Bada!

Idag sa har det varit en hektisk dag, men jag har fatt mycket gjort.  Jag steg upp runt 6, nar Ryan steg upp for jobbet.  Kunde inte sova langre och jag visste ju hur mycket jag har att gora infor babyshowern imorgon.  Nar Ryan for till jobbet bestamde jag mig for att bada Tiki & Ludwig.  Tiki luktade fruktansvart illa och jag forsoker vanja dom vid att tycka om vatten. 















Ah va roligt vi hade - lite quality time me varann o nu luktar dom saaa goott!

Efter deras bad storstadade jag badrummet och borjade i hallen o vardagsrummet. Sen ringde Susi och fragade om jag behovde na hjalp sa da kom hon over med skurhinken i hogsta hugg och storstadade i koket. Det ser amazing ut... fast Ryan kom hem o var mindre glad. Han hatar nar jag storstadar och gor fint, for da har hans grejjer en tendens att komma bort.  Men jag hatar nar det ar stokigt sa...

Klockan 4 ska vi ivag och ata middag med Susi, Franz & Jamie.  Pa Cheesecake factory! MUMMA!!!!!

Puss


Festlig Update!

Forra helgen var vi pa brollop i Madison. Vi bodde over en natt pa hotell och det var jag, Ryan, Susi, Franz, Grandma Marge, John, Collin och Jamison. Det var kusin Jessicas och hennes man Bens brollop som vi for pa. Riktigt roligt hade vi.  (Sag bilder fran Annikas och Patriks brollop och oj vad garna jag hade velat vara dar. Det bara stralade om dom och det sag ut att varit ett riktigt unikt och oforglomligt brollop. Grattis fran mig!)




Jag och Izzy: kanner ni igen min lilla blomflicka??

Susi & Franz






Annars umgas jag mycket med Lauren. Vi forbereder infor baby showern pa sondag, det ska bli riktigt roligt och vi har verkligen gjort ett bra jobb med dekorationer, spel, mat, dryck, vinster, lekar osv. Lovar att ta MASSA bilder... har tillochmed bytt gardiner som ska matcha!

Har kommer lite bilder pa vad jag har pysslat med senaste tiden:

Salsakvall





Laurens Birthday



Tiki & Ludwig















OOPS I AM IN TROUBLE!

Idag sa har jag rakat hamna i trubbel pa jobbet. Inte roligt.. hatar nar man far den dar oroskanslan i magen som vagrar ge med sig. Sakert en san dar som kommer gora mig somnlos i natt. Lika bra att jag far pa bio med Lauren o inte kommer hem forrans sent. Jaja, jag forstar att ni ar nyfikna pa vad jag gjort nu. Men arligt, jag tycker inte det var mitt fel... here it goes:

Senaste veckorna har jag blivit upptranad till att ringa ett specifikt forsakringsbolag. Jag och Katie har jobbat tillsammans pa detta projekt och det hela ar valdigt enkelt. Initially har forsakringsbolaget betalat inkorrekt pa rakningar som vi har skickat dom sa jag och Katie maste ringa och fa dessa rattade. Detta ar ett stort projekt och volymen av vara samtal ar ratt hoga.

Idag sa ringde det en snubbe fran detta forsakringsbolag till min telefon och introducerade sig sjalv som the Manager. Han berattade att dom har uppmarksammat "the high volume of phoncalls made fran us" och ville fraga varfor vi ringer sa mycket. Han berattade aven att alla hans telefon "reps" som tar emot vara samtal talar mycket gott om oss; att vi ar jattesnalla, talmodiga, och artiga och trevliga. Han sa att manga andra foretag ar oartiga och otacksamma nar dom ringer. Sa eftersom vi ar ett sa bra foretag, genom mig och Katie, sa vill dom forsoka losa problemet sa att vi slipper ringa for varendaste fel rakning. (bill/claim) Jag forklarade for honom exakt varfor vi ringer (det jag har blivit upptranad till att gora) och gav honom ett exempel pa nar dom har gjort fel och vi har ringt och sedan fatt det betalt. Han skulle gora vad han kunde for att ta upp det med sitt foretag och forsoka gora sa att vara rakningar blir sedda "in network" direkt istallet for out of network och blir betalda pa en gang, istallet for att vi maste ringa tillbaka. Detta lat ju super bra. Sa jag tackade honom, berattade for Katie som ocksa tycket det lat skitbra. Jag mailade mina chefer och jag kande mig jatteduktig.

