Puss  


St Patricks Day!

Idag ar det en av de storsta alkoholism-dagarna som finns! Tanken var att vi alla skulle ut och dricka pa en bar i narheten men Ryan var tvungen att jobba fran midnatt (igar natt) och kom inte hem forrans strax fore mig idag vid 5-tiden. Han jobbade 17 timmar den stackarn. Sa vi kande inte for att aka ut och dricka.

Sa vi dricker hemma istallet. Ska testa forst nu en Slow Comofortable Screw och sen en Moscow Mule.  Hihi. Sen kommer Maria och eventuellt Lauren over for en liten tjejkvall.

Puss puss

Ett litet tack..

har kommer ett litet tack till Mia & Magnus fran Franz!




Thank you for thinking of me / Franz

Also: thanks to Staffan, Rose & Viktor for sending me Birthday wishes on my Birthday / Franz

Harlig Helg!

Alskar mina helger! Aven om jag hatar att ga upp 7 pa morgonen mandag - fredag sa ALSKAR jag mina helger! I lordags hade jag ett Lia Sophia Party pa dagen, vilket passade bra for Ryan agerade som chauffor at Franz pa formiddagen. Jag hade ett jatteroligt Lia Sophia Party! Sen pa kvallen for vi ut och at middag med Susi & Franz och firade Franz som fyller 60 ar pa Mandag. Alltid lika roligt att ga ut med svarforaldrarna!

Idag ska vi fara pa massa arenden. Vi ska pa Best Buy och kopa nya hem telefoner, en kamera till mig(!!!).  Det ar grejen som ar GRYM med kredit kort. I Sverige vet jag att man forsoker undvika kredit sa mycket som det gar, men om man anvander kredit och vet hur mycket man kan spendera varje manad sa ar det sjukt bra for vi far 1.6% av pengarna tillbaka pa vart kreditkort. Vilket innebar att vi har sparat upp sa mycket pengar sa att vi bokade 4 stycken tur och retur resor till Santa Fe, New Mexico (hade aven kunnat vara 2 tur o retur flyg till Sverige), en kamera och hemtelefon som vi nu kan kopa GRATIS eftersom vi har nog med poang samlat ihop! Det ar ju inte dumt att fa lite tillbaka. Susi och Franz anvande deras poang forra aret och kopte en ny flat screen TV!

Hipp hipp hurra! Ska bli grymt roligt att aka och halsa pa Jamison i New Mexico. Annorlunda stalle att fara till. Vi har pratat om att blandannat rida hast en dag. Langtar som tusan!

Skont och fa komma bort!

Igar innan jag skulle ivag pa mitt Lia Sophia Jobb hande varsta galna grejjen. Mina katter kan vara lite crazy ibland. Jag holl pa att fixa iordning mig i badrummet da jag hor varsta kraschen. "Jaha" tanker jag, nu har dom varit och valt nanting pa golvet. Mer tankte jag inte pa det, fast nagra minuter senare borjade jag tanka: "hmmmm" jag har inte sett Ludwig pa ett tag. Ludwig ar min svarta katt som foljer mig som en hund. Han ar alltid bredvid mig och det var ovanligt att jag inte sett honom pa lange. Moders instinkter kanske hahaha. Men sa i alla fall gar jag runt i huset och letar honom och jag hittar Tiki & Ziggy men ingen Ludwig. Sa jag borjar ropa efter honom och hor ett litet mjau. Sa gar jag in i mitt sovrum och sa hor jag mjau igen. OOOOOOOHHHH sa hittar jag honom sittandes pa toppen av dorren till varat sovrum och han kan inte ta sig ner. Jag forsoker na honom fran golvet men dorren ar for hogt upp sa jag kan inte na honom... och han haller pa att ramla ner sa da springer jag och hamtar en stol och tar ner honom. Forstar inte hur han tog sig upp pa dorren! Galna katt!!!

Det var min harliga helg!! Nasta vecka blir det party i galajen.  Jag ska ut o fira St Patricks day pa tordag, pa fredag ska jag till en jobbarkompis som har Lia Sophia Party med Carla, sa jag ska komma och kolla hur det gar. Pa lordag ska vi pa en hockey match och sen konsert. Och pa mandag ska vi och salsa dansa med Collin & Helena!