So what happened? Forst fick jag tillbaka ett email av Kim, en av mina hogre chefer som skrev: great news, wonderful job!

YES vilken bra dag jag har.

Sedan far jag reda pa, genom en hogljudd Tammy, att det inte alls ar bra... tydligen sa finns det en specifik anledning till denna procdeur och att vi inte alls vill ratta till detta "problem".

Men jag hade ju ingen aning om detta.. Allt jag gjorde var ju bara att svara pa fragorna och beratta varfor vi ringer sa mycket. Tammy sa att jag nu ar forbjuden fran att prata med forsakringsbolag som ringer. Jag maste hanvisa dom till Tammy. Det kanns bara sa fel, for jag tycker inte det ar mitt fel. Allt jag gjorde var ju bara att vara arlig i varfor vi ringer till dom och ge ett exempel pa detta. Tycker det ar lite fel att dom vill att sina anstallda ska ljuga.. for det verkar ju inte som dom ville att jag skulle beratta sanningen.

Det ar aldrig kul att vara i trubbel!
  

 

A whole lot of waiting....

Klockan ar snart 8 pa kvallen och har sitter jag som ett fan. Ryan har farit ivag och ska klippa sig sa jag och kissekatterna sitter har och vantar ivrigt pa att klockan ska bli 8. Har vantat sedan jag kom hem fran gymmet. Haha jag ar ett sadant stort fan. Jag ar VARLDENS storsta American Idol fan! Mina favorit dagar ar tisdag och onsdag da jag kan gora middag och satta mig i soffan framfor American Idol. En timme av rena himmelriket. Haha. Det ar bra entertainment!

Igar kvall efter jag och Ryan gatt och lagt oss horde vi ett KRASCH i vardagsrummet. Upp hoppade vi och nagon av katterna hade lyckats fa ner min stora fina svarta vas i vardagsrummet sa det var inte mer an spillror kvar. Men jag kan inte bli arg.. bara lite. Men jag gillade verkligen den vasen.. :(

Ja det hander inte sarskilt mycket kanns det som. Ryan fyller ar om 1,5 manad och jag har ingen aning om vad jag ska ge honom. Jag har forsokt leta efter en matlagningskurs eller vinprovning men hittar inget bra.. maste soka vidare. Min baby fyller 32 ar.. oj va han ar gammal! Hahahaha! Langtar till min fodelsedag.. jag har planerat middag och sen bowling! Sa att Lauren kan folja med.. hon ar ju for liten for att ga ut pa krogen och eftersom hon ar en av mina basta vanner har vill jag inte fira utan henne!

27 ar.. huvva snart ar man 30. HJALP!

Ikvall har jag gjort plattar/crepes med skink och ost stuvning! MUMS!


MY NEW LIFE!

Nu har jag hallit igang med tranandet i over en manad!  Nu har jag varsta rutinen ocksa:

Mandag: Fab Abs och Body Vive
Tisdag: styrke med fit linx 
Onsdag: Body Attack (tessi.. vad var det du o jag brukade ga pa pa step in.. var det body combat?! eller body attack????)
Torsdag: Springbandet hemma
Fredag: Body Pump
Lordag: Promenad med Ryan eller springbandet i en timme
Sondag: Zumba

OCH................jag har inte atit en BIG MAC sedan helgen innan jul.  PROPS to me!! Det ar starkt ska jag minsann saga for jag brukade ata pa Mcdonken typ en gang i veckan.. mmmm dom har dom basta friesen... guldiga och krispiga! MMMMMMMMMMMMM!