KUL vecka att se fram emot!

PUSS


SKAMS!

Usch vad jag skams! Har trillat in i en riktigt dalig vana. Huvva huvva huvva. Och varje dag sager jag till mig sjalv: imorgon ar en ny dag och da startar vi nytt och frascht med nya vanor. En timme efter jag kommer hem fran jobbet - sitter jag dar med min hemska elaka vana! *BITTER*.  Sen laser jag Tessis blogg och blir deprimerad!

Har hamnat i en liten ond cirkel som jag inte vet hur jag ska ta mig ur.

Vad kallas denna onda cirkel?! SKRAPMAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sitter har och vraker glatt(!) i mig chips och OLW dip. Igar at jag Macdonken och chips och dipp. Dagen innan det var det chips - det ar en massa chips chips chips och macdonken. Och det varsta av allt- och det skams jag mest av: jag har inte tranat pa over 1 ar. Inte ens promenerat!

Na fy! Jag tror att det har att gora med Ryan som har borjat jobba mera. Forut brukade han komma hem halv 6 och da sa at jag aldrig sa har daligt. Kanske bara pyttelite..  men sa lagade vi middag ihop och sag pa tv. Nu senaste dagarna har han jobbat fran 7 pa morgonen och inte kommit hem forrans efter 9 pa kvallen. Sa da sitter jag har alldeles ensam och deppig och da blir det trostmat och skrapmat!!!

BLA! Maste ta mig i kragen! Ser hemsk ut och man marker pa hyn att man ater sant har skrap!

Haha, sorry for detta tragiska deprimerande inlagg!


Update!

Franz har antligen fatt komma hem. Ryan for och hamtade honom i eftermiddags. Han kommer masta ata anti-anfalls medicin sa han inte far nagra fler anfall. Det var riktigt laskigt men det ar skont att det inte var nat livshotande. Det ar svart att saga vad vi kan vanta oss i de narmsta veckorna- manaderna.  Han ar valdigt pigg, lite trott och "slow" i rorelserna men han verkar ma bra. Men vi vet inte om det kommer komma fler anfall eller om vi ens kommer marka av nagot mer an det som hande igar. Det ar nog for tidigt att saga nat an. Mest frustrerande ar att ahn inte kan kora bil pa 3 manader.

Vi har fatt mycket halsningar, fran grannar och er i Sverige och vi tackar sa mycket!!!! 

Jag ska snart hoppa i sang, har packat iordning for mitt Lia Sophia Party i Chiacago imorgon. Det kommer bli en lang dag. Forst partyt och det ar drygt 20 personer som har svarat att dom kommer. Sen ska jag skynda mig hem for da ska vi pa ett kyrkevent pa kvallen.

Sen pa sonadg hoppas jag att jag far sova ut lite och vila. Och sen ar det tillbaka pa jobbet pa mandag.

Vi haller pa att planera en resa och fara och halsa pa Jamison och Jess i Santa Fe, New Mexico over pask. Vet inte om jag har sagt det eller inte. Men det ska bli himla kul och komma bort en lang weekend! Har aldrig varit at det hallet!

Nu blir det sangen, ar helt slut!

Kram

Ironiskt?!

"....ta vara pa idag for du vet aldrig vad morgondagen for med sig.... ". Ironiskt att jag avslutade mitt blogg inlagg pa det viset.

Klockan 4 - halv 5 imorse tandes plotsligt lampan i vart sovrum. Det var Ryan som slog pa lampan och han sprang omkring som en galning. Forst trodde jag att vi hade forsvit oss och var sena till jobbet. Men nar jag kollade pa klockan var den bara halv 5. Konstigt tyckte jag. Forsokte fraga Ryan vad som stod pa och varfor han vackt upp mig. Allt jag hann forsta var bara "mom called, dad collapsed and ambulances". Fort som attan var jag ur sangen och kladde mig och sa sprang vi bada tva over till Susi och Franz.