Vi har varsta lyxet pa vart gym ockas... vi har 'valet parking' vilket innebar att man kor fram sin bil till ingangen och sa hoppar man ut och sa parkerar dom bilen at en. Sen nar man kommer tillbaka sa hamtar dom bilen at en och man brummar ivag. Och gratis ar det!

Pa torsdag ska jag traffa Lauren och vi ska ga pa bio och se Dear John. Pa lordag drar familjen Klagamann ivag pa brollop i Madison. Det blir jag, Ryan, Susi, Franz, grandma Marge & John, Jamison och Collin moter oss i Madison och sen en massa andra slaktingar. Det ska bli jattekul!

Helgen efter det ar det Baby shower och sen ar det Mars minsann! Och da ar det bara 1,5 manad till underbara Thailand.

Jag och Ryan har antligen fatt handerna ur ***** och tagit itu med mitt Green Card som ar typ 2 ar forsenat. Vi fick hem papper till Boden som sa att dom inte har hort av oss pa 1 ar och undrade om vi fortfarande ar intresserade... och det ar vi ju, speciellt nu nar mitt visum gar ut om 5 manader. Vi har pratat om att vi kanske maste gifta oss igen.. infor domstol sa vi far ett akta brollopsbevis, tydligen far man inte det nar man gifter sig i kyrkan. Haha vart 3:e brollop!

See ya later!

Valentine's Day!

Valentine's Day ar en valdigt klyschig dag. De flesta sager att man inte behover en speciell dag for att fira sin alskade. Och det haller jag med om.... MEN! For mig ar Alla hjartans dag speciell och kommer alltid forbli speciell. For manga olika anledningar. Men den storsta anledningen ar en specifik handelse som skedde Alla Hjartans Dag 2008. Jag hade slutat jobbet pa Ica och cyklade hem i full fart. Hade inte tankt sa mycket pa den dagen i ovrigt, hade ju jobbat och umgatts med vanner. Helt plotsligt pa vagen hem slog det mig: men vanta nu... det ar alla hjartans dag och vi ar fortfarande inte tillsammans. 13 manader senare och vi kampade fortfarande mot amerikanska ambassaden.  Det foregaende aret (2007) sags vi 6 veckor TOTALT; 2 veckor vid min hogskoleexamen och Boden brollop och 2 veckor i Tyskland och 2 veckor under jul. Detta pagrund av att jag fortfarande inte var tillaten in i USA. Plotsligt kande jag mig alldeles tom, det var ju inte meningen att vi skulle vara ifran varandra sahar lange.

Val hemma mottes jag av levande ljus och finmiddag. Pappa och Rose holl pa att laga mysmiddag at hela familjen. Algkott och rott vin. Jag gick pa toaletten och tararna sprutade. Fy fan vad orattvist det var... allt jag ville var ju bara att vara tillsammans med Ryan. Jag torkade tararna sa gott som det gick och gick ut i koket.. himla mysigt var det ju trots allt. Men det gick inte sa lange sa brast allt for mig igen. Satt vid koksbordet och lipade som ett fan infor pappa, Rose och Viktor. Den dagen kommer jag aldrig glomma... sa nu nar jag firar alla hjartans dag tillsammans med Ryan sa ser jag till att gora den alldeles speciell. For jag vill aldrig mer ateruppleva den hemska kanslan att vara ifran varandra! Man vet aldrig nar det kommer en nar man maste vara ifran varandra och tro mig... av alla dagar under aret ar det den forjakligaste dagen att vara ifran varandra. Sa ta tillvara pa den har dagen, det ar ju trots allt en dag fylld av karlek, en dag som hyllar karleken! Aven om man alskar varandra varendaste dag pa aret sa kan vi ju ta tillvara pa den dagen da vi far fira var karlek med hela varlden!

Idag pa jobbet sa dok plotsligt Bebe upp vid mitt skrivbord... med ett stort paket. Oj tankte jag, det har maste vara fel, det ar ju inte min fodelsedag an.... det tog ett 10par sekunder innan jag fattade att det var rosor fran Ryan! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!! Sa himla gulligt :) 

Nar Ryan kom hem overraskade jag honom med levande ljus, massage och ett stadat sovrum.. har aldrig varit sa stadat pa 7 ar.. haha.. och anda ar det ett sjorovarhal. 

Sen hade jag hyrt en film, sa nu blir grillade hamburgare och film.

Imorgon ska jag overraska honom med restaurang... Devon Seafood & Grill:







 


En Marre!

Igar hade vi en rejal snostorm. Efter jobbet bestamde jag mig for att fara och trana och trana en timme. Kora lite styrke. Kandes grymmes! Alskar gymmet och nu ar min nya favorit klass/lektion Body Attack! Wiiiii vad man pumpar kroppen... ar alldeles dod efterat! Varje onsdag kor jag Body Attack. Pa fredag ska jag testa Body Pump. Hursomhelst, efter gymmet sa sprang jag ut till bilen och trots att jag bara varit dar i 1,5 timme sa var bilen tackt i sno sa jag slog pa bilen och borjade skyffla av snon. Sen kastade jag mig i bilen och ville hem hem hem. Det var en annan bil bakom mig som hade pa lysena ocksa och skulle ut + en bil vid sidan om mig. Eftersom bilen bakom mig stod stilla bestamde jag mig for att skynda mig ut, bilen bredvid mig borjade ocksa backa ut och snon yrde. Bilen bredvid mig vanta snallt pa att jag skulle fara ivag och sa helt plotsligt nar jag har backat ur min parkeringsplats och ar pavag att vrida ratten och bromma ivag sa ser jag i backspegeln hur bilen i parkeringsplatsen bakom mig borjar backa ut. Aaaaah sager jag och tanker: what the f*ck!!! Jag hinner inte gora sa mycket eftersom jag redan backat ur min parkeringsplats och PANG! Jag kor tillbaka till min plats och bilen bakom mig ocksa. Bilen bredvid mig brummar hem. Jag gar ut och kolla min bil, inga storre skador, skyndar mig over till tjejen i andra bilen och hon sager: Oh i didn't even see you!! Bra ursakt! Jag sag ju atminstone henne men eftersom hon fortfarande stod still sa borjade ju jag gora. Men som Ryan sager, man ska aldrig lite pa nagon annan bilforare.. jag borde ju ha vantat pa dom andra att kora och sen kort.. men nagon var ju tvungen att kora ivag..

Jaja, ingen storre skada men hon hade tydligen lite skador som maste repareras.

vi far se vad som hander, vi vill inte blanda in forsakrinsbolaget i det har.

Nu blir det flaskotlett, tzatzki, ris, champignoner och AMERICAN IDOL!

GRYMMES!


True friends!

OBS: for er som ogillar drama bor ej lasa detta. Detta inlagg innehaller mestadels en hel del onodigt drama- behover ventilera. Don't tell me I didn't warn you. 


Efter mycket diskuterande fram och tillbaka bestamde sig jag och Lauren for skicka ivag ett mail. Aven om vi var smatt overraskade over vara "s.k." vanner och deras vilja att hjalpa till sa ville vi naturligtivs inte skapa osamja eller brak. Med hjalp av Susi sa skickade vi ivag detta email:

We have heard that there may be an issue with the donations we requested to help fund this event. We did not mean to make anyone feel uncomfortable, and we sincerely appologize if we offended anyone. That was not our intention. This is the very first baby shower we have ever planned, and we hoped to make it special for Robin. To be honest, it proved to be a little costlier than we had anticipated. Since we are all just a group of Robin's friends, we never thought twice about asking for a small donation. Any contributions are certainly appreciated but not required. Some of you have already contributed and we thank you. All that matters is that we are all there for Robin. We hope you can all join us for the celebration of the upcoming birth of Robins baby boy!