Susi hade tydligen vaknade till runt 4-tiden av att hon horde ett hogt dan och fann Franz pa golvet. Hon ringde 911 och sen ringde hon oss. Forst trodde vi alla att det handlade om hjartattack eller stroke. Vi foljde alla med till akuten men jag och Susi korde forst i en bil och Ryan kom lite senare i var bil. Val framme fick jag och Susi ga in i rummet och da direkt vi kom in sa borjade alla sjukskoterskor plostligt springa runt och saga "seizure". Det kandes som man var mitt i ett avsnitt av House.  Doktorn som vi hade sa att Franz fatt ett "anfall" hemma och det var det vi aven bevittande pa akuten. Det var riktigt laskigt att se nagon fa ett anfall. I USA heter det seizure. Och det var laskigt att se nagon som man ar sa nara till fa det ocksa. Och sen Susi som var i tarar var ocksa hemskt. 

Tur att vi bor granne sager jag bara for det var himla bra att Ryan och jag kunde folja med henne och vara dar for henne nar alla poliser, brandkar och ambulansman.

Vi var pa sjukhuset fran 5 pa morgonen till halv 10 och sen for jag och jobbade fran 10 - 6.
Det tog hela dagen men antligen fick vi besked pa varfor Franz fick ett anfall: det heter Cavernous Angioma. Eftersom jag inte riktigt har nagon aning om hur man oversatter till svenska sa far ni en sammanfattning pa engelska: 

  • A cavernous angioma is a blood vessel abnormality characterized by large, adjacent capillaries with little or no intervening brain. The blood flow through these vessels is slow.
  • Cavernous angiomas can occur anywhere in the central nervous system.
  • The disease occurs in 0.4 percent of the population, and 18.7 percent of these patients have multiple lesions.
  • Treatment:

  • Patients with seizures are very likely to become symptomatic again. Seizure control frequently becomes more difficult with time, requiring surgical removal of the lesion.
  • Surgical removal of the lesions offers the best possible outcome, but the risks of hemorrhage, age of the patient, presence of previous hemorrhages and the patient’s symptoms all must be considered.
  • Men vi ar valdigt lyckligt lottade att det inte var en hjartattackt eller stroke. Eller att dom fann nagot annat hemskt; tumor, cancer!

    Forhoppningsvs far han komma hem imorgon!!!  

    Keep us in your prayers! 


    Ta ingenting for givet...

    Var tacksam for det du har i ditt liv. For varenda liten sak. Att du har ett tak over ditt huvud varje dag, mat pa ditt bord, att du ar frisk, att du lever, att du har manniskor i ditt liv som alskar dig for vem du ar. Omge dig med manniskor som ar vard din karlek!  Jag tittar just nu pa American Idol och det ar en kille som var forlovad och skulle gifta sig med sin fastmo. 2 manader innan brollopet var hon med i en bilolycka. Hon lever men har en hjarnskada som gor henne helt oigenkannbar. Denna underbara kille, Chris Medina, sa" what type of man would I be if I left her now when she needs me the most.

    Han kom inte med i American Idol, men han har nu gett ut en singel som ar helt ofattbart vacker. Texten ar underbar. Helt helt helt underbar lat and it brings me to tears every time I hear it!!!!

    Jag ville dela med mig till er och kom ihag: ta aldrig nagonting for givet. Ta vara pa idag for du vet aldrid vad morgondagen for med sig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    WHAT ARE WORDS?

    Anywhere you are I am near, anywhere you go I'll be there.
    Anytime you whisper my name, you'll see.
    Every single promise I'll keep, cause what kind of guy would I be?
    If I was to leave when you need me most?

    What are words if you really don't mean them when you say them?
    What are words if they're only for good times then that's all?
    When it's love, yeah you say them out loud, those words they never go away.
    They live on, even when we're gone.

    And I know that an angel was sent just for me
    and I know I'm meant to be where I am.
    And I'm gonna be standing right beside her tonight.
    And I'm gonna be by your side,
    I would never leave when she needs me most.

    What are words if you really don't mean them when you say them?
    What are words if they're only for good times then that's all?
    When it's love, yeah you say them out loud, those words they never go away.
    They live on, even when we're gone.

    Anywhere you are I am near, anywhere you go I'll be there.
    Anytime you whisper my name, you'll see.
    Every single promise I'll keep, cause what kind of guy would I be?
    If I was to leave when you need me most?

    I'm forever keeping my angel.


    RSS 2.0