Det var nan som faktiskt gav oss donation fore allt detta drama borjade!

Lauren kom over igar kvall och vi pysslade med forbereldeser till halv 12 pa natten. Hittills sa har vi fatt tva svar, varav det forsta var: Also, I am brining my daugther... make sure that there are others that bring their kids so my kid can play at the baby shower....

Okej, inget om vart email alls.. konstigt svar pa det emailet. Sen messade en annan tjej till Laurens mobil: I'll be there, what do you want me to bring?!  Valdigt konstiga svar till detta email.. vi ville ju verkligen forsoka fixa allt till det battre sa alla var nojda och glada. Och ingen har ens mage till att svara till vart mail. Kanns verkligen konstigt, och det far mig att ifragasatta mina vanner. Nar Carly fick hora talas om detta tyckte hon det var bara en massa trams och sa att hon donerar 50 dollar och kommer och hjalper till dagen vi ska ha det.

Det kanns bara.. sa fel! Man ger o ger o ger... och vad far man tillbaka?!

Pommes frites!


Jo det ar ju sant.. men anda!

Marie: jo jag vet precis vad du menar... for sjalvklart forstar jag ju ocksa dom till en viss del.. dom kommer ju kopa en gava och ge till Robin........ men det gor ju jag och Lauren ocksa utover allt annat vi gor infor denna shower.  Borjar bli lagomt less pa att vi ALLTID ska vara hos mig nar det ar fest eller annat. Vi hade Halloweenfesten har och Secret Santa, och ett dussintals andra tjej fester hemma hos mig eftersom INGEN annan nagonsin erbjuder sig att vara hemma hos sig. Jag bjuder alltid pa mat och alkohol till dom och nu nar jag for forsta gangen nagonsin ber om lite hjalp sa far man skit for det. Fran borjan var det ju meningen att vi fran Boulder ville anordna en Babyshower at Robin. Som Lauren sa: it's weird. Nobody else offers to throw Robin shower and now cause we're good friends and offered.. we're stuck with all the bills and pissed of people. 

Kanns bara sa trottsamt att man aldrig blir bjuden pa nat tillbaka.. du/ni vet ju hur det funkar.. nu galler det ju forstas detta inte alla mina vanner.. men nagra som jag ar less pa och som sakert inte i slutandan jag litar pa anda. Men en grej ar sakert i alla fall, det har ar SISTA gangen jag har fest hemma hos mig... i framtiden blir det bara med dom vanner jag litar pa... och som uppskattar och erbjder sin hjalp!

Hursomhelst, nu slapper jag detta och gar vidare. Varan babyshower kommer vara sa grymt bra!

Haha!


Dilemma!

Jag och Lauren ska ju "hosta" eller vara vardinnor for Robin baby shower. Jag misstanker starkt att om inte vi hade tagit pa oss det ansvaret hade det inte blivit nagon babys shower. Bade jag och Lauren ar overens om att Robin inte ar var allra basta van, men fortfarande en van, sa vi vill inte spendera en hel massa pengar pa hennes shower. Men nu marker vi att kostnaderna stiger fort: inbjudningskort, blojtarta, presenter fran oss, mat, dryck, spel, dekorationer och sma vinster. Det blir latt nagra hundra kronor var for oss.. eftersom vi bara ar tva stycken. Sa vi tyckte att vi kunde ju be om en liten donation... runt 10 dollar per person (70kr) som gar till att hjalpa att betala for dessa kostnader.. nu far vi hora att det ar massor som ar sura "pissed" eftersom vi ber om detta. Vet inte om det var olampligt (inappropriate) att be om detta men det kanns som sa surt att det ska vara sa. For alla som kommer kommer ju for Robins skull.. och forhoppningsvis for att dom vill komma och att dom ar vanner till Robin. Sa varfor vill man inte hjalpa till och skanka en slant.. eftersom jag har partyt hemma hos mig sa ar det ju i sig ocksa stort.. for jag maste stada o fixa och sa...

Kanns dumt bara. Kommer inte ihag att det var sa krangligt i Sverige.. ni vet ju hur det funkade nar vi ordnade fodelsedagsfester at varandra, det blev ju dyrt nar man borjade lagga ihop alla kostnaderan sa da fick ju alla lagga en liten slant.. det ar ju trots allt en gemensam fest i slutandan at Robin fran oss alla. Aven om vi ar dom som lagger ner all tid och jobb pa att fixa och gora..

Vad tycker ni?

Klockan ar 3

pa morgonen. Vi har precis kommit hem fran en utekvall med Lauren... lilla froken fyllde 20 ar. Ryan, jag, Lauren och Omar for ut at middag tillsammans. Hon har hittat en riktigt fin kille... han ar fran Turkiet och jattesot. Fast han ar 10 ar aldre an henne... men men, vad ar val alder for nat? Sen for vi till Potawatomi, kasinot har i Milwaukee och spelade bingo till runt halv 2. Och sen for vi hem. Ar jatte jatte trott och mitt hus ser ut som forsta varldskriget. Jag lyckades i sista minuten fardigstalla Laurens scrapbooking album och jag var valdigt nojd med det. Sen gav jag henne 2 fotoramar med bilder ocksa.

Det ska bli sjukt skont och fa sova ut imorgon. Sen ska jag stada och forhoppningsvis sa ska julgranen bort i helgen.

Det hander inte sa mycket mer.. vi jobbar och jobbar och jobbar kanns det som. Jag fick virus pa min dator haromdagen sa jag har inte kunnat anvanda den.. jag trodde den skulle kaputta.. men sa botade mitt geni till man och underbara smarta karl min dator och jag var valdigt lyckligt lottad att jag inte forlorade ALLTING jag hade pa datorn. Jag bad faktiskt en hel massa och jag vet inte om det hjalpte.. men borta ar viruset och det var en riktigt karring till virus. Jag ar valdigt overraskad att min dator overlevde.

Det var mysigt och se alla mina vanner ikvall; Maria, Deanna, Carly, Lauren, Jess.. alltid kul och se dom! Ar glad att jag har hittat en bra vanskapskrets har i USA. Det hjalper massor. Jag tror definitivt allting hander "for a reason".. jag fick jobbet pa Boulder och det var dar jag traffade alla underbara manniskor..

nu blir det sangen!


Fartfyllda Februari!

Hela den har manaden ar vi uppbokade varendaste liten helg! Denna helg fyller Lauren ar och da ska vi ut och ata och ga pa kasino. Helgen efter det ar det Valentines Day och da ska jag och Ryan ga ut och ata pa fin restaurang.  Helgen efter det ar det brollop i Madison och helgen efter det ar det babyshower har hemma hos mig. Sen ar det Mars! Haha!

Imorgon ska jag fraga om jag kan ga tidigare pa onsdagar och jobba en halvtimme langre pa fredagar for da kan jag ga pa Body Attack pa onsdag och Body Pump pa fredag och sen Zumba pa sondag och sen blir det springbandet dagarna mellan det! Wiiiiii! Det gar riktigt bra med traningen maste jag saga. Jag tranar varje dag i 45 minuter. Ska bli roligt och traffa Nurse Nancy om en manad och se vad hon sager. Sist jag traffade henne hade jag inte tranat pa minst 6 manader och var super trott och lat och nu har jag energi som en raket! Det hjalper naturligtvis att det narmar sig varen.

Vi bokade Phuket resan i sondags ocksa!!!! Den 22 April bar det av och jag ska njuta av varendaste sekund!

Nu blir det kalsoppa med frikadeller. Lite scrappande ikvall och sen American Idol!!!

Puss pa er allihopa mina sotnosar!

RSS 2.